Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky jsem ho pila od 36. tydne a nakonec jsem 4 dny prenasela ![]()
Pri porodu mi to taky moc nepomohlo, nechtela jsem se otvirat a uvolnit, pichali mi vsechno mozne, abych se otevrela ![]()
Nicmene, chutove docela ok, jeste ted dopijim posledni baleni, pry pomaha i po porodu zavinovani delohy…
ja pila snad uz od 25tt neb jsem nevede ze se nesmi,rodila jsem tyden pred terminem,porod nejvetsi bolesti jen tri hodiny.Takze ted ho piju a znova,pro klid a co kdyby ![]()
Ahojky já jsme pila u obou těhu čaj z maliníku. Myslím že s žádnou velkou odezvou spíš bych doporučovala odvar ze lněného semínka, a nařĚĎ SIHO DŽUSEM OVŠEM AŽ NA KONCI TĚHU TEN MI POMOHL HODNĚ, V den porodujsem ho vypila asi lit a za hodinku a půl bylo hotovo ale bylo to už druhé těhu těžko říct zda to bylo ovarem
. Přeju rychlí a bezproblémový porod a zdravé miminko ![]()
Pila jsem maliník cca od 36. týdne. Rodila jsem 38+4. Porod trval 4 hodiny. Praskla mi voda, v porodce na příjmu otevřená na 2 prsty, dvě hodiny na to už jsem tlačila. Na 3 zatlačení byla holčička venku. Nevím, jestli to byl maliník, ale příště ho budu pít zase.
Jo, a chuť jsem vylepšovala medem a konkrétně odpoledne jsem mívala takový rituálek - udělala jsem si čaj a vzala si k tomu sušenku nebo něco a pročítala co je nového na emiminu ![]()
Ja jsem 33tt a zacala jsem caj z maliniku pit. s medem mi vylozene chutna. Je to moje 3ti mimi a ty predchozi teh jsem ho nepila. Oba dva porody byly podobne, nekomplikovane a trvaly 8h. takze porovnam a za 7tydnu dam vedet.
já si ho dnes koupila normálně v lékárně, stál necelých 40,– Kč, tak snad pomůže k lepšímu porodu ![]()
já si ho dnes koupila normálně v lékárně, stál necelých 40,– Kč, tak snad pomůže k lepšímu porodu ![]()
Ja jsem pila taky caj z maliniku asi od 36 tydne postupne se davky mohly zvysovat z jednoho salku na 4 salky denne. a asi to zabralo - porod trval 3 h. dva predchozi bezproblemove porody trvaly 8h. Jen to nesmite mit daleko do porodnice
my to tak tak stihli. jo a maly se narodil presne na termin, predchozi deti pred terminem, takze na to, kdy se mimi narodi to vliv asi nema.
tak nevím jestli mě tentokrát pomohl, rodila jsem podruhé, stahy jsem měla silné ale krátké, takže jsem se neotvírala, i tak ale byla malá na světe za 4 hodiny po příjezdu do porodnice…pila jsem ho cca 3 týdny před porodem a přenášela 2 dny, takže za vyzkoušení nic rozhodně nedáte a myslím, že tím nic nezkazíte ![]()
Dneska jsem 35+1 a začínám jej pít, tak jsem zvědavá, jaké bude mít účinky na mě. Jinak jsem našla zajímavé informace na téhle stránce, tak se kdyžtak podívejte.
Oživuji diskuzi - teď jsem se dozvěděla, že vypije-li se maliníku moc, může to vyvolat předčasný porod - myslíte že to je pravda? Jaké jsou Vaše zkušenosti? U prvního jsem pila 1× denně a rodila v termínu ![]()
S žádnou bylinkou se to nemá přehánět - proto se maliník doporučuje až ke konci těhotenství. Hrnek denně se však považuje za bezpečný
Navíc maliník uvolňˇuje porodní cesty ale nezpůsobuje kontrakce, ne? ![]()
@LN13 já pila kolem litru denně, začla jsem v 36.tt, týden jsem přenášela.
Já pila ve velkém maliník-sypaný. Měla jsem to jako hlavní příjem tekutin - 2.5-3l denně. Výsledek? Porod mi vyvolávali, po 18ti hodinách nekonečných kontrakcí, jsem šla na akutní císař. Neotvírala jsem se, píchali mi i několik injekcí na změkčení porodních cest.
Za mě pověst o maliníku je hloupost.
Ahoj čaj určitě pij nejdřív od 36tt, já ho pila od 38tt a to denně a stejně sem 10dní přenášela..