Čaj z maliníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2060
8.11.09 09:07

Ahoj, taky jsem ho pila od 36. tydne a nakonec jsem 4 dny prenasela :lol:
Pri porodu mi to taky moc nepomohlo, nechtela jsem se otvirat a uvolnit, pichali mi vsechno mozne, abych se otevrela :roll:
Nicmene, chutove docela ok, jeste ted dopijim posledni baleni, pry pomaha i po porodu zavinovani delohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoli
8.11.09 10:20

ja pila snad uz od 25tt neb jsem nevede ze se nesmi,rodila jsem tyden pred terminem,porod nejvetsi bolesti jen tri hodiny.Takze ted ho piju a znova,pro klid a co kdyby :lol:

• Citovat
  • Upravit
1102
8.11.09 11:02

Ahojky já jsme pila u obou těhu čaj z maliníku. Myslím že s žádnou velkou odezvou spíš bych doporučovala odvar ze lněného semínka, a nařĚĎ SIHO DŽUSEM OVŠEM AŽ NA KONCI TĚHU TEN MI POMOHL HODNĚ, V den porodujsem ho vypila asi lit a za hodinku a půl bylo hotovo ale bylo to už druhé těhu těžko říct zda to bylo ovarem :idea: . Přeju rychlí a bezproblémový porod a zdravé miminko :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
8.11.09 17:08

Pila jsem maliník cca od 36. týdne. Rodila jsem 38+4. Porod trval 4 hodiny. Praskla mi voda, v porodce na příjmu otevřená na 2 prsty, dvě hodiny na to už jsem tlačila. Na 3 zatlačení byla holčička venku. Nevím, jestli to byl maliník, ale příště ho budu pít zase.
Jo, a chuť jsem vylepšovala medem a konkrétně odpoledne jsem mívala takový rituálek - udělala jsem si čaj a vzala si k tomu sušenku nebo něco a pročítala co je nového na emiminu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zilvar
13.4.10 19:23

Ja jsem 33tt a zacala jsem caj z maliniku pit. s medem mi vylozene chutna. Je to moje 3ti mimi a ty predchozi teh jsem ho nepila. Oba dva porody byly podobne, nekomplikovane a trvaly 8h. takze porovnam a za 7tydnu dam vedet.

• Citovat
  • Upravit
Mony_sv
11.5.11 20:24

já si ho dnes koupila normálně v lékárně, stál necelých 40,– Kč, tak snad pomůže k lepšímu porodu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Mony_sv
11.5.11 20:24

já si ho dnes koupila normálně v lékárně, stál necelých 40,– Kč, tak snad pomůže k lepšímu porodu :lol:

• Citovat
  • Upravit
zilvar
12.5.11 12:13

me pomohl

Ja jsem pila taky caj z maliniku asi od 36 tydne postupne se davky mohly zvysovat z jednoho salku na 4 salky denne. a asi to zabralo - porod trval 3 h. dva predchozi bezproblemove porody trvaly 8h. Jen to nesmite mit daleko do porodnice ;-) my to tak tak stihli. jo a maly se narodil presne na termin, predchozi deti pred terminem, takze na to, kdy se mimi narodi to vliv asi nema.

• Citovat
  • Upravit
139
22.6.11 15:26

tak nevím jestli mě tentokrát pomohl, rodila jsem podruhé, stahy jsem měla silné ale krátké, takže jsem se neotvírala, i tak ale byla malá na světe za 4 hodiny po příjezdu do porodnice…pila jsem ho cca 3 týdny před porodem a přenášela 2 dny, takže za vyzkoušení nic rozhodně nedáte a myslím, že tím nic nezkazíte :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.8.11 08:24

Dneska jsem 35+1 a začínám jej pít, tak jsem zvědavá, jaké bude mít účinky na mě. Jinak jsem našla zajímavé informace na téhle stránce, tak se kdyžtak podívejte.

http://www.magazinzdravi.cz/list-maliniku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
9.1.13 13:48

Oživuji diskuzi - teď jsem se dozvěděla, že vypije-li se maliníku moc, může to vyvolat předčasný porod - myslíte že to je pravda? Jaké jsou Vaše zkušenosti? U prvního jsem pila 1× denně a rodila v termínu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.1.13 14:00

S žádnou bylinkou se to nemá přehánět - proto se maliník doporučuje až ke konci těhotenství. Hrnek denně se však považuje za bezpečný :) Navíc maliník uvolňˇuje porodní cesty ale nezpůsobuje kontrakce, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.1.13 14:02

@LN13 já pila kolem litru denně, začla jsem v 36.tt, týden jsem přenášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
9.1.13 14:11

Já pila ve velkém maliník-sypaný. Měla jsem to jako hlavní příjem tekutin - 2.5-3l denně. Výsledek? Porod mi vyvolávali, po 18ti hodinách nekonečných kontrakcí, jsem šla na akutní císař. Neotvírala jsem se, píchali mi i několik injekcí na změkčení porodních cest.
Za mě pověst o maliníku je hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
9.1.13 14:17

Ahoj čaj určitě pij nejdřív od 36tt, já ho pila od 38tt a to denně a stejně sem 10dní přenášela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí