Podnikání po těhu...

986
3.10.05 10:54

Podnikání po těhu...

Ahojka mám dotaz.

Mám pozastavenou živnost, kterou jsem měla jako vedlejšák k zaměstnání.

Nevíte jak je to s podnikáním při mateřeké nebo rodičovské dovolené? Jak je to s daněmi, sociálkou, zdravotním? Takové to minimální vydělané minimum (nevím jak je to přesně pojmenované) jestli platí?

Moc moc moc prosím, poraďte mi. Díky Tanísek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
3.10.05 12:15

Ahoj,
rozumim tomu tak ze normalne mas pracovni pomer-stale a pritom jeste si privydelavas podnikanim.
To je taky muj pripad
Na socialce me pekne „vypekly“ jsem na ne nastvana dosud.
Mela jsem nejprve materskou 37tydnu-jako samozivitelka. materskou jsem nastoupila 10,12,2004
V praci mi vyplaceli materskou a za rok 2005 jsem formou materske, nedosahla rocni minimalni mzdy (80400) tak jsem si musela zaplatit socialni jako podnikatelka!! coz za 7mesicu cinilo bez par koru 7000.Rodicak jsem mela az od srpna05. Je nic nezajimalo, ze je to jen za 7mesicu, ale prac. pomer tval tak je uvedeno 12mesicu. Moje podnikani je opravdu na privydelani neni to na ziveni.
Kdyz potom pobiras rodicovsky prispevek tak si muzes privydelat kolik chces. To uz je potom jedno.
Doufam, ze jsem to popsala nejak rozumne. Tak abys vedela na co dat bacha. Podnikat az na rodicaku.
Pa Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
3.10.05 12:16

Mj. jestli mas stale prac. pomer nic se neplati(zdrav., dane)
Vse az po podani DPriznani.
Pozor jen na tu socku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
5.10.05 09:09

Kac jo rozumím a když si můžeš přivydělat na rodičovské kolik chceš, tak musíš vydělat tu minimální mzdu? Nebo nevíš kde bych to mohla sehnat? Na finančáku nebo na sociálce (aby mi pak nevzali ty 300,– nebo kolik to bude, taky nevydělávám závratné sumy - jen přilepšení).

To, že si obnovím živnost (byla jsem na nemocenské) jsem počítala až po mateřské (asi nebudu mít 28 týdnů na práci pomyšlení (když to vidím teď :wink: ).

díky Tanísek 40+6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky