Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jaké máte zkusenosti? Chtela bych zacit mazat co nejdrive. Zatim pouzivam telove mleko s aloe, ale to asi na strie nepomuze. Do lekarny bych chtela jit vybavena zkusenostmi od vas, tak mi prosim pisnete - se kterym kremem mate dobre a naopak spatne zkusenosti?
Diky
anina
Ahojky,
asi moc neporadím, já jsem používala mandlové mléko od Justa. Bylo moc dobré, strii nemám ani jednu, akorát se to prodává jen přes distributory a od toho jsem se odstěhovala. Jinak asi bude dobrý těhotenský olejíček od Weledy. ![]()
Omlouvám se, mě se to nepřihlásilo. to jsem byla já. Šárka
Ahoj,Anino.
Já používám Elasti-Q(kolem 130Kc) a manžel mi přinesl Bonal(kolem300Kc).Bonal je sice drazsi,ale manžel pracuje na Farmaceutické fakultě a tam mu ho kolegyně doporučily jako jeden z nejlepších.Strie se mi zatím vyhýbají a doufám,že už to tak zůstane.
Ty jsi ale prozatím úplně na začátku,tak si myslím,že pro začátek stačí jakékoliv mléko či krém.
Hodně zdaru v boji proti nim. ![]()
Siska(39tt)
Ahoj,
má známá kožní Dr, mi radila ať si koupím jakýkoliv krém proti striím, ale musí obsahovat kyselinu HYALURONOVOU. Zatím jsem zjistila, že tuto kyselinu obsahuje BONAL cca 300,– Kč vydrží mi cca 3 týdny a pak lacinější BONELLA cca 60,– Kč. Pěstící olej od Weledy taky mám, ale u jeho složení jsem nenašla, že by tuto kyselinu obsahoval.
IVULE
Siska i ostatni: Od kdy tedy mazete vy? Ja sice na zacatku jsem, ale radeji driv nez pozde, myslim si…
Diky,
anina
TAky používím BOnelu. HEzký voní a je levná. MAžu se asi od 8tt.. to sem mazala jen občas. TeĎ v 17t t se snažím mazat každý den.. někdy i 2× denně.
Anino,jájsem začala mazat ,až se mi začalo břicho zvětšovat.Nevím přesně,ale typuji to mezi 14tt-18tt.(Nepatřím ale mezi břichatky.Minulý týden se mě sestřička ptala ,proč jdu na monitor a ve školce-minihlídání,jestli musím do práce,že tam dávám staršího syna před 3.rokem-a to jsem byla 38tt
)
Brzkým mazáním však nic nepokazíš.
S
Anina, myslím,že v podsatte je jedno akým krémom sa natieraš, dôležité je čo najčastejšie 3 až 5× denne.Práve som si to prečítala v časopise ![]()
Tebe zdar, striam zmar! ![]()
Já používala Elasti-Q jednou denně a jednou denně nějaké pleťové mlíko. Ze začátku jenom to mlíko. Břicho zůstalo bez poskvrnky, ale trošku mi popraskala prsa
, asi jsem jejich mazání podcenila. Strie se objevily až ke konci těhotenství a pop porodu ještě nějaká přibyla. ![]()
Magrátka
ja jsem se mazala taky asi od 10 tt, jenze prsa se mi zvetsila hned na zacatku o 2 cisla, a ze dne na den popraskali, takze bych to asi zadnym kremem nevyresila......bohuzel,
jinak na brichu nemam ani tecku, zadek jsem az do porodu taky mela cisty, no ted jsem na zadku napocitala asi 7 strii, sice malych ale jsou...... mazala jsem Elasti Q, a taky Niveou zpevnujici....... no nevim, vetsinou je to dedicny.....
Katka
Ahojki,
já mám za sebou 4 těhotenství strie nemám a mazala jsem se pouze dětským olejíčkem AVIRIL bříško zadek a prsa ono hodně taky záleží na elasticitě tvé kůže.Mám kamarádku ta se mazala pořád ale strie bohužel má.
Monika
Dik vsem za nazory.....mazat budu, uz proto ze ted, kdy jsem 6tt+2, mi prsa z obvyklych 90 ´poskocily´ na 94, za coz je sice manzel vdecny, ci spis se tomu nebrani, ale me to moc klidem nenaplnuje…
ahojte,
anina
Ahoj,
pridavam tez zkusenost. Pouzivala jsem Bonella krem od ceskeho vyrobce http://www.silvita.cz. Cena je kolem 65 Kc a vyrabi se i vetsi baleni 200 ml. Kupovala jsem ho jen v lekarnach. Opravdu prijemne voni. Zacala jsem ho pouzivat hlavne na brisko asi od 3 mesice tehotenstvi, tedy od doby, kdy zacalo uz trosku rust. Ted po porodu mam pekne brisko a strie se mi objevily jen malicko na dvou mistech na okraji bricha, asi jsem tam krem malo aplikovala.
Prijemne tehotenstvi preje Marki
Ahoj, já používala taky Bonellu, ráno i večer, pravidelně jsem se mazala a strie vyskákaly asi týden před porodem… takže mně to NEPOMOHLO!
Radka