Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
ja jsem si nechala privezt z Anglie z Body Shopu takovou vybornou vecicku. brisko i prsa a boky mazu od zacatku tehotenstvi tj. cca od 6 tt (zatim normalne Astridem na suchou plet) a k tomu mam takovou jakoby tycinku z toho Body Shopu (vypada to trosku jako obrovsky jeleni luj) - nahore se to normalne odsroubuje a nanasi se to jako jeleni luj, bez upatlanych rukou atd. Navic hned na to se muzete oblekat - jmenuje se to Cocoa butter Moisturising stick (dry skin) a je to urceno na pouziti v tehotenstvi. Pouzivaly to moje kolegyne z prace (Anglicanky) a ani jedna si to nemohla vynachvalit. Ani jedna strie.
Doufam, ze i mne to vydrzi a nebudu mit prasklinky.
Marka
Ahoj.Já jsem mazala bříško,prsa i zadek Bonelou.Celý těhu nic a asi tři týdny po porodu se mi pár strií ukázalo pod pupíkem ![]()
Ahoj, taky jsem měla Bonela a těhotenský olej od Weledy - ten je podle mě výborný, ale hlavně to chce mazat pravidelně a nejen bříško. Mazala jsem břicho poctivě a i přes přibraných 20 kg strie žádná, ale zato se mi mršky objevily na zadku a potom po porodu na prsou - někde se ta kůže asi natáhnout musí
Tak se těhulky mažte pořádně kolem dokola
a užijte si to!
Kaa
Ahojky, já jsem do pátého měsíce nepoužívala vůbec nic, vlastně ani nikdo nevěděl, žejsem těhotná, protože jsem neměla vůbec žádné bříško, pak jsem si koupila balzám ENJA od Dermacolu, ale s tím jsem nebyla spokojená, špatně se roztíral a nebyl mi moc příjemný. Po porodu jsem si koupila Cellu Sculpt od Avonu - je perfektní, skvěle se roztírá a rychle se vstřebá, strie nemám vůbec žádné a hodně mi pomohl i na celulitidu, kterou jsem měla vážně příšernou a teď mi může závidět kdejaká modelka. Na prsa jsem začala používat vypínací gel In-Shape, také od Avonu, ale až když jsem přestalakojit, měla jsem na prsou příšerné strie, ale teď už jsou skoro úplně pryč. Tak snad jsem alespoň trošku pomohla.
Ahojky, jsem z farmaceutický rodiny. Bonal je naprosto nejlepší, ale drahý. Elasti-Q má stejné složení, jen se oproti Bonalu hůře vtírá a Bonal je příjemnější na vůni (to je můj subjektivní pocit) a hlavně levnější.
Přibrala jsem už 15kg a strie zatím žádná. Ještě mě čekají 3 měsíce, tak uvidíme.
Daniela
Ahojky.
Já jsem používala Elasti-Q jednou ake konci dvakrát denně a ani jedna strie. Přibrala jsem asi 17kg. Hlavně, ať používáte cokoliv, vzít sebou do porodnice a až se začnou nalívat prsa, tak mazat, mazat, mazat. Mě na to upozornila sestřička na gyndě a já jí za to děkuji, páč nemám na prsou ani jedinou.
ja se mazala mandlovym olejem ,ony ty kremy nezajisti ze stire se neukazou,ale zvysuji jen elasticitu kuze na max. tudiz cim vic zvlhcujete pokozku tim lip.Pak taky zalezi jaky typ pleti mate,je to individualni.
KAzdopadne i obycejny olivovy olej je dobry.I kdyz v rime je dost popularni ten mandlovy–zaruceny recept,staci 1-2denne za to poradne namastit pupik,stehna a vubec vsechno,da se s nim masirovat i hraz.
v CR nevim kde se da sehnat olej z mandli,snad v bilinkarstvi? WELEDA dela nejaky olej na bazi mandloveho,je tam asi 60%
Ja mela lahvicku 200ml na cele teho. stal 300kc ![]()
Já poctivě mazala(a mažu) každý den GS Mamastrie a na prsou se mi objevily strie všech barev už někdy v polovině těhu a teď jsem 39.týden a kolem pupíku už mám taky červené fleky a jizvičky…a dneska jsem zjistila, že i na bocích…nevím jestli by to bylo ještě horší kdybych se nemazala, ale 100% účinek to tedy není ani náhodou…
Zkoušela jsem k tomu i olejíček od Hipp a výsledek stejný…
Od doby co jsem zjistila, že jsem těhu jsem začala mazat 3× denně. Elasti Q a Bonella. Během těhotenství se opravdu nevyrašilo nic, je pravdou že jsem rodila už v 7. měsíci, ale to co se děje teď po porodu…jedna jizva za druhou, ani nechápu, kde se to bere. Přibrala jsem 1,5kg a už mám dole 11kg, tak tomu nerozumím ![]()