Vycházky v těhotenství!

152
3.10.05 19:16

Vycházky v těhotenství!

Ahoj holky,

vím, že tohle téma už tu několikrát bylo, ale řeším teď jeden problém. Po měsíci přemlouvání mi moje Dr konečně napsala neschopenku, sice až po 14ti denní chřipce, kterou jsem chytla od dětí, ale přec. Pracuji jako učitelka na ZŠ a vážně to nezvládám (časté čůrání, zácpa, otoky nohou a bolesti v kříži když 4 hod. stojím). Chtěla jsem konečně zařizovat nějaké věci pro mimi, chodit na procházky a hlavně cvičit a plavat. A ejhle. Mám vycházky 2 hod ráno a 2 hod odpoledne. Bydlím v centru, kde prý kontroly chodí i na těhule (řekla mi to sama Dr). Jsem v 19 týdnu a vážně nemohu sedět furt doma. Neznáte nějakého gynekologa, co píše praktičtější vycházky automaticky? Se kterým se dá rozumně mluvit? Má Dr mi řekla, že ji to nezajímá, že když jsem na neschopence tak cvičit nesmím. Vůbec její přístup je hrozný. Výsledky testů z ní musím tahat, o všechno se jí prosit atd. Jsem ochotna si i připlatit. Vážně bych si chtěla těhotenství užívat bez stresu a mít tu nejlepší péči.

Moc děkuji za případnou radu.
LiLu + Fazolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
3.10.05 19:44

Ahoj, pokud by ti nevadilo dojíždění, zkus Gyncentrum Hloubětín nebo Chodov, najdeš je na netu a jsou na obě dobré reference. Já chodím na Chodov, ale v Hloubětíně jsem ležela po laparoskopii a všichni byli fajn. Na neschopenku jsem šla ve třetím měsíci (¨můj dr byl naprosto v pohodě, naopak, sám mi neschopenku navrhnul) a vycházky jsem měla neomezené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
3.10.05 19:49

Já mám neschopenku asi od 5 týdne těhotenství. Sice z Pronatalu, ale vycházky neomezené. A moje doktorka na gynekologii se nad tím vůbec nepozastavila a ani dokonce ani doktorka se nad tím napozastavila a vycházky nechala neomezené.

Asi by to chtělo poptat se a když tak změnit doktora. Vždyť jsme těhulky a potřebujme hodně čerstvého vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
3.10.05 19:59

Lilu,
dr. mi říkal, že všechny povolání, kde žena stojí jsou pro těhotenství riziková. Já měla rizikové po IVF + 4 hodinové denní dojíždění vlakem.

Na druhou stranu už i těhulky jsou více hlídané a záleží na dr. jestli Ti, napíše vycházky 2×2h nebo 1×4h. Max. doba je myslím 6h a záleží na oblasti, kde bydlíš. U nás neexistovaly vycházky celodenní. Navíc taky záleží co Ti dr. napíše na neschopenku za diagnozu, při takové a takové diagnoze určitě nemůže napsat celodenní vycházky a určitě neschválí cvičení. Vezmi to z tohodle pohledu. Jistě záleží i na ochotě lékaře. Osobně jsem byla ráda za 4hodiny vycházek denně, zbytečně se nestresovat v práci a nemrznout při dojíždění.

Zkus se příště poptat, zda-li by Ti ty dvě procházky nespojila dohromady na 4h.

Evka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.10.05 20:00

Ahoj Lilu,
když jsem byla těhu tak jsem byla taky na neschopence a vycházky jsem měla neomezené. Gynekolog říkal, že těhotenství není nemoc a potřebuji na čerstvý vzduch.
Myslim si, že by jsi měla co nejdřív změnit gynekologa a pořádně si užívat těhotenství , je to to nejhezčí co může být. Gynekolog by měl být tvou oporou a dávat zkušené rady a hlavně by jsi mu ty měla důvěřovat

Držím palečky ať ti vše dobře dopadne

Vendy

• Citovat
  • Upravit
750
3.10.05 20:14

Ahoj LILU,
to člověk občas žasne, jak jsou ti Dr. neochotní.
Já jsem dneska lítala po doktorech potřebovala jsem plicní vyšetření a EKG a nakonec jsem zavítala ke své obvodní Dr, a ta mi okamžitě sama od sebe nabídla, že jestli chci nechá mě klidně doma, ale kvůli výši nenocenský jsem doma nezůstala, i když mi to v hlavičce šťourá, že by to nebylo marné být doma, nemuset chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
3.10.05 21:12

Ahoj, na neschopence jsem byla od 8 tt. Vycházky jsem měla také 2× 2 hodiny a bylo mi vysvětleno, že jiná možnost je max. 4 hodiny v kuse. NIc jiného prý Dr. dávat nesmí. Nikdo mi nevysvětlil proč. Asi měsíc jsem se bála, a pak jsem se na to úplně vykašlala. Prostě jsem si řekla, že se nebudu chovat jako vězeň ve vlastním bytě a v době, kdy mám být v pohodě. Nikdo mi na kontrolu nepřišel. A co jsem se ptala všech kamarádek, holek v nemocnici atd. nikdy nikomu nepřišla kontrola v neschopence v době těhotenství. Tak nevim. To je moje zkušenost.
Držím palce a přeju pohodové těhotenství.
Zuzka a Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
3.10.05 22:02

Ahoj těhule :) já jsem na neschopence 3 týden, můj doktor mi také nechtěl neschopenku dát, ale když zvracím a párkrát jsem omdlela i v práci nakonec ve 3 měsíci mi jí dal.Mám vycházky od 10-12 a od 14-16h ale někdy se stane, že to prostě projedu, ptala jsem se kamarádek nikomu nikdy nikdo nepřišel. A Sestřička v poradně mi říkala, že kdyby něco stéjně kontrola volá jí tak snad bych se s ní případně nějak domluvila :wink: ale je to hrozné takhle být vězněm, takže je lepší na to nemyslet a užívat si těhotentsví :D Hezké těhulkovské a pohodové okamžiky :-) a prožitky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.05 00:25

Neschopenka

Ahoj, ja jsem na rizikovem od pocatku a vychazky mam 2 hodiny dopoledne a 3 odpoledne. Snazim se je dodrzovat, ale za celych 25 tydnu mi jeste kontrola neprisla. Tento tyden se chystame na obhlidku porodnic a oficialni nabizene terminy samozrejme nejsou v dobe mych vychazek. Takze to neresim Jarka a Hugo 25tt

• Citovat
  • Upravit
509
4.10.05 08:38

Ahoj Lilu a ostatní těhulky,

já byla na neschopence od 16 týdne. Vycházka jsem sice měla od 10 do 12 a od 14 do 16, ale vůbec jsem je nedodržovala. Můj Dr. mi říkal, že na těhulky kontroly nechodí a stejně jde kontrolor nejdřív k němu se seznamem pacošů, takže mu Dr. řekne, které jo a které ne. Je hrozné, jak se k Tobě Tvá Dr. chová, určitě bych ji vyměnila za jiného Dr. Těhotenství je nádherné období v Tvém životě, proč si ho nechat kazit nějakou takovou Dr, ne?

Pevné nervy,pohodový zbytek těhu a zdravé miminko.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
4.10.05 08:50

LiLu - jsi z Prahy, tak bych okamžitě změnila gynekologa. Taky chci na neschopenku, a když mi ji nebude chtít dát, tak to půjdu prostě zkusit jinam. A basta. Na těhu mi záleží a myslím si že jen každá těhulka sama by si měla rozhodnout o tom kdy zůstane doma. Každý těhu prožívá trochu jinak a to dr. nikdy nemůže vědět, jak Ti je na dušičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.10.05 09:06

Ahoj holky,

děkuji za vaše reakce. Zjišťovala jsem na OSSZ jak je to s vycházkama a neomezené vycházky právně neexistují. V tom případě nechápu, že je tolik holek v těhotenství má. Rozhodla jsem se, že budu chodit na pravidelné procházky i cvičení a prostě to risknu. Bydlím na Praze 1 a téměř vždy, když jsem byla nemocná na mě přišla kontrola ( mimochodem příšerná uřvaná ženská ), takže si moc nadějí nedávám. O peníze přijít nechci ( jsem učitelka, takže nic moc bohatá), ale vážně se nehodlám stresovat. Také jsem svou lékařku prosila, jestli se mohu odvolat na návštěvu u ní, kdyby mě nezastihli doma, ale to odmítla. Jsem u ní simulant, který nechce pracovat. Moje praktická lékařka má stejný názor, prý pracovala do 8. měsíce. Tečka.
Tak jen doufám, že většina z vás na tom bude líp. O změně doktora ještě uvažuji, neboť zde nikoho neznám a nechtěla bych přejít k prvnímu, který bude ochoten přijmout těhotnou a dopadnout ještě hůř.

Děkuji za Váš čas a přeji pohodové těhotenství a zdravá miminka.
 LiLu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
4.10.05 09:13

Tak to nechapu, kde jsi zjistila, ze neomezene vychazky neekzistuji. Ja se osobne ptala sve gynekolozky, proc nekdo nema vychazky a nekdo 4 hodky denne a nekdo neomezene a ona mi tekla, ze to zalezi na ochote osetrujiciho lekare.
Me samotne navrhovala neschopenku okamzite. Ale ja delala v nemocnici a chodila na infekcni oddeleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
4.10.05 09:37

Ahoj,
me gynekolog napsal taky vychazky neomezene, ale to uz jsem byla v 8 mesici. A pred tim jsem byla nemocna a pak jeste 2 tydny doma (bylo chripkove obdobi), vychazky mi psala obvodacka 2×2hodiny s tim, ze vic mi napsat nemuze a ze kdyby prisla nejaka kontrola a ja nebyla zrovna doma, tak ji mam pak zavolat a ona to nejak vyridi. Proste je to o domluve a o ochote lekaru!!!
Jinak s tema kontrolama - svagrova je ted asi ve 12 tydnu, uz 3 tydny je doma, protoze porad zvraci a kontrola ji byla uz 2×!!! :( Tak nevim.
Krasny den a pohodove tehotenstvi!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.05 10:31

Lilu,
vazne zmen doktora. Jeji pristup k Tobe je hroznej, a to nejen pokud jde o tu neschopenku. Ze jsi simulant … to nechavam bez komentare. Nejak nedokazu najit pro tu dr adekvatni vyraz.
Taky jsem mela neschop.celou dobu, vychazky neomezene (jsem z P.2), moje sestra taky (je z P.9) - nikdy nikdo neprisel. Je to opravdu vzdy o domluve s dr (kdyz uz tedy naaahodou nekdo prijde) a nedelam si iluze, jak by s Tebou ta Tvoje „dr“ vymetla.
Jinak - pises ze jsi z P.1 - tam je vybory zdrav.zarizeni „Sante“-Pstrossova ulice (za Nar.divadlem). Plati se to, nevim bohuzel kolik (plati mi to manzeluv zamestnavatel v ramci bonusu zamestanci). Chodim tam uz leta, je tam vyborna doktorka (drive tam byl znamy docent MUDr.Suk - uznavana kapacita, chodila jsem primo k nemu, uplne bez problemu, jakozto radova pacientka „z ulice“).
Ja budu brzy snazilkou, prvni tehot.jsem mela cely rizikovy, a uz ted mi pani dr v Sante rikala, ze nebude problem si vzajemne vyhovet a ze pokud bych chtela pro svuj klid byt doma v klidu (i kdyz kazdy tehot.je jiny a muze byt ted i bez problemu - kez by !!) da mi neschopenku kdy budu chtit. Vsechno je o lidech.
Mej se moc hezky a drzim Ti palce. Nenech se stresovat !!
Lenoska

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí