Dobrý den. Vidím, že je vás tu hodně a že často víte jak pomoct, tak sem píšu. Je mi 15 let a na začátku prázdnin jsem si tam jak začíná tlusté střevo ho jakoby nahmatala? Nevím jestli je to ono, ale teď je leden a já to tam pořád mám. Nejsem nijak hubená, jsem normální holka. Někdy v září jsme šli k doktorovi. Prohmatal mi břicho a vzal krev. Nic se nenašlo a tak jsem prostě pokračovala normálně. Je to jakkdyby delší a VELKÝ ovál s kterým můžu pohybovat. Myslím si, že to je tlusté střevo, protože si to někdy nahmatu po straně skoro až k žebru. Někdy se stane, že mi to ani nejde nahmatat a někdy to je hodně vystouplé. Já se bojím, že by to mohlo být něco s vaječníkama. Neměl tady někdo něco podobného? Jo a zapomněla jsem dodat, že si pravidelně kontoluju břicho na zemi jestli ho mám souměrné. Někdy se stane, že mám tu pravou část omnoho výš a někdy úplně stejně jako levou
Absolutně nevím co to je
Jestli tě to tak nervuje tak si nech udělat ultrazvuk ať zjistí co přesně si nahmatáš. Ale doporučuji se tolik nesledovat…
A co chces slyset tady,kdyz Ti doktor rekl,ze jsi v poradku? mozna bych priste navstivila doktora,co Ti
vysetri hlavu
jo a soumernost bricha je pekna
kravina,podivej se na nejaky obrazek,kde jsou jake organy a zjistis,ze prava
strana bricha nikdy nemuze byt stejna jako leva
@Anonymní píše:
No od pánve si nahmatu pravou stranu a ještě trochu spodek té věci.
Hlavně aby to nebyl Vetřelec, to je hned
Nech si udělat ultrazvuk, takhle hmatatelná by mohla být třeba skybala (zatvrdlá stolice, krerá obtéká)…
@Aristolochia píše:
Myslím, že sis nahmatala hovn.o.
Přesně to jsem chtěla napsat. Máma má po xy břišních operacích, téměř nemá břišní svaly a stěnu, a tlusté střevo si běžně nahmatá. Pokud je střevo plné, tak je samozřejmě hmatatelné lépe, u mamky je dokonce vidět.
Rakovina vaječníku to pravděpodobně nebude. Nesedí mi k tomu ale nic. Opravdu s tím můžeš pohybovat atd?
Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s., je členem koncernu AGROFERT.