Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No od pánve si nahmatu pravou stranu a ještě trochu spodek té věci.
Jestli tě to tak nervuje tak si nech udělat ultrazvuk ať zjistí co přesně si nahmatáš. Ale doporučuji se tolik nesledovat…
A co chces slyset tady,kdyz Ti doktor rekl,ze jsi v poradku?
mozna bych priste navstivila doktora,co Ti vysetri hlavu
jo a soumernost bricha je pekna kravina,podivej se na nejaky obrazek,kde jsou jake organy a zjistis,ze prava strana bricha nikdy nemuze byt stejna jako leva ![]()
@Anonymní píše:
No od pánve si nahmatu pravou stranu a ještě trochu spodek té věci.
Hlavně aby to nebyl Vetřelec, to je hned ![]()
Nech si udělat ultrazvuk, takhle hmatatelná by mohla být třeba skybala (zatvrdlá stolice, krerá obtéká)…
@Aristolochia píše:
Myslím, že sis nahmatala hovn.o.
Přesně to jsem chtěla napsat. Máma má po xy břišních operacích, téměř nemá břišní svaly a stěnu, a tlusté střevo si běžně nahmatá. Pokud je střevo plné, tak je samozřejmě hmatatelné lépe, u mamky je dokonce vidět.
Rakovina vaječníku to pravděpodobně nebude. Nesedí mi k tomu ale nic. Opravdu s tím můžeš pohybovat atd?
Ahoj mohu se zeptat jak jsi dopadla? Mám ten samý problém.. dekuji ![]()
Dobrý den. Vidím, že je vás tu hodně a že často víte jak pomoct, tak sem píšu. Je mi 15 let a na začátku prázdnin jsem si tam jak začíná tlusté střevo ho jakoby nahmatala? Nevím jestli je to ono, ale teď je leden a já to tam pořád mám. Nejsem nijak hubená, jsem normální holka. Někdy v září jsme šli k doktorovi. Prohmatal mi břicho a vzal krev. Nic se nenašlo a tak jsem prostě pokračovala normálně. Je to jakkdyby delší a VELKÝ ovál s kterým můžu pohybovat. Myslím si, že to je tlusté střevo, protože si to někdy nahmatu po straně skoro až k žebru. Někdy se stane, že mi to ani nejde nahmatat a někdy to je hodně vystouplé. Já se bojím, že by to mohlo být něco s vaječníkama. Neměl tady někdo něco podobného? Jo a zapomněla jsem dodat, že si pravidelně kontoluju břicho na zemi jestli ho mám souměrné. Někdy se stane, že mám tu pravou část omnoho výš a někdy úplně stejně jako levou