Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Může pálit i níž. A pomůže… Každému něco jiného. Mléko, soda, čistá voda, nějaké pastilky třeba renie…
@Anonymní píše:
Prosim vás. Jsem asi úplně pitoma, ale kde vsude může palit zaha? Muze palit i lehce pod žebry(mezi zebry dolni cast…trochu i zaludek) Protoze ja jsem byla vzdycky zvykla…ze na hrudi..jenze ted tomu tak neni…
Nebo myslite, ze je to neco vazneho? Dekuji…
Popripade, co muze pomict…tvaroh atd? Dekuji
Pálení záhy může být cítit podél celého jicnuy, tzn. Od dutiny ústní až dolů k žaludku. Žaludek může bolet ve vrchní části, hlavně tam, kde je zaklopka. Ta se dost často pálením záhy dostane do zanetliveho stavu, stejně jako jicen. Někdy bolí i v zádech. Dá se zaměnit se srdeční stenokardii.
Mléčné výrobky určitě ne. Antacida krátkodobě Rennie, Gaviscon. Při dlouhodobém problému gastroenterologie.
Četla jsem, že pomáhají okurky. Krátkodobě pomůže mléko, ale nakonec pálení žáhy ještě zhorší.
me palela driv skoro denne. Nic mi nepomaha. Vysetreni nic nezjistila „jen“ prekyseleny zaludek. Tak sem leta brala Omeprazol a po paleni ani pamatky. Ted uz me to dlouuho nepalilo i bez leku.
Mně pomáhala voda s citronem. Citron, ač je kyselý, tak je to zásada a neutralizuje.
Omeprazol je výborný, ten zabírá u mě hned a na dlouho.
Potom ležet na levém boku, někdy mi pomůže i žvýkačka, když nemám nic jineho po ruce.
Mléko vůbec a kyselé mi to občas i zhorsilo.
Prosím moc o rádu je tohle od záhy? Strašně pali celej krk pod krkem hrudnik nad prsy? A mezi lopatkama? Je tam zaha? Ja vůbec nevim kde je paleni a bolest v ohraničeném obrázku
Prosim vás. Jsem asi úplně pitoma, ale kde vsude může palit zaha? Muze palit i lehce pod žebry(mezi zebry dolni cast…trochu i zaludek) Protoze ja jsem byla vzdycky zvykla…ze na hrudi..jenze ted tomu tak neni…
Nebo myslite, ze je to neco vazneho? Dekuji…
Popripade, co muze pomict…tvaroh atd? Dekuji