Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na příušnice není specifická léčba, protože je to viróza (není to způsobené bakteriemi, antibiotika na to nepomohou) a jsou vysoce nakažlivé, takže opravdu pokud možno nikam nechoď. Od nakažení k propuknutí nemoci trvá zpravidla cca 18 dní, takže si můžeš zkusit vzpomenout, kde jsi tehdy byla. Ale mohla ses klidně potkat s někým třeba v autobuse, kdo to na tebe prsknul, šíří se to klasicky kapénkově.
Ten šátek je asi myšlen proto, aby ti neochladly ty příušní žlázy (které máš asi nateklé), uvázala bych ho klasicky „babičkovsky“, pokud budeš doma, tak nebude vadit, že nebudeš za modelku, ne?
Přeji brzké uzdravení.
@klamonožka Moc díky za reakci, ano uzliny mám pěkně nateklé. Takže myslíš klasicky pod bradu na uzel
? Doma jsem našla jen bavlněný šátek . Otázkou je, zda v tom i spát ?
@votavka Bavlněný šátek bude dobrý. Zkus, jak ti to bude příjemné, jestli ti na té hlavě nebude vadit, můžeš s ním zkusit i spát, ale aby tě zas v tom spánku omezoval, tak životně nutný myslím není.
@klamonožka Díky, tak už jsem v šátku, vypadám v tom jak…snad to pomůže. Co myslíš?
Příspěvek upraven 11.01.19 v 12:49
@votavka
Tak na přehlídkové molo se s příušnicemi snad nechystáš, takže je to fuk, hlavně, že ti to pomůže.
Brzy se uzdrav. ![]()