Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dvakrát do roka ti bude línat i kdyby ses na hlavu stavěla, bohužel
My máme kočky teda venkovní, ale jak se otepluje, tak ta jedna chlupatější se mi jenom otře o nohu a můžu si z toho udělat výplň do polštáře… Leda jí oholit
Na srst je dobrej třeba rybí tuk, ale to je tak na kvalitu co do lesklosti apod., ne na přechlupení ![]()
Kočky mame tři. Jedna je Britka a je to mazec - tím, ze jsou jen doma, tak linaji celoročně. Mne se osvědčilo je každy večer poradne vycesat a každy den luxovat. Bohužel zázračné vitaminy proti padání chlupů jsem zatím nenašla ![]()
@Nowuka2 pokud ji ma jen doma, tak pouští prave chlupy méně, ale za to furt
oholeni uz mne taky parkrat napadlo
@Tichošlápek píše:
@Nowuka2 pokud ji ma jen doma, tak pouští prave chlupy méně, ale za to furtoholeni uz mne taky parkrat napadlo
Aha, tak to jsem nevěděla. Ty naše jsou celoročně venku a dovnitř jdou jenom když je pět a víc pod nulou, tak na noc a to teda línat ani nestihnou začít… ![]()
@vodnarka2013 píše:
Holky mame doma cca rok kočičku… Dodnes sem chlupi nejak vic nevyřešila. Obden vytrit stačilo. Ale teď si uvedomuji kolik chlupu na te zemi je i po jednom dni. Čekáme dalsiho synatora tak už kuli nemu bych chtela aspoň trošku ty chlupy eliminovat. Nejake vitaminy? Mate ozkousene?zas do ni toho nechci rvat nejak moc… Je to kocka domaci( klasicka) a je jen doma.
je jaro - kočky mění srst - na zimu a na jaro prostě línají… pomůže denně vyčesávat aby se ty chlupy uvolnily a neztrácela je po částech
My máme 2 britky - ty línají celoročně. A pak máme 1 venkovana Aloise, který je celoročně taktéž doma, a ten líná podzim a jaro. Podle mě to bude u zakladatelky totéž. Kočička si odlíná na jaře a pak bude zase klid do podzimu. A s tímhle sezónním línaním se nic moc dělat nedá. Je to tak přirozené.
Příspěvek upraven 31.03.17 v 09:54
Máme doma 5 koček (2 perské kočky, 2 klasiky utuláčky a nově teď mainskou mývalí) Perské dvakrát do roka dáváme vyholit - necháváme hlavy, ocas a pacinky, zbytek jde dolů, tak na 5mm. A tu mainskou mývalí jsme dostali od slečny se slovy, že je asociální, čůrá do peřin a neskutečně líná, že ji nechce. U nás nelíná prakticky vůbec - asi stejně jako ty obyčejné kočky. Dočetla jsem se, že to může být i psychického rázu. U nás kočka nic neprovedla a máme jí půl roku.
Prostě pokud nepomůže třeba změna krmiva - tak bych se asi odhodlala k tomu oholení.
Pouštět chlupy bude kočka víceméně pořád, bohužel. V tomhle období typicky více. Většímu línání lze předcházet kvalitní stravou a pravidelným vyčesáváním.
Nase kocka taky desne lina, neudelas fakt nic
Ja ji teda pres den mam venku. Jinak bych taky mela doma podestylku. Trosku eliminovat se to da jedine tim, ze ji to budes kazdy den vycesavat.
Taky se přidávám, že nepomůže nic, akorát bych kočku občas důkladně vyčesala hřebínkem nebo koupit furminátor, pár dní z ní nebudou ty chlupy tak padat, protože vyčešeš i ty, co by spadly zítra a pozítří ![]()
rozhodně ji nehol, to je týrání zvířat, kočkám je pak zima a můžou to i psychicky blbě snášet - ještě se ti může pak začat počurávat a pokakávat všude, což by bylo stokrát horší než chlupy ![]()
my máme dvě kočky a těch chlupů teda je ![]()
Porid si furminator a nejaky obyc hreben, dobry je takovy gumovy.Mam britaka, vycesavam denne, vysavam denne vcetne sedacky, vytiram vetsinou ob den, nekdy kazdy den. Rozhodne doma nezijeme v chlupech, muzes se i v klidu posadit, aniz bys byla samej chlup.
.Nesnesla bych doma bordel.
No nase civava taky strasne linala a porad, nechali jsme udelat rozbor krve a zjistilo se ze ma nemocna jatra, zadne jine priznaky nemela. Dostala leky a vitaminy a uz neni doma ani chlup ![]()
Mám doma Birmu a teda můžu říct, že na nás snad jen tak nějaká kočka v línání nemá
češu, co to jde…a on je zlato a nechá se tahat třeba 20 minut a všude…bříško, pacičky
ani koupel mu nevadí (respektivě se nijak agresivně nebrání)
ale stejně je všude kvanta chlupů
na koberci, na sedačce, v posteli
no děs tohleto
ale už jsme si zvykli a musíme vše prostě vysávat a hodně u nás frčí lepící válečky ![]()
Holky mame doma cca rok kočičku… Dodnes sem chlupi nejak vic nevyřešila. Obden vytrit stačilo. Ale teď si uvedomuji kolik chlupu na te zemi je i po jednom dni. Čekáme dalsiho synatora tak už kuli nemu bych chtela aspoň trošku ty chlupy eliminovat. Nejake vitaminy? Mate ozkousene?
zas do ni toho nechci rvat nejak moc… Je to kocka domaci( klasicka) a je jen doma.