Aby nezkysla rybí polévka

12154
22.12.18 17:47

Postavit hrnec do dřezu, kde je studená voda a chladit, občas zamíchat. Vodu ve džezu vyměnit a studenou polévku dát pak do ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68995
22.12.18 17:53

Skladuju v chladu. A pokud má vydržet dýl, nedávám do ní mlíko (což normálně dávám). Rybí ale obvykle dělám večer předem, i když i den po vánocích je ještě dobrá, pokud zbyde. Osobně bych asi skladovala v lednici den tu rybu než hotovou polévku, ale pokud už ji máš, tak do chladu s ní a snad to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
22.12.18 17:54

Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:16

• Citovat
  • Upravit
14376
22.12.18 18:16

Hlavně nikdy v jídle nenechávat stát naběračku, pak kysne i v chladu. Jen tedy nevím, my vždycky rybí polévku vařili na Štědrý den, druhý den už mi prostě páchne rybinou. Ještě se dá jíst, ale den třetí jsem vylévala, pokud se nedojedla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.12.18 18:25

Tak ono to platí pro všechny polévky,kde je maso + zelenina…samotný vývar nezkysne ani při pokojové teplotě…
Rychle zchladnout a do lednice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.12.18 18:42

Zasterilovat do sklenic a uchovávat v chladu.

Případně tedy co nejrychleji zchladit a uchovávat v lednici.

@HSY píše:
Hlavně občas promíchat do zchladnutí. Když se nemíchá, na povrchu se udělá vrstva tuku pod kterou pak polévka zkysne.

To je naprostá volovina.

1. tuk je lehčí než voda, takže vždy vystoupá nahoru. I po zamíchání.
2. mícháním chladnoucí polévky naopak zvýšíš šanci, že ze vzduchu a z toho, čím mícháš naočkuješ polévku nějakými mikroby, které to pak zkvasí. A mikrobi fungují jak aerobně, tak anaerobně a je jim naprosto jedno, jestli na povrchu je a nebo není tuk.

@Stevia píše:
Tak ono to platí pro všechny polévky,kde je maso + zelenina…samotný vývar nezkysne ani při pokojové teplotě…
Rychle zchladnout a do lednice…

Samozřejmě že v pokojové teplotě zkvasí čistý vývar - hádej co se používá jako živné médium při kultivacích - agar, nebo želatina. Hádej co je klíčovou součástí ve vývarech? Mikrobové mají moc rádi rozpuštěné bílkoviny z vývaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HSY
22.12.18 21:44

Příspěvek upraven 06.03.20 v 18:16

• Citovat
  • Upravit
421
25.12.18 16:38

Děkuji za rady. Polévku jsem nechala zchladnout při pokojové teplotě a dala do ledničky. Včera jsem ohřála jen malý rendlíček k večeři ne celou. A ještě dnes byla kupodivu k jidlu :palec: jinak mě nikdy rybinou nesmrděly, prostě jen zkysla a byla hnusná :nevim: že by měla smrdět rybinou slyším poprvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
25.12.18 19:11

Já dělám taky rybí polévku a jíme jí klidně tři dny… Dělala jsem jí v neděli, dnes je normální a určitě ji budeme mít ještě zítra a pozítří. Je to moje nejoblíbenější polévka, kterou vařím jen jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí