Aby ručníky voněly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15326
8.6.06 21:24

Beruschko, :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D .
Minonko, odpad z pračky mi teče přímo do odpadu, takže tím to asi nebude. :( . M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
9.6.06 08:37

Hanele,

sodu přidávám, ale asi nějak špatně dávkuju. Kolik asi tak na jedno praní přidáváš? Jakou? Krystalickou, jedlou a pak jsem se dívala, že mám sodu na namáčení, tak ta je asi ta nej…ale to dávkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
12.6.06 19:17

Tak to se nám stane jen když ručníky neuschnou. Jinak v pohodě.
Peru na 60 stupňů, používám aviváž, žehlím na skoro nejvyšší teplotu. Po vyžehlení nechám do druhého dne „vyschnout“ (žehlím většinou večer) a uložím do skříně, kterou mám proloženou mýdly. Vždy vyndavám ručník, který je vespodu, takže je dostatečně navoněný mýdlem.
Nevím, jestli to pomáhá, ale nám ručníky vydrží dlouho voňavé. Mýdla mám ve všech skříních, ale má to tu nevýhodu, že někdy vypadnou ven s oblečením, když ho vyndavám. A takový roztlučený mýdlo, to je děsnej bordel. Takže to řeším spíš tak, že mýdla dávám dozadu za „komínek“.
Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.6.06 19:22

HOLKY ZKUSTE SÁHNOUT NA PRAČKU KDYŽ PERE NA 90.Musí být fakt horká. Nám se rozbila pračka, blbě hřála a prádlo pak smrdělo. Ale všechno.Normálně perala, jen nenahřívala na správnou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.1.08 21:45

Ahoj holky :wink:
Jsem ráda, že jsem nemusela zakládat novou diskuzi.
Nám taky smrdí ručníky a osušky. Nevím co s tím. A to že jsou tvrdé, ani nemluvím.
Dám prášek, pak aviváž, suším v sušárně, v létě venku na šňůře. Ručníky ani osušky nežehlím. V koupelně máme dost teplo (podlahové topení a žebřík). Když si to tak uvědomuju, myslím, že smrdí i v létě, ale nevím fakt… No ale jak jste psaly, zbytečně se pak pere celkem čistý prádlo jen kvůli smradu. Taky jsem myslela, že je to staršími ručníky, ale není. Mám i nové a je to stejné :(
Prosím o rady, děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
4.1.08 22:02

No u nás se mění ručníky každý asi pátý den, máme obroooovský koš na prádlo, tak až přetíká peru ručníky samostatně a máme jich dost, tak můžu často měnit. Sušit dávám na žebřík a nikdy mi nepřipadne že by nějak smrděly. Teď jsem je šla očichávat i do skříně a manža na mě čuměl jak na blázna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
4.1.08 22:17

jj, taky mám dojem, že je špatným proschnutím. Přítel nechával ručník v koupelně a stálo to za to ;-) dlooouho jsem do něho huněla, až pochopil a teď si způsobně ručník rozkládá na radiátor :-) Jinak přímý důkaz je ručník na ruce (visí stále na háčku v koupelně), ten měním snad po 2 dnech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.1.08 22:28

No jo, ale já si nemůžu dovolit sušit ručníky na radiátorech, ničí se tím :? A i tak mi smrdí, vyzkoušeno. Ještě minulý týden jsem sušela doma prádlo na tom rozkládacím sušáku, tak jsem je tam občas šoupla. Teď mám sušák v prádelně (je tam hodně teplo) a stejně smrdí. Ještě jsem četla v další starší diskuzi, že smrděla pračka (ta naše taky zrovna nevoní), a majitelka dala „vyprat“ ocet na 90°C. Takže teď to zkouším s 0,5 litrem a uvidíme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
4.1.08 22:30

No když je nás tu tolik, tak si nemyslím, že by to bylo tím špatným proschnutím, když ostatní prádlo nám nesmrdí…
Já jsem na to přišla, že je to tím materiálem, koupila jsem v Tescu velkou osušku asi za 70 Kč a hned 2 ks, no ještě, že mě osvítil duch svatý, že jsem jich nekoupila víc, jiný ručníky kromě těhle levnejch hadrů mi nesmrdí…takže ručníky, když už jsem se fakt vytočila letěly k popelnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.1.08 22:34

To máš pravdu, je nás dost :? Matriálem myslíš? Já mám i pěkné a dost drahé froťáky. Mám teda i ještě z výbavy, ale i nové :?
Holky a po jaké době kupujete nové ručníky nebo osušky? Když je vidět opotřebení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
4.1.08 22:38

A smrdí Ti i ty drahé ručníky? Když se ke mě přistěhoval můj manžel a přinesl i svoje dva :lol: ručníky, tak ty smrděly strašně, smrděly snad i hned po vytáhnutí z pračky…párkrát jsem je vyprala, ale pak jsem je vyhodila a právě jsem mu chtěla koupit na cvičení nový, tak jsem koupila ty v tom Tescu, si říkám, to bude stačit a ono prd…Jinak mám ručníky z výbavy, co mi dala babička a zatím stále slouží a to už bude tak 10 let, pravda, už nejsou bílé, ale šedé, ale účel plní, zatím je vyhazovat nebudu. Až se ale přestěhujeme do nového bytu a budu mít např. zelenou koupelnu, tak tyhle vyhodím a koupím takové, aby mi to ladilo ke koupelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.1.08 23:11

Pavličko právě, že všechny :( Tak to je dobrý, já mám nejstarší ty čtyři a půl roku, taky mi přijde hloupý je vyhazovat. Mám teda barevný, ale stejně… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
5.1.08 10:48

Janinko , tak to nechápu, mě smrděly jen ty levnější…pravdou je, že ty co mám těch svých 10 let, tak to jsou z tý výbavy a bůhví, kdy je babička kupovala, asi za hlubokého totalismu, páč mi je kupovala, snad když jsem byla ještě miminko :lol: , tak halt se dřív dělali kvalitnější, jinak nemám vysvětlení…Ale jeden mám novější z Ikea a ten je v pohodě.
Já myslím, že ručníky se mění u každýho jinak, prostě, až doslouží, není to přeci tričko, po pravdě, některý ručníky jsem mívala např. fialkový nebo namodralý a jak se perou a perou, tak jsou komplet všechny bílý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.1.08 10:55

Víš co jsem včera zjistila? Vedle v diskuzi o pachu z pračky tam nějaká maminka psala, že mají být horký dvířka (to sklo) při těch 90°C (ono už asi při 60°C jsou teplý). No a já je měla studený. Jak se vrátil manžel, tak jsem mu to říkala. Prý se dneska mrkne na to topné těleso. Mě ještě blbne jinak ta pračka, tak to měl v týdnu otevřený, ale počítač je zakrytý tak, že je to na servis. No ale třeba je to všechno tím čerpadlem. Uvidíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.1.08 22:40

Tak je pro ty, které to zajímá :wink: Topné těleso je v … :D Prostě rozbyté. Takže zřejmě příčina všeho. Peru ve studené vodě, ale má to vliv jen na ručnky a hutnější prádlo (např.svetry), jinak špína se mi ze všeho vyprala. Nové už je objednané, tak jsem zvědavá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný