Aby ručníky voněly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
19.7.12 14:00

Jo jo Wolite nebrat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janca1
19.7.12 14:31

Co jsem tak vyčetla tak se aviváž na ručníky dávat nemá že to prý obalí vlákna a po tolik nesaje. Já dávám do přihrádky na aviváž trošku octa tak půl deci a do bubnu deci octa a ocet z toho cítit není a zároven ocet dezinfikuje :-)

• Citovat
  • Upravit
Judruška
1.9.12 21:37

Ahoj..,já ručníky, osušky atd… peru skoro furt na 60 stupňů dávám na ně tekuté prací prostředky, a aviváž se na ně vůbec dávat nesmí protože to ty vlákna ne načechrává jako to říkají v reklamě ale ty vlákna stvrdnou čím dál víc proto když vám přijde ručník že je docela takoví ostrý na tělo tak to je tím a nejlépe když doma máte sušičku tak do ní je dávát protože to jsou krásně měkký a načechráný.. :))

• Citovat
  • Upravit
tynatana
17.9.12 22:43

Ahoj vespolek, taky to resim. Jak tady nekdo psal o tom pracim prasku, obzvlast o tech tekutych… tak si rikam, jestli na tom neni neco pravdy. Protoze se smrad vzdycky zhosri po pouziti jednoho z nich(myslim ze to naposledy byl opravdu taky Woolite). Bohuzel se to zkombinovalo s delsi prodlevou pred povesenim, tak nemam zcela presne postrehy. Jinak zkousela jsem ruzne veci od precizniho suseni na topnem zebriku, pres zehleni bez naparovani, prani na 60 (ale na dvirka jsem zatim nesahala). Jeste vyzkousim dezinfekci pracky, jak tu nekdo psal (vcetne vycisteni filtru), a pouzit Vanis do predpirky. Ale s tim tekutym pracim praskem mi to teda nasadilo brouka do hlavy. Piste pokud mate podobne postrehy.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
17.9.12 22:46

Peru jen v prášku (persil) a poslední pul rok, vytáhnu mokré ručníky a voní, jakmile uschnou(je jedno jestli venku nebo doma), zasmrádnou zatuchlinou :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
tynatana
17.9.12 23:00
@kofola3 píše:
Peru jen v prášku (persil) a poslední pul rok, vytáhnu mokré ručníky a voní, jakmile uschnou(je jedno jestli venku nebo doma), zasmrádnou zatuchlinou :nevim: :nevim:

Praskovej persil mam taky, stridam to s tim Woolitem a jeste i perwolem (kvuli barevnymu pradlu). Naposledy co jsem to vyprala v tom Woolitu, co mi to uplne nehorazne nacichlo, jsem to obratem vyprala na 60 v persilu (praskovej), tentokrat i vcas povesila, ale moc to stejne nepomohlo. Jak pisu, zkusim jeste dezinfekci pracky a Vanish. A nebo jeste i Persil Gel:-D Uz jsem z toho tak zoufala, ze vyzkousim snad uplne vsechno:-D

• Citovat
  • Upravit
465
17.9.12 23:31

Ahoj, taky řeším tenhle problém. Z ručníků cítím něco, co bych rozhodně cítit neměla okamžitě po té, co se do nich utřem, a je to vždy den ode dne horší. Měním je po třech dnech. Kdysi v Sama doma radili nepoužívat aviváž a zásadně prát zvlášť. Oboje dodržuju, ale přesto jsou cítit. Tak jsem pátrala a vypátrala nějakou radu:
 http://www.chytrazena.cz/…y-19786.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vlak 1
29.1.13 16:37

smrdutá osuška

Rád bych přispěl obdobným problémem. Mám jednu jedinou osušku, která takto zapáchá. Myslím, že úvahy o špatném prášku, či pračce nebo jiné příčině, neobstojí. A teď „Babo raď“

• Citovat
  • Upravit
281
29.1.13 16:55

Ahoj, nevím, ejstli to tu už někdo vzpomínal, ale mě přstaly smrdět potom, co jsem přestala používat aviváž, peru je na 60 stupňů a hlavně suším u topení, rychle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
29.1.13 17:20

Po suseni v susicce nesmrdi nic!!! Doporucuju a avivaz se muze vyhodit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
7.11.13 13:34

Ahojky, řešíme ten samý problém!!! ale u nás smrdí ručníky již po vyprání, hned jak je vyndám z pračky a jdu věsit (okamžitě bez prodlevy), tak prostě smrdí zatuchlinou a i když mezi to hodím nějaké prádlo, tak to ostatní prádlo voní a ručníky smrdí!!! už taky nevím co s tím, peru pořád dokola jako magor, páč kdo by se do toho utíral že?? hrůza, máma mi řekla, to bude ručníkama, vyhoď je a kup nový…ale to mám vyhodit cca 15 barevných ručníku-tedy velkých osušek?? to mi přijde fakt líto :roll: :nevim: ale mám pocit, že minule jsem prala v sypkým prášku (normálně taky používám tekuté) a vlastně ani nesmrděly…tak možná to těmi prášky bude…přidávejte další podtřehy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
7.11.13 13:37

Napadá leda prohnat pračku octem a zkontrolovat to gumové těsneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
7.11.13 13:39
@Barusak78 píše:
Napadá leda prohnat pračku octem a zkontrolovat to gumové těsneni

Já jsem třeba koupila v Lidlu od zn. W5 čistič pračky, proběhl celý proces a stejně to nepomohlo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tynatana
7.11.13 14:37

Ahoj ve spolek. uz tedy ubehla nejaka doba, co jsem rucniky resila, ale zmena nastala. vycistila jsem pracku: krystalicka soda, tak pul pytliku, na 90 C na prazdno, v dalsim cyklu ocet 90 C na prazdno (myslim, ze to tu uz taky nekdo vzpominal) a nejakou dobu jsem mela od smradu pokoj (rucniky pak vyprane nekolikrat na 60). Po roce opet zacaly smdet. Tak znovu cisteni. Pracka se ale ma cistit casteji nez jedou za rok (snad kazdy ctvrt rok?) takze ted uz je to zase ok. Mezitim jsem obcas sypla nejakou deziinfekci na pliny (bambino mio, jedeme latkovky na mimco), takze pracka chvili vydrzela i bez toho ctvrtletniho cisteni. U vetsiho znecisteni pracky doporucuji cisteni opakovat vickrat po sobe, cistili jsme takhle i pracku z druhy ruky za vyhodno cenu, po cca 3-4 procesech se konecne dala pracka pouzivat, docela prekvapilo, kolik vapna a nanosu z prasku a spiny se tam dokaze usadit. cistili jsme ji opravdu dukladne i rucne a houbickou pod tesnenim na bubnu, v nadobce na prasek a pod. po kazdym cyklu se odloupla najaka vetsi vrstva pricementovanyho nanosu:-)

• Citovat
  • Upravit
tynatana
7.11.13 14:54

A co se tyce tech prasku, zaver po roce je takovy, ze gely (woolite a pod) hur perou nez ty sypany, tak ty rucniky pak i vic smrdej, kdyz se do nich samotnych uklada taky vapnik.
jeste se mi osvedcilo dat obcas misto avivaze trochu octa (po prasku mnozstvi na avivaz), pry se vapno odmoci i z tech rucniku. Teda obecne z pradla, akorat ty rucniky jsou hutnejsi, tak se toho tam vic nachyta.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný