Aby ručníky voněly

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
10.1.11 13:51
Marki píše:
Tak to se nám stane jen když ručníky neuschnou. Jinak v pohodě.
Peru na 60 stupňů, používám aviváž, žehlím na skoro nejvyšší teplotu. Po vyžehlení nechám do druhého dne „vyschnout“ (žehlím většinou večer) a uložím do skříně, kterou mám proloženou mýdly. Vždy vyndavám ručník, který je vespodu, takže je dostatečně navoněný mýdlem.
Nevím, jestli to pomáhá, ale nám ručníky vydrží dlouho voňavé. Mýdla mám ve všech skříních, ale má to tu nevýhodu, že někdy vypadnou ven s oblečením, když ho vyndavám. A takový roztlučený mýdlo, to je děsnej bordel. Takže to řeším spíš tak, že mýdla dávám dozadu za „komínek“.
Ahoj, Markéta

přesně dělám to samé a ručníky jsou krásně vonavé…smrdí mi jen když nechám prádlo déle v koši mokré nebo v pračce…pak se to zapaří a smrdí takže nejlepší je hned po vyprání pověsit,a po každém utření pak nechat pořádně uschnout jinak budou smrdět pořád… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.11 12:16

Pravděpodobně máš už pračku plnou nějakých plísní. Rozhodně vyndej a vyčisti filt a pak na prázdno vyper s nějakou dezinfekcí. Já používám Dezisan - ten se dá dávát i průběžně k praní a preventivně tak dezinfikuješ vnitřek pračky. Prádlo to neodbarvuje a pračka přestane smrdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Burák
31.1.11 14:30

Já mám ručníky z výbavy staré už 20let a problém se zápachem nemám.Postupně si dokupuji nové,kvality různé,mám jich i pár od Vietnamců a taky s nima nemám problém.Podle mého je důležité větrat koupelnu,já mám po celý rok otevřené dveře,zavíráme pouze když se někdo koupe.Peru na 40stupňů,ždímám na 1000ot.Používám tek.gely Persil nebo Ariel,ale dovezené z Německa,ty naše jsou horší a to o dost,aviváž Lenor nebo Silan,toť má zkušenost.Jo a koupelnu mám 150 na 230cm,takže to není žádná ratejna :lol: V létě suším na balkóně a v zimě doma na sušáku a pak normálně přežehlím.

• Citovat
  • Upravit
átéčko
26.7.11 14:03

můj způsob

Já jsem vyčistila pračku, vyprala jsem naprázdno jen s odstraňovačem skvrn a prádlo víckrát máchám. Přestaly smrdět :pankac:

• Citovat
  • Upravit
hihi
5.11.11 14:51

Otázka na paní co čichá...

eva5511 píše:
No u nás se mění ručníky každý asi pátý den, máme obroooovský koš na prádlo, tak až přetíká peru ručníky samostatně a máme jich dost, tak můžu často měnit. Sušit dávám na žebřík a nikdy mi nepřipadne že by nějak smrděly. Teď jsem je šla očichávat i do skříně a manža na mě čuměl jak na blázna.

A co čicháš ještě? :- :lol:

• Citovat
  • Upravit
1
11.11.11 19:00

...a stále smrdí

Ahoj všichni,
mám stejný problém. Můžu tvrdit, že pračkou to nebude. Máme pračky dvě, protože přes léto bydlíme na chalupě a jinak v bytě ve městě. Ta na chalupě je úplně nová. Mor s ručníky nás přepadl teprve nedávno, asi tak před čtyřmi měsíci, a to u ručníků vypraných tam i tam. Jak jsem tak pročetla předchozí příspěvky, je to dlouhodobější problém ve více domácnostech. Nebude to náhodou tekutými pracími prostředky, třeba Woolitem?! Jaké používáte prací prostředky, aviváže…?! Neshodneme se náhodou na nějaké stejné značce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ktyna
25.11.11 08:30

a zas jen ručníky

ahoj, no my používáme jen tekuté prášky. Dlouhou dobu teď Woolite, tak nevím, že by to bylo tím? teď jsme koupili Persil tak to jdu zkusit. Je pravda že to možná začalo od té doby co kupujeme tekuté prášky. Ale proč smrdí jen ty ručníky??? Je to fakt hrozně nepříjemné..člověk se umyje, utře a při utírání si pak připadá že smrdí jak ten ručník :D nevím už co s tím :zed:

• Citovat
  • Upravit
ktyna
27.12.11 16:45

už nesmrdí!

tak už nesmrdí! ..přestali jsme prát ve Wolite, pereme v persilu a super ..smrad je pryč!

• Citovat
  • Upravit
Loasa
29.2.12 00:26

:-)

Mam stejny problem! Take jsem nedavno koupila Wolite, pridavala jsem ho k prasku, nekdy i v kombinaci s avivazi od Lenoru. Zitra jdu vsechny rucniky vyprat bez Wolitu, ale kdyz pisete, ze to pomohlo, tak to bude ono! Mooc diky za vase rady!!! :potlesk: Uz jsem si pripadala jak neschopna zenska, kt. neumi vyprat ani rucniky! :roll: :nevim:
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
25
15.4.12 00:37

Nepoužívat Wolite

Huráááá!!! Poslední dobou mám problémy se smradlavými ručníky po vyprání. Zvýšila jsem teplotu praní, některé horší ručníky jsem dokonce vyhodila. Dnes po vyprání opět smradlavá osuška co mám s malou do bazénu. Tak jsem se namíchla a říkám si, na internetu najdeš vše a také že ano :P :P :P Děkuji za diskuzní příspěvky, je fajn, že se nestydíte tady řešit i taková témata :) Už mám jasno, nedávno jsem koupila na praní tekutý Wolite na tmavé prádlo a od té doby opravdu ručníky krátce po vyprání zapáchají, nebo i přímo po vyprání jako když ručník někde dlouho leží mokrý :roll: Syna jsem pořád hubovala, že ručník nerozkládá a tím že zatuchne :lol: No budu se mu muset asi omluvit :D :D :D
Zítra jdu koupit jiný prášek. Děkuji všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.12 11:00

Dlouho jsem řešila zasmrádlé prádlo. Nejen ručníky, ale i pár jiných kousků. Zkoušela jsem různé prášky, vyčistila pračku a nic. Nakonec jsem zjistila příčinu. Sušila jsem prádlo příliš natěsno, aby se mi na sušák všechno vešlo. A sušilo se dlouho, i pár dní. Takže teď neperu moc prádla najednou, aby mohlo při sušení pěkně dýchat a uschlo rychle. A ručníky jsem několikrát vyprala na devadesát a místo aviváže dávám ocet. Sice nevoní jako jarní zahrada, ale nesmrdí a voní jakoby čistotou. A v koupelně je nenechávám viset na háčku, ale rozložené na tyčce. Třeba to zabere i vám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janca1
18.7.12 21:45

Tak jste na to asi káply :-) když jsme ještě bydleli u našich tam jsme používali persil gel a pak jsme se přestěhovali a mi koupili Wolite v červené lahvy, říkala jsem si že je tak laciný že ho zkusíme a ejhle(máme novou pračku) začali nám pěkně smrdět ručníky, přidávala jsem i ocet co jsem na netu vyčetla a prd platný. Konečně jsem Wolite dopotřebovala a valím koupit zase persil po tom vždy prádlo nádherně vonělo BEZ aviváže :-)

• Citovat
  • Upravit
400
19.7.12 13:44

Taky se nám občas stane, že ručníky zasmrádnou. Pomáhá vyprat je na dlouhý programa na 90C s předpírkou a nechat venku uschnout opravdu dosucha. No a v koupelně věšet na sušák na ručníky rozprostřené, aby dobře proschly, a v koupelně hodně větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1Janca1
19.7.12 13:54

Tak jsem je vyprala na 60 jen na 75min, protože nejsou špinavé pouze smradlavé :-)a v persilu gelu a místo aviváže trošku octa a do bubnu trošku octa..a sláva ručníky vonííí tak uvidíme až se do nich utřeme. Voní i mokré vyndané z pračky i už usušené, myslím že u nás byl problém ve změně gel za levnější Wolite :mrgreen: :dance:

• Citovat
  • Upravit
Kettlery
19.7.12 14:00

Ted jsem jednim dechem precetla celou diskuzi a protoze me zasmradle rucniky taky trapi, jdu vyhodit Woolite.

Vy davate ocet misto avivaze? Muzu se zeptat kolik? Po prani to nesmrdi kysele? Ze bych to taky zkusila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný