Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobry den,
Mne osobne pomohl AB s vyporadanim se rozchodu, kdy ze me byla uplna troska a moc nepomohlo ani to, ze jsem s byvalym pracovala. Po jednom sezeni, kam jsem prisla ubrecena a v depresi, jsem odchazela s laskou v srdci a od te doby jsem nebrecela! Jasny, trvalo mi jeste nejakou dobu ten rozchod zpracovat, ale terapeutka mi vzala obrovsky podil bolesti pryc a prislo mi, jako by se rozchod udal pred par lety, ne pred par dny.. Kdyz jsem sla na druhe sezeni, tak uz tam takova zmena nebyla, popravde jsem byla trosku zklamana, ze to nemelo stejny efekt
Ale vsimla jsem si malych veci.. Nebyla jsem clovek, co by si obsluze na neco stezoval i kdyz jsem mela pravo, protoze mi prislo jednodussi mlcet a nic nerikat. A najednou jsem byla schopna se ozvat, ze piti nechutna tak jak ma a problem byl v mixu. Piti mi hned samozrejme s omluvou vymenili a ja byla prekvapena jak lehce to jde. Udelala jsem si kurz a chodim na pravidelne vymeny, kdy se vzdy pak citim plna energie, ze po prichodu domu zacnu uklizet
Urcite to nejaky efekt ma, jen ne vzdy to jde videt nebo citit po prvnim sezeni..
Zdravím maminy,
protože access bars chtěli dělat na škole kde máme synka, hledal jsem o tom nějaké informace a v češtině nenašel skoro nic. Buď samé oslavné ságy od lidí kteří bars terapii provádějí, a pak tuhle diskusi..
V angličtině je to mnohem zajímavější. V tomto článku se píše že „objevitel“ metody Access bars Gary Douglas byl zkrachovalý realiťák, který byl členem nebo spolupracovníkem scientologické církve a pak začal experimentovat s vyvoláváním duchů. V rámci channelingu (vyvolávání ducha ve svém vlastním těle) mu duch Rasputina tuto techniku ukázal. Asi netřeba dodávat že Gary Douglas rozšířením této techniky náramně zbohatl.
Součástí této ideologie je také „osvobozování se“ od rozlišování mezi dobrem a zlem. Je zde vyzdvihována sexualizace bez morálních zábran a sexualizace malých dětí.
Pro úplnost dodám, že se nejedná o masáž hlavy, která opravdu může pomoci a má racionální základ. Masáž hlavy se fyzioterapeuti učí na vysoké škole několik let, tuto „terapii“ se takzvaní terapeuti naučí za jeden den a za 6000 korun. Je to jen dobrý byznys a zahrávání si s lidskou psychikou.
Netvrdím, že to nefunguje, ale cena kterou za odstranění potíží uživatelé zaplatí je příliš vysoká (otevření se démonům a okultismu).
Ti, co to provádějí, možná opravdu chtějí ostatním pomáhat a tyhle informace nemají, nevím. Každopádně bych na tohle za žádnou cenu nešel..
Hezký den,
Včera jsem na terapii byl, jsem skutečně příjemně překvapený. Nic jsem nečekal, ale přestaly mě bolet klouby i vyhozené koleno a hlavu mám krásně čistou. Terapie jako taková příjemná není, je to takové neutrální simrani po těle, až po skončení jsem si uvědomil, že je mi mnohem líp. Recenze obvykle nepíšu, ale mám pocit, že to může někomu pomoct hodit vše za hlavu a otevřít se životu bez bolesti. Co to píšu
?
Je to těžká ideologie. Nikdy bych si nemyslel kdybych neviděl jak z rodiny tomu dokážou propadnout. Je to dotažené z USA od člověka co byl scientolog, který měl myšlenku s tímto názvem. Propracovaný systém na peníze pro zakladatele a jejich vybrané Guru co jezdí i do Čech.
Spíše hledají zoufalé lidi v těžkých životních situacích. Nejčastější témata:
95% je žen, 4%Gay, 1%můži
Je to brutální výplach za brutální peníze.
Hodně mi to připomíná šmejdy.
Reaguji na příspěvek Oplik.
Já jsem měla stejnou zkušenost. Měla jsem terapeutku, která mi tuto metodu stále vnucovala. Přiznám se, že jsem jí i párkrát podstoupila a výsledek…NIC, stálo mě to plno peněz. Ale mé podvědomí mi dávalo najevo, že tohle mi nic nedává, ani se mi po terapii neulevilo. Navíc mám trvalé problémy fyzického rázu, na což tohle nemůže pomoci.
Když jsem terapie nechtěla podstupovat, bylo mi lecos vyčteno, jako že musím do svého zdraví něco investovat atd. tak jsme se nakonec rozešli ve zlém. U paní mě tyto terapii a masáže vyšly skoro na 10 tisíc.
Dlesko
Zdravim, nahledla jsem do materialu navodu a prednasky a vubec jsem zdesena.
Bylo tam strasne moc manipulace a neco o zacleneni se do jejich komunity. Ve vysledku cela terapie spociva v tom, ze z terapeuta delaji trosku, ktera chodi smutne po svete a nechava za sebou spoust. Jako fyzicky vam jen sahaji na hlavu, ale myslenkama se snazi z vas vymazat vse, na cem vam zalezi… no pytel hoven, nelibilo se mi to, ale to uz jsem psala.
penoze nevratili a dodnes se bojim, ze je nekde potkam, byli na me hrozne nastvani, kdyz jsem s nimi nesoujlasila
![]()
Access jsem nepodstoupil, ale obecně vím o mnoha „duchovních“ praktikách, protože jsem se o to zajímal, něčím jsem si také prošel a vidím příklady ze života i třeba v okruhu kamarádů,… Jo a taky jsem si prošel (naštěstí jen okrajově) vícero MLM (multilevel marketing), který se dá k mnoha „duchovním“ směrům trochu připodobnit (a zrovna „Access bars“ je ukázkový příklad). Většina těchle sraček přichází z USA, protože tam jsou v tom dobří. Access vidím tak, že pokud pochází od scientologie, není se dále o čem bavit. Scientologie je klasická sekta a bylo o tom již hodně napsáno (svůj zenit v ČR již měla). Bylo o tom hodně napsáno, stačí googlit.
Ezosvět je nyní na opětovném obrovském vzestupu (obecně se mu daří, když je ve společnosti zle, protože je hodně slabých kusů, kteří snáze podlehnou sofistikovaným psychickým manipulacím). Ještě před rokem o „Access Baars“ nikdo nic nevěděl. Dnes je těchto „certifikovaných“ kurzů plný internet a hlavně Facebook, kde různé „ezoženy“ toto nabízí (ještě jsem neviděl, aby to nabízel jediný muž).
Obecný cyklus podobných věcí v ČR vzniká tak, že zejména ženy začnou objíždět různé semináře a buď někde zakotví a začnou to šířit taky, nebo kurzy vykradou, vhodně smíchají a vytvoří vlastní směr
Je to hodně velký bizár. A ano, je to o penězích. Nejlepší je samozřejmě, když hlavní „guru“ (který to do ČR přitáhnul) získá co nejvíce následovatelů. Udělováním „certifikátů“ se penízky množí rychleji. Je z toho jakási tzv. „duchovní“ obdoba MLM
A to se vyplatí ![]()
O tzv. „ezo“ a „duchovnu“ by se daly napsat celé knihy
A příběhama vymytých mozků, rozpadlých rodin, sexuálního zneužívání atd. Obecně platí, že pokud za tzv. „duchovno“ chce někdo peníze (hlavně když je to fakt nápadně dost drahý = jde do tisíců kaček českých), není to „duchovno“, ale je to vymývání mozků za účelem zisku. Na 99%
Podobné to bylo např. s Reiki. Reiki je (nebo bylo) alespoň většinou „slušné“ a bylo buď zdarma, nebo za několikasetkorunové položky (ostatně je to součástí „etického kodexu“ Reiki. Samozřejmě se našli různí vykukové, kteří brali i za Reiki hodně a různě to modifikovali a přibírali do svého repertoáru „certifikovaných kurzů“
Po zkušenostech mám pocit, že to co přišlo z východu, je daleko více etické a levnější, než to, co chodí ze západu (protože to co jde ze západu má podstatu východní, ale znetvořenou západem a určenou k těžbě dolarů a jiných měn, nebo získávání jiných „světských výhod“ - např. sexuální požitky různých „guruú“ naivními nanykami v různých meditačních centrech apod. Bylo o tom napsáno hodně, byla různá vyšetřování, soudy, vzpomeňte na ikonického „guru Jára“
,…
Jestli existuje „opravdové duchovno“ nevím, ještě jsem ho asi nepotkal
Co funguje je určitě placebo. Což je zjednodušeně řečeno: „Věř a víra tvá tě uzdraví“. To je vlastně i ta „práce s energií“, která určitě také existuje - viz fyzika. Placebo je dokázáno i vědecky. Spousta „duchovních metod“ je vlastně placebo (o tom jsem přesvědčen). Tj. alespoň částečně a někdy skutečně funguje! Kdo chce za placebo vyhazovat tisíce peněz a podporovat „zmrdy“, prosím, jak je libo.
Pro zvídavé na úplný závěr ještě doporučím jednu odbornou literaturu, kde jsou metody psychické manipulace v sektách popsány: Steven Hassan: (1994) Jak čelit psychické manipulaci zhoubných kultů (dozvíte se tam mimo jiné i o zmíněné scientologii). https://www.databazeknih.cz/…kultu-141047 Je tam i popsáno, jak „postižené“ ze sekty dostat. Ale není to jednoduché a většina lidí to nezvládne. Obecnou ochranou je nezanedbávat „rodinnou výchovu“ a používat „zdravý rozum“. První otázkou je, co vlastně kdo nabízí a proč - co za to chce. A jestli na to má (když vás bude něco učit třicetiletá borka, která prošla dvouma kurzama, chce za to 6 litrů a papouškuje co se naučila, asi to není v pořádku. Umění pracovat s internetem „googlit“ pomůže také - je to součást kritického myšlení
Nepodléhejte panice!!! ![]()
Teď udělám zdarma reklamu „Umay Yamuně“, která přispívala o něco výše. Prošel jsem si pro zajímavost toto téma na emimino a narazil jsem na ní. Dotyčná má na svém webu velmi úctyhodný soubor seminářů a zkušeností, kterými prošla. Zaujala mě zmínka, že s Access Consciousness („Access Bars“) již nijak nespolupracuje. Zato ovšem zřejmě našla „náhradu“ ThetaHealing. Tak alespoň víme, jakými kurzy se začně plnit Facebook po odeznění největší vlny „Access Bars“
. Viz třeba: https://en.wikipedia.org/…ThetaHealing (kdo neumí perfektně anglicky, stačí zkopírovat do google překladače). Ale ať si z tzv. „Yamuny“ (nové jméno dostala určitě někde u Indiánů po nějaké ayahuasca sešn) nedělám jen legraci - určitě má plus, že má nějaké základy v klasické psychologii a umí i metody, pod které bych se sám podepsal (třeba „arte terapie“ je určitě nevinná) ![]()
Prostě sledovat „ezo svět“ je ohromná zábava (pokud/dokud to neodrovná někoho blízkého). Trh je volný, každý si vybere
Nabídka nepřeberná, vše zaručeně fungující, etické, nejlepší
Kvantování, „tantrické“ semináře (zašukáte si ale až v pokročilých a dražších kurzech), regresní terapie, kineziologie, aktivace třetího oka, zhmotňování přání/zákon přitažlivosti a různé modifikace, terapie SRT, terapie EFT, terapie TFT, terapie xy
. Plus různé náboženské směry (včetně sekt), „duchovní vůdci“, „léčitelé“, vědmy, astrologie, taroty, numerologie,… A nedá se říci, že by na ničem něco nebylo
Důvěřuj, ale prověřuj (a nikdy nevěř slepě!)
Protože vlastně „nikdo nic pořádně neví“ ![]()
Bohužel z blízkého okolí znám člověka, který tomu propadl i když byl fajn, inteligentní s vzdělaný. Celé to generuje sice peníze, ale také je nutné peníze investovat. Funguje to jako jakýkoliv MLM marketing tady jen s pozlátkem duchovna. Varovné signály jsou používání zvláštních obratu jako např. Co všechno tu ještě můžeme změnit apod.
Příspěvek upraven 30.12.22 v 00:14
Dle Wikipedie:
Je to pseudovědecká metoda alternativní medicíny, která se zaměřuje na masáž různých bodů na hlavě (tzv. bar points). Kromě toho, že metoda není podložena žádnými seriózními vědeckými studiemi, je také spojována s mlhavým diskurzem, který se podobá učení scientologie. Metoda nabízí extrémně drahé kurzy, knihy, videa, předplatné a příslušenství.
Údajné benefity terapie • Uvolnění starých přesvědčení a vzorců chování • Odstranění psychických problémů jako je deprese, úzkosti, strachy, fobie • Odstranění bolestí různých částí těla • Uvolnění stresu a napětí • Pomoc při obtížných životních situacích • Odbourání únavy a vyčerpanosti, zvýšení životní energie • Odstranění nemocí jako jsou migrény, alergie, astma, ekzémy • Snížení hyperaktivity u dětí a také odstranění řečových vad (např. koktání) • Vede k celkovému rozvoji osobnosti na psychické i fyzické úrovni • Vhodná pro autisty a lidi s Alzheimerovou chorobou
Princip a filozofie
Koncept Bar points, kombinující akupresuru a čakry, nemá žádný vědecký základ, není založen ani podložen lékařskými či vědeckými důkazy, a proto je považován za pseudovědu.
Přímo na stránkách Access Consciousness v sekci „Jak funguje?“ se o principu metody nepíše vůbec nic, jen že „Access Bars pomohlo tisícům lidí změnit mnoho aspektů jejich života“.[3] Podle interního dokumentu, určenému pro praktiky první úrovně, je základem nutnost „osvobodit se“ přijetím „všeho, co si myslíme, co cítíme, věříme nebo soudíme.“ Dokument následně podrobně popisuje každý bar, jako by se jednalo o „pevný disk vašeho počítače“, který lze během relace vymazat, a srovnává metodu s vymazáním „počítačového viru“. Stručně je diskutován koncept „entit“, které okupují lidská těla.[2] Druhý dokument slibuje vymazat pacientovi minulost, paměť a mozek, aby ho naučil „jiné věci“ a hovoří o „nukleových koulích“ a „dětských bublinkových trubicích.“
Propaguje také homeopatii a Bachovu květovou terapii.[2]
Sektářství
Stejně jako scientologická církev, od níž se částečně inspirovala, má technika Access Bars velký digitální obchod, který prodává knihy, kurzy, členství a dokonce i certifikáty k otevření poboček za vysoké ceny. Například získání certifikace facilitátora (certifikovaného trenéra) vyžaduje opakované absolvování několika kurzů, ale také nákup knih, účast na přednáškách a školeních, nákup audioknih a placených telekonferencí, a nakonec zaplacení licence na jeden rok. Pro obnovení licence v dalším roce jsou vyžadovány nové nákupy a účast na nových konferencích.[5][6]
Francouzský týdeník L'Express ve svém vyšetřování Access Consciousness popisuje „nejasné a mlhavé řeči, ale také zneužívání, které mnozí svědci odsuzují.“[2]
Má osobní zkušenost je následující:
Příspěvek upraven 13.06.23 v 11:07
@Petr817 to bude asi novy Ezo partner.
Jiny mikro svět. ![]()
Jsem realista tohle je za mě úplně jiný ezo svět kdy vše je zalité sluncem a vše přijde samo a bez práce! 😂
@Oplik to potvrzuji - manželka nemá ráda jakékoliv aktivity, kde je fyzická práce, ale to už měla asi předtím…
Nebudem tu nejako rozpisovať o čom je duchovno a o čom 3D. Jednoducho to napíšem takto. Vždy keď príde niečo alebo niekto budeto mať dobré aj zle ohlasy. Teraz si budem robiť kurz AB a žiadna tecenzia ma v tom nezastaví. Je to len názor. Je to váš názor a vaša skúsenosť. Ak chcete naďalej trpieť budeš vždy máte voľbu. Aj keď tu bol liecitel ako bruno groening a pomohol x ľuďom vzdy sa našli odporcovia a vzdy to tu aj bude preto že žijeme v dualite. Dobro, zlo. A nanajvýš ak by to robili všetci odstavili by farmáciu a iné profesie ako plychologov, psychyatrov. A cena? Date 100eur za sedenie u psychológa ktorý vám povie to čo už viete a nepomôže alebo 50eur za terapiu ktorá vám pomôže. Viem keďže neviete čo je duchovno neviete čo je energia, čakry. Ak su zablokované ovplivni to váš život. Potom sa už len pýtate. Prečo sa mi už nedarí? Prečo mi nevychádzajú vzťahy? Prečo sa mi vsetko opakuje? A tak ďalej. Ale jednú vec chápete. Že vždy máte voľbu.
Vyzkoušel jsem BARS (4×), velká spokojenost, myslel jsem, že nemám problémy a uvolnila se mi krční páteř a hrudní koš, cítím se skvěle. Zkoušel jsem i MM (Metamorfiku), 3×, je to podobná terapie, na rozdíl od BARS na dálku (!!), nemusím nikam jezdit a nikdo na mě nesahá, také pěkný fofr, spíš po mentální stránce, jasněji vidím. A dal se mi do kupy tlak, protože jsem klidnější a sebejistější. Tedy doporučuji dělat cokoli, pokud chcete změny k lepšímu. A nebrzdit to, přijmout fakt, že mohou být věci, které nechápu a kterým nerozumím. Pak se to začne lepšit „jakoby samo“, ale je to tím rozhodnutím. Musíte tomu dát energii a přestat nevěřit. Věřit tomu nemusíte. Držím palce. Milan