Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano. Jako psycholožka a účastnice výzkumu Dr. Terrie Hope o Access Bars potvrzuji, že pomáhá lidem s depresemi.
Ano, Access bars pomáhá se spoustou problémů. Sama mám s touto metodou skvělé zkušenosti a mě samotné pomohla. Proto jsem si udělala kurz a sama jsem certifikovaná Barsy provádět (v Olomouci a Praze) a mám skvělé ohlasy i od klientů. Pokud chcete více infa, napište mi zprávu. Hezký den a hodně síly ![]()
Když si dáte vyhledat informace o kurzech Access Bars moc negativních recenzí nedohledáte až na tento web, kde neprobíhá cenzura. Ostatní weby na facebooku včetně Milady Fohlerové a Magické Samšiny každý příspěvek, který se jim nelíbí smažou. Proto bych chtěl alespoň tady obnovit diskuzi a upozornit na praktiky, které nejsou v pořádku. Moje manželka bojovala s psychikou a to ovlivňovalo její náladu. Kurz ji doporučila známá, která si prošla ztrátou svého dítěte a bohužel se psychicky zhroutila a cítila se tam dobře, protože všichni si tam něčím prochází. Moje manželka po absolvování kurzů zcela ztratila kontakt s realitou, odpojila se od rodiny a byla vedena k tomu, aby začala nový život. Odešla od nás. Z jejich slov a poznámek z kurzů je zcela zřejmé, že byla vedena k opakovaní a praktikování nesmyslných věcí, vypínání mysli a dostávání do vyššího vědomí. Paní Miladě jsem několikrát volal, ale řekla mi, že jí to nezajímá a že přerušení kurzu nedoporučuje, protože je potřeba dokončit proces, aby byla v lehkosti bytí a že jí je to jedno. Sama o sobě veřejně tvrdí, že byla několik let v utrpení a dle rozhovoru s ní není stále psychicky v pořádku. Nevím, jak to probíhá na ostatních kurzech Access Bars, ale co jsem zjišťovat, všichni mají stejné osnovy. Chci veřejně varovat jaké konkrétní důsledky má tohle podnikání a jakou bolest a škody za sebou zanechává na životech dětí a jejich rodin. Buďte opatrní, můžete se hravě ocitnout tam, kde nechcete být. Takže pokud trpíte depresemi, vyhledejte raději odborníka.
Mám opravdu velmi špatné zkušenosti s Access Bars jako Martin605 a mám pocit, že celý koncept má sklony k sektářskému způsobu fungování. Viděla jsem, jak se můj manžel už po prvním kurzu postupně měnil, přebíral jejich slovník, vše ho rozčilovalo, vzdaloval se rodině a nakonec od nás odešel. Jednalo se o kurz Magická samšina, kterou vede paní Milada Fohlerová. Kurz začal navštěvovat v srpnu 2025. Manžel se po ročním navštěvování kurzů, kdy zjistil, že tato věc opravdu nefunguje totálně zhroutil. Za kurzy utratil všechny peníze a naše tři děti s ním přestaly komunikovat.
Osobně považuji Access Bars za směs ezoteriky. Nedává mi smysl, že by pouhým dotykem určitých bodů na hlavě a opakováním zaklínadel a nesmyslných slov bylo možné řešit psychické, vztahové nebo životní problémy. Proto bych byla velmi opatrná, než bych podobným tvrzením uvěřila.
Neříkám, že každý bude mít stejnou zkušenost jako naše rodina. Jen chci, aby lidé věděli, že existují i příběhy, kdy podobné kurzy přispěly k rozpadu rodiny a způsobily velké utrpení mě i dětem. Pokud se na podobnou věc chystáte a máte psychické a jiné problémy, doporučuji se jít raději projít, zaběhat si nebo pro sebe udělat něco, co dává smysl
Dobry den, mate nekdo zkusenost s odstranenim deprese po terapii access bars? Dekuji