Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
doporučuju zustat doma, první tři měsíce ti nemusí být moc dobře. Váhu neřeš pokud budeš těhotná přibereš a při ivf je ztloustnutí to nejmenší zlo
to klidně obětuj, svou váhu já za stimulky nabrala asi 2 kg ![]()
holky a během té stimulace - pokud je tedy neschopenka, jsou aspoň vycházky?? já bych se asi v posteli zbláznila. a bylo vám zle nebo k čemu byste ten stav přirovnaly?
Dita01 píše:
doporučuju zustat doma, první tři měsíce ti nemusí být moc dobře. Váhu neřeš pokud budeš těhotná přibereš a při ivf je ztloustnutí to nejmenší zloto klidně obětuj, svou váhu já za stimulky nabrala asi 2 kg
a ještě k tomu zázraku má překrásný datum narození ![]()
LOko děkuju
taky se nám to datum líbí, bylo 14 dní před termínem.
Ohledně stiumulky, já bych si neschopenku nebrala, je lepší být v kolektivu a ddělat jako by nic, já žila úplně normálně - sport, alkohol(s mírou) práce, pohyb, jen po OPU jsem si vzala neshcopenku a šla do práce až za 3 týdny, já bych se doma zbláznila. Odchodila jsem první 3 měsíce, bylo mi šoufl ale chodila jsem, ono je totiž lepší na to potom moc nemyslet.
A ty injekce jsou úplně v pohodce, skoro nic necítíš, slabá jehlička, to porod je horší ![]()
tak určo záleží na profesi, myslím že hlavně podle toho se odvíjí, kdy si vzí a kdy ne neschopenku
no a hlavně v dnešní době záleží taky bohužel na tom, že na neschopence má člověk poloviční „výplatu“ což je vzhledem ke všem výdajům, co člověk má a bude mít, dost na houby ![]()
jinak jsem ráda, že injekce nebolí a dá se to snést…
opu vyjmutí vajíčet z vaječníku
ET vložení oplodněného vajíčka(embryja) zpět do dělohy
Ahoj holky, ceka me dlouhy protokol, mam fyzicky narocnou praci. Myslite, ze me doktor necha doma hned od zacatku? Tj. od 1DC, kdy mi jen pichnou injekci Diphereline a pak budu vlastbe asi 10 dni jen cekat ![]()
Doktor od doktora, mě dva odmítli nechat doma i od samotné stimulace, natož od Dipherelinu (po tom fyzická námaha opravdu v nejmenším nevadí), ale třeba narazíš na někoho empatičtějšího, kdo bude ochoten na něco to pro pojišťovnu uhrát ![]()
@Cracky to moc bezne neni, ja kdyz jsem stimulovala a chtela byt v klidu tak jsem si vybirala dovolenou…
@ugluk @superandrysek ted mame v praci hlavni sezonu, je to i na psychiku narocne (kolektiv samych zenskych
) tak bych radsi byla v klidu doma, nez se stresovala v praci. no uvidime co mi reknou ![]()