Ach jo, ty příkrmy

7257
11.8.10 21:18

Ach jo,ty příkrmy

Maminky,já už jsem zoufálá. Už měsíc učim prcka na zeleninu a nic moc. Jeden den sni dvě lžičky, jindy půl skleničky ale vždycky se nakonec vztekne a chce flašku. Když jsem dala zeleninu s masem tak to snědl lžičku a řev. Celou porci prostě nemám šanci do něj dostat. Udělala jsem i přestávku na pár dní,ale to nepomohlo. Tak se chci zeptat jak dlouho to trvalo vám než jste nahradili jedno mlíko příkrmem.
(Je nám 5m a jsme na UM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
11.8.10 21:25

Podle mě děláš všecko, co se dělat má- obměnit, pár dní nechat, pak zkusit..asi mu ještě stačí mlíko. Ale neboj, nakonec každýmu přestane to mlíko stačit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
11.8.10 21:29

Pár lžiček sní a o víc nejde… Je ještě malinký.

Ono to zavádění příkrmů od čtvrtého měsíce může jistě mít svoje důvody a klady, ale takhle malá miminka prostě často víc stojí o mlíčko. Je jim to přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
11.8.10 21:35

Taky si myslím, že ti vlastně sděluje, že na příkrmy ještě není zralý a potřebuje mlíko.:-) Proč spěchat, UM je kvalitní a pokud přibírá, nevypije víc než litr denně, není kam spěchat. My jsme taky byli na UM a začali jsme až od ukončeného 6. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
11.8.10 21:35

Já jsem začala s příkrmy až po 6m,ale bylo to docela v pohodě.Zachutnaly nám hned.Ale jak píše Bohunka,mlíčko mu zatím chutná asi více.Možná bych chvíli vysadila a pak to zase začala zkoušet.Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
11.8.10 21:45

malá odmítala příkrmy 2.měsíce,pak jsem přišla na to co jí chutná a jak to připravovat, přesnídávky studené z ledičky, do každého obídku dávam trochu kukuřice,je sladčí a moc jí chutná a bíly jogurt jedině CHocenský :-D ale k tomu aby snědla alespon tu min. dávku jsme se ještě nedostali a přibíráme hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.8.10 22:05

ZuzoM:když já si to nevymyslela. Ty příkrmy mi nakázala naše Dr. že prej už je velkej. Už vážil 7kg tak uz řekla ať přikrmuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.8.10 22:06

Moti, přestaň se stresovat :wink: Jak píše Bohunka, mlíčko je pro ně přirozené. Příkrm je něco nového, vyžaduje mimo jiné úplně jiné pohyby pusou než pití. I když sní pár lžiček, je to pro něj velký výkon :palec:
Mmch. moje desetiměsíční dcera ještě nikdy nesnědla celou velkou skleničku, rekord je půlka :mrgreen: A roste krásně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.8.10 22:08
motika píše:
ZuzoM:když já si to nevymyslela. Ty příkrmy mi nakázala naše Dr. že prej už je velkej. Už vážil 7kg tak uz řekla ať přikrmuju

8-o 8-o 8-o To jako fakt? Mrkla jsem na míry v „naší“ říjnové diskuzi a děti ve čtyřech měsících měly od 6kg do 8,5kg. Takže 7kg není žádný obřík :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
11.8.10 22:09

Jéé, Motiko, vždyť my jsme to tady nikdo nemyslel kriticky… :kytka:
Dělej, co uznáš za vhodné a na čem jste se s doktorkou ujednotily (byť já třeba s tímto jejím názorem nesouhlasím, ale o tom to absolutně není)… Jen se přitom netrap, že pinďa nespolupracuje. Může být tělesně sebevětší, ale psychicky na to ještě nemá, ještě potřebuje mlíčko a s ním spojený pocit jistoty, bezpečí a máminy náruče. On časem sní víc, jak se mu to rozleží, že je to vlastně lepší a že mu to chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.8.10 22:32

Bohunko,já to rozhodně nebrala jako kritiku,opravdu. Sama jsem byla překvapená že musim přikrmovat. Jen jsem hold trochu nešťastná. Je to moje první a chci pro něj jen to nej. A neumim v tom hold ještě moc chodit. Jen mi prostě dneska nějak blesklo hlavou,že tu skleničku nikdy nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
11.8.10 22:34

Motiko - taky bych to nehrotila. Očividně příkrm ještě nechce, tak v klidu. Jakmile bude pro něj ten správný čas, papat začne, uvidíš.

Já začala Kačenku po poradě s dr. přikrmovat v 5,5 m, ale protože jí mlíko nestačilo a v 5,5 m měla 5890 g a v 6 měsících 6180 g. (porodní váha 3440g)
Dr mi radila nejdřív začít kašičkami, ale ty Kačenka nechtěla, tak jsem začala zeleninkou - jednodruhovou a jako první mrkvičkou po 5 dnech přidala bramborek a tak zkoušela i ostatní zeleninky. a rovnou po půl skleničce první lžičky… a kaši vzala do flašky až po měsíci. Na lžičku zatím nechce.
Kuřecí mi nechce, teda sní, ale natahuje ji a dusí. Teď budu zkoušet hovězí. Koupila jsem jí kousek falešné svíčkové…a zítra budu vařit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.8.10 22:44

ahoj, tak ja mam 10m mimco, stale preferuje mami mlicko a UM odmita, uz jsem vyzkousela vse a co se tyce prikrmu, tak ovocne presnidavky, jogurty kase tak to zdlabne a jeste navrch mlicko, vodu tak trochu. No a zeleninomasovy, tak to nekdy sni pul sklenicky nekdy celou nekdy jen dve lzicky, rozhodne ho nenutim, je to o trpelivosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
11.8.10 23:06

JO a to vezme jen kaši, do které jsme přidala BEBU, kterou pije normálně. Čistou odmítá i z flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.8.10 07:48
motika píše:

ahojky, holky už všechno řekly, prcek není úplně připravenej. A ty kila… na to kašli, moje Mudr. třeba mi vůbec neříkala, abych začala přikrmovat a to měl malej v 5 měsících osm kilo. Vždycky řekla, jak krásně přibral a šmitec, neptala se z čeho ;-)
Každé dítě je jiné a když ti prospívá na mlíčku, je to v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí