Jak správně uvařit příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak správně uvařit příkrm
ahoj, chtěla bych se zeptat, jak mam připravit mimču správně šťávičku z mrkve..
ještě jsem to neprobírala s mudrou a tady to nemůžu nikde najít, je těch informací na mě moooc. jsem unavená a tak prosím nákou zkušenou maminku, jak udělat respektive uvařit první příkrm z mrkvičky.. moc děkuju…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mrkev ve vode, do mekka, bez soli. Bud to muzes hodit do mixeru, pridej tam trochu toho mrkvoveho vyvaru. Pokud mixer nemas, muzes propasirovat pres sito.
Mela by tam byt jiskricka masla nebo kapinka olivoveho oleje, nektere vitaminy jsou rozpustne jen v tucich.
Urcite bych toho uvarila vic a zbytek zamrazila, treba po 50g porcich. Nekdo pouziva i tvoritka na led.
Stavu z mrkve dostnes jen ve vykonem odstavnovaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvařit hodně doměkka a rozmixovat (rozmačkat…), naředit vodou na požadovanou hustotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Uvařit hodně doměkka a rozmixovat (rozmačkat…), naředit vodou na požadovanou hustotu.
Jooo a ten tuk do toho, kruciš, já už to skoro zapomněla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky můžu použít do toho jídla slunečnicový BIO olej jako ten tuk?
- Citovat
- Upravit
ježiíííš děkujuuuuu..
a ještě jednu otázečku,, myslíte, že bych malý mohla dát normálně koupenou šťávičku z mrkve z Juice baru. tam je 100procentní vymačkaná z ovoce nebo mrkve. bez přídavků… jsou jí 3 měsíce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť na příkrmy máte ještě 2 měsíce čas nejmíň… Tu kupovanou bych asi nedala, nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mono, promin, ale ve 3m ma pit jen mlicko, maximalne jeste tak vodu nebo fenyklovy caj. V soucasne dobe se i u deti na UM doporucuje zavadeni prikrmu od 6m.
Syrovou mrkvovou stavu bych nedala urcite, je pomerne tezko stravitelna, stejne jako syrova mrkev.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ve 3m bych ještě nedávala. pokud nekojíš, tak až po ukončených 4 m. Jinak vydrž co nejdýl kojit. To až pak po ukončeném 6m.
Já Kačce dávám hlavně vodu od ukončených 4 m v těch vedrech a sem tam ovocné šťávy pro děti, ale ředila jsem jí i 100% jablečná juice bez přidaného cukru a konzervantů. Tak brzo bych nedala, nemuselo by to zvládnou její trávení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč chceš dávat tříměsíčnímu miminku mrkvovou šťávu nebo dokonce příkrm z mrkve? Myslím, že na tohle je ještě hodně brzo, i kdyby byla na UM. Markétka byla na UM a první příkrm dostala až v 6 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na příkrm máš ještě minimálně měsíc čas tak jí dávej jen mléko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala Kačenku přikrmovat v 5 měsících, od 4 byla na UM. A příkrmy šly proto,že špatně přibírala.
S tím že i na UM příkrmy až od 6m je to CO lékař, to jiný názor…
někteří říkají jo, jiní začít dřív..... plněkojeným dětem se příkrm dřív jak po ukončeném 6m nedoporučuje, protože má dřív střeva méně připravené na něco jiného než MM… u dětí na UM je to trochu dřív, protože umělé mlíko to bříško připraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
noo nekojim, tak asi joo. slyšela jsem, že kašičku z mrkvičky můžu začít dávat už ted,, ale když vidím tolik negativních reakcí.. tak asi nee. možná vám to bude připadat blbý, ale malá mi připadá že ta UM je málo, nebo nee málo, ale je taková bledá a když jíme, je hrozně zvědavá a hltá s náma. noooo a moje babi říkala, že už v jejim věku (teda v dobách minulých) už tyhle věci taky dávala a děti měla zdraví…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čičinka píše:
Mono, promin, ale ve 3m ma pit jen mlicko, maximalne jeste tak vodu nebo fenyklovy caj. V soucasne dobe se i u deti na UM doporucuje zavadeni prikrmu od 6m.
Syrovou mrkvovou stavu bych nedala urcite, je pomerne tezko stravitelna, stejne jako syrova mrkev.
Nám mudra doporučila začít s mrkvičkou od čtvrtého měsíce.
Dávám ji mrkvičku tři dny. Ne šťávu, rovnou rozmixovanou mrkev a baští o pěkně. Zatím teda jen tak dvě tři lžičenky.
A dneska jsem koupila super lžičku na příkrmy od canpol babies, je gumová, tak jak se mi do ní zahryzne, neublíží si ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mona.k.79 píše:
noooo a moje babi říkala, že už v jejim věku (teda v dobách minulých) už tyhle věci taky dávala a děti měla zdraví…![]()
![]()
No tak tohle jsem taky dost často slýchala, takový ty věty " ty už si jedla ve 4 měsících knedlíky s omáčkou"
. Dřív bylo všechno jinak, na příkrmy má opravdu ještě čas, babičkou se neřiď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit