Jak správně uvařit příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Moni nevykládej si negativní reakce špatně, ale do ukončených 4. fakt nedávej.
Ono jde o to, že tělíčko maličké na tohle ještě není připravené a mohla bys jí ublížit minimálně bolestmi bříška.
Mlíčko by jí zatím opravdu mělo ještě asi měsíc stačit. MI Kačenka málo přibírala a teď v 6 má 6180 g (porodní 3340g) a taky mi dr. kladli na srdce nedávat nic jiného než MM nebo UM. Ani kaše ne, jen mlíko do min 4. měsíců a naše původní dr. právě zastávala názor, že až do 6 m by mělo stačit mlíko. A to i když špatně přibírala o čemž nepíšeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EvaOstrava píše:čičinka píše:
Mono, promin, ale ve 3m ma pit jen mlicko, maximalne jeste tak vodu nebo fenyklovy caj. V soucasne dobe se i u deti na UM doporucuje zavadeni prikrmu od 6m.
Syrovou mrkvovou stavu bych nedala urcite, je pomerne tezko stravitelna, stejne jako syrova mrkev.![]()
![]()
Nám mudra doporučila začít s mrkvičkou od čtvrtého měsíce.
Dávám ji mrkvičku tři dny. Ne šťávu, rovnou rozmixovanou mrkev a baští o pěkně. Zatím teda jen tak dvě tři lžičenky.
A dneska jsem koupila super lžičku na příkrmy od canpol babies, je gumová, tak jak se mi do ní zahryzne, neublíží si
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvláštní, že se všechny maminy budou vždycky houfně bít za poslední výzkumy a poslední trendy ohledně příkrmů…Až za pár let vědci řeknou, že vlastně kravské mléko tak špatné není a dítě ho může od např.2.měs, budou v něm ty děti snad i koupat. A co pak bude v diskuzích? -Jéžiš, ty máš už půlroční dítě a ještě nemělo kravský mlíko??Ale to musíš!- Tím chci říct- kliid, jedna máma dá příkrm ve 4.měs, druhá ten samý příkrm o měsíc později, no a? Děti na tom budou stejně a vzájemnou kritiku fakt nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
šťávu bych nedávala. je to podle mě přežitek z dob minulých, že se začíná šťávičkama.
pokud na ní ale trváš, lze to i bez odšťavňovače, ale je to fuška - nastrouhat na jemno a pak ručně vymačkat.
- Citovat
- Upravit
Markit.Hl píše:
Moni nevykládej si negativní reakce špatně, ale do ukončených 4. fakt nedávej.
Ono jde o to, že tělíčko maličké na tohle ještě není připravené a mohla bys jí ublížit minimálně bolestmi bříška.Mlíčko by jí zatím opravdu mělo ještě asi měsíc stačit. MI Kačenka málo přibírala a teď v 6 má 6180 g (porodní 3340g) a taky mi dr. kladli na srdce nedávat nic jiného než MM nebo UM. Ani kaše ne, jen mlíko do min 4. měsíců a naše původní dr. právě zastávala názor, že až do 6 m by mělo stačit mlíko. A to i když špatně přibírala o čemž nepíšeš.
TAK JOO, ještě jsme nebyly ani očkovaní. půjdem v pátek tak se na vše zeptám mudry.ale děkuju moc a omlouvam se za pro někoho možná stupidní otázky.. nemyslím tím tebe… děkují
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak je fakt, že doktor a člověk to názor, pak se v tom má člověk vyzbat. Řiď se sebou a svým mimčem. Svým citem a rozumem. ty ho znáš nejlíp a víš, jestli je na příkrm připravené nebo ne. Ovšem před tím čtvrtým bych fakt nedávala už jen z toho dvodu, že je fakt, že trávicí trakt miminka dozrává až cca tři měsíce po narození. Do té doby fakt na MM nebo UM. Po tom čtvrtém už třeba zkus. Poznáš, jestli chce nebo ne. Když bude plivat a řvát není připravený, když bude mlaskat, tak proč mu to nedat. Taky naší malé dávám mrkvičku, brambor, jablíčko a hrušku. Kupuji BIO a dělám doma nebo BIO skleničku bez rýžové mouky, cukrů a soli. Prostě jen stopro ovoce a zelenina plus voda. Barunka baští už krásně. Dala jsem jí, protože když jsme jedli, tak to hltala očima. Je spokojená ona a i já, protože vidím, že jí chutná.
- Citovat
- Upravit
zuzouš píše:
Zvláštní, že se všechny maminy budou vždycky houfně bít za poslední výzkumy a poslední trendy ohledně příkrmů…Až za pár let vědci řeknou, že vlastně kravské mléko tak špatné není a dítě ho může od např.2.měs, budou v něm ty děti snad i koupat. A co pak bude v diskuzích? -Jéžiš, ty máš už půlroční dítě a ještě nemělo kravský mlíko??Ale to musíš!- Tím chci říct- kliid, jedna máma dá příkrm ve 4.měs, druhá ten samý příkrm o měsíc později, no a? Děti na tom budou stejně a vzájemnou kritiku fakt nechápu.
jj.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Tak to si tedy opravdu nemyslím, že by šlo tímto směrem, spíš naopak vzhledem k pokračujícím výzkumům. Prostě před 30 lety za dob našich babiček se ještě nevědělo, že trávicí ústrojí mimča ještě není připraveno na takové bomby ve 4 měsících jako je knedlík s omáčkou, teď už se to ví. Tedy kdo chce, ten to ví, kdo nechce, neví, nezajímá se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mona.k.79 píše:
ježiíííš děkujuuuuu..
a ještě jednu otázečku,, myslíte, že bych malý mohla dát normálně koupenou šťávičku z mrkve z Juice baru. tam je 100procentní vymačkaná z ovoce nebo mrkve. bez přídavků… jsou jí 3 měsíce..
Syrová mrkvová šťáva a ještě ke všemu koupená fakt není vhodná a vzhledem k věku ještě dlouho nebude. DOporučuju si přečíst návod na příkrmy - postup.
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Je to tam opravdu hezky rozepsané pro kojené i nekojené děti.
A že je malá bledá, je celkem normální, pokud netrpí chudokrevností, hodně malých dětí je bledých a neznamená, že jsou nemocné nebo podvyživené. V UM jsou všechny potřebné vitamíny, není třeba je do půl roku dodávat jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZuzaM- nemyslím přece hned knedlík s omáčkou, myslím tím, že nemá smysl debatovat jestli začít s příkrmem po čtvrtém nebo pátém měsíci, žádný dramatický rozdíl v tom není a už vůbec nemá smysl někoho kritizovat za to, že začal „už“ po tom čtvrtém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,zajimal by me vas nazor na suroviny,ze kterych se vari.Kde je kupovat?Jsme z Prahy a nemame moznost z vlastnich zdroju.Kupujete zasadne BIO nebo mate nejaky zaruceny obchod nebo trhy?S prikrmy budeme teprve zacinat,tak jsem si rikala,ze jestli budu stihat,budu varit,nekdy prostridam s kupovanym.Je mozny si navarit dopredu a zamrazit?Nenici se tim vitaminy?Jak to potom phrivate?A varite z kojenecke nebo normalni vody?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dřív bylo všechno jinak a jsme zdravý a živý,Je to na tobě malému jsou 3,5měsice a také dáváme štávičky a jak mu chutnaj.To je jen dobou i mudr. mi to potvrdila.Takže se řid podle sebe každá máme jiný názor.A neboj se,že by štávička ublížila určitě ne.
- Citovat
- Upravit
HaHaAneta píše:
Dřív bylo všechno jinak a jsme zdravý a živý,Je to na tobě malému jsou 3,5měsice a také dáváme štávičky a jak mu chutnaj.To je jen dobou i mudr. mi to potvrdila.Takže se řid podle sebe každá máme jiný názor.A neboj se,že by štávička ublížila určitě ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit