Ach, ta babička

Anonymní
16.6.17 09:19

Ach, ta babička

Ahoj holky, ani nevím jestli chci radu :think:, ale potřebuji to ze sebe dostat.
Mojí babičce je 90 let, ale stále je celkem vitální, co může udělat, to si udělá sama, s ničím nechce pomoci, i když ji kolikrát všichni říkáme, my ti s tím pomůžeme, ale ona je prostě taková tvrdohlavá a taky pěkný puntíčkář. :(. No a nyní vyhazuje nějaké věci,( tak se do toho občas taky zapojím) které již nepotřebuje, a já se jí ptám, co budeš dělat s tímhle a s tímhle :nevim:, ona tohle je potřebné, tohle do sklepa, tak jsem ji včera řekla na rovinu, že je to krám - taková komoda, a ona mě začala nepříčetně ječet, že to má cenu, upozorňuji, že tato věc má cenu maximálně 50 Kč, no tak jsem ji to řekla, a ona na mě sprostě, ať se jdu VY.RAT, že vím ho.no, co má cenu. Upřednostňuje někoho jinýho, je to pro ní svatoušek (ale já moc dobře vím, že to tak bohužel není :( :(, i když bych si to přála) mě to nevadí fajn, třeba to už i brzy zjistí (já jí to říkat nebudu, ale on se k ní stěhuje), ale mrzí mě, jak se ke mě teďkom chová, když jsem byla malá chodila jsem za ní skoro pořád, mám ji ráda, nikdy v životě jsem ji nic neřekla sprostýho, ale přijde mi, že mě teďkom nemusí, já se snažím si říct svůj názor, ale nikdy nechci vyvolávat konflikty, to ona na mě vždycky ječí :(. Poslední dobou tam už moc nechodím, protože i když jí dojdu k lékaři, tak vždycky hledá důvod, co je špatně, jednou bylo, že jí chybí ještě jedny prášky, ale přitom doktorka ji je už nepředepsala, protože ji vyšly dobře hodnoty, jo poděkuje mi, dojdu jí na nákup, vím, mamka se o ní stará daleko více, ale já víc nemůžu, nemám zas až tolik času :(. Dodatek já mám občas taky svoji hlavu a svůj názor si řeknu, nevím, jestli si svůj názor říct občas mám, a nebo prostě si mám nechat,,kálet na hlavu"??
Omlouvám se, že místy to může být zmatené :).

Ps: admini, prosím, nechte anonym, nebo diskusi uzamkněte, píšu od nicku, který mi půjčila kamarádka :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
16.6.17 09:25

Babicka ma 90 let, veci pro ni muzou mit i jinou cenu nez financni, ne vzdy je jednoduche vyhodit veci, clovek si k nim udela vztah a kdyz babicce zacnes rikat, at to vyhodi, ze je to kram, tak se nedivim, ze se neudrzela.
Uvedom si, ze je stara…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2837
16.6.17 09:32

Je dospělá, snad má právo na to rozhodovat si o svých věcech… a buď ráda, že alespoň něco vyhodí, můj děda si nechával i stanioly od potravin (samozřejmě špinavý), kelímky od jogurtů, pěnou od holení myl nádobí… máš ještě zlatou babičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
16.6.17 09:32

Staří lidé mají své vrtochy…s tím je třeba počítat. Svůj názor bych klidně řekla, ale nějak slušně, konečné rozhodnutí bych nechala na babičce (v situacích, kdy to jde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
16.6.17 09:33

Nevidim jediny duvod, dohadovat se s ni o kravinach, jako je cena komody, komu tim prospejes :mrgreen:?Proste ji nech mit svou pravdu a mysli si svy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
16.6.17 09:34

Babičce na věci nesahat, mají pro nic citovou hodnotu, spíš je u starších lidí třeba občas zkouknout jídlo, jestli už není postarší a stejně se musí postupovat citlivě a vybrat člena rodiny, který to dobře podá od kterého to nejlépe přijme

já na svou babičku koukám s obdivem, v tomhle věku a kolik toho zastane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Rive jo já to chápu, respektuji nevadí mi to, ale jak se ten byt předělává, tak v tom obýváku, už se nedá hnout a ona berlemi bude hůř mezi nábytkem chodit, ale už sem se jí i omluvila, že jsem to myslela, tak aby tam mohla chodit, respektuju to :?, prostě teď toho mám moc i já, takže se to na mě všechno válí a opravdu řeším jenom blbůstky :zed:, děkuji, otevřeli jste mi oči, nebudu si toho všímat, i kdyby se nehla v obýváku a budu to brát tak, že je to její rozhodnutí :)

• Citovat
  • Upravit
10680

A? Tak stary lidi neradi vyhazuji veci :nevim: neprijde mi to jako nejaky dramo :lol: je to stara pani, priste te klidne muze pretahnout holi… je to proste vek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.17 09:36

@Agneth no já jsem se ji jenom opatrně optala babi, a tu komodu si necháš? a ona, že jo, tak jsem ji řekla dobře, a kam ho dáš a už byl oheň na střeše, podlahu zametu, umeju, vyluxuju, ale prostě asi tak, z mé mamky mé podle mě větší respekt :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.17 09:38

@Tarinka jo já ji i respektuji, když kritizuji, tak se k tomu nevyjadřuji a nechám ji proběhnout její myšlenky, ale prostě ta situace s komodou se prostě nějak blbě vyhrotila :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.17 09:39

@Janee19 no tak vidím, že může být ještě hůř, i když můj děda, byl taky,,čuník", ale teda tohle ho nenapadlo, i když sám se mýt moc nechtěl :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.17 09:41

@Ellusa většinou se to snažím stylem jedním uchem tam, druhým ven, ale tahle situace se nějakým způsobem špatně vyvinula, samozřejmě mě to moc mrzí, ;)

• Citovat
  • Upravit
7355
16.6.17 09:43

Tak předně je hezké, že se o babičku, staráš, pomáháš s vyřízením receptů, nákupy, úklidem a pod. Tak snad babičce „nepřikazuj“ co kam má dát, spíš se jí ptej, zda to máš postavit tady nebo tady nebo kam to chce a tak. A když chce mít komodu ve sklepě, ať ji tam klidně má…
Pokud babička může v tomto věku sama bez potíží bydlet, tak je to fajn. K naší v podobném věku docházely pečovatelky 2× denně a nechtěla své bydliště opustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76665
16.6.17 09:44

Řešíš blbosti, někteří staří lidé kadí v obýváku do kýble a jejich děti to musí uklízet, někteří utíkají z domu v pyžamu, a někteří podpalují baráky
tvá babička je ještě zlatá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
16.6.17 09:49

Můj dědeček se dožil téměř stovky. Žil sám doma, poměrně soběstačný, i když naši péči to pochopitelně vyžadovalo - a v posledních měsících to už byla velmi intenzivní a vyčerpávající péče. :oops: Fyzicky i psychicky.

Naučilo mě to hodně. Třeba některé věci neřešit, mít nad tím nadhled. To, co já považovalo za staré „žďorby“, mělo pro dědečka velkou hodnotu - ne finanční, ale sentimentální. S každým předmětem se pojila nějaká vzpomínka. A on je tak rád vyprávěl - i to jej drželo při životě.

Víš, ono záleží i na tónu, jakým ty otázky babičce kladeš. Zkus je pokládat „starostlivě“, ne autoritativně. Víš, babičko, co když tu pak budeš mít málo místa? Mám strach, aby ses nezranila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová