Proč mě tchýně tak nesnáší

Anonymní
13.6.17 00:09

Proč mě tchýně tak nesnáší

Ahoj holky, chvíli jsem se svoji tchýní bojovala. Poslední 2-3 roky si libuji, jak nám to hezky klape. Dnes jsem chtěla, po asi týdnu, na fcb. Byla tam přihlášená ona, ptž tam naposledy něco hledala a chtěla poradit. Ani by mě nenapadlo si u ní něco číst, ale viděla jsem tam neustále zmiňované moje jméno. Soustavně již nekolik let mě špiní u celé rodiny..úplně mě to dohnalo k pláči. Můj muž stál vedle mě, když jsem to zjistila-nezájem, nehodlá to řešit. Já teda taky ne, ale ta boldest v srdci je hrozná. Vubec nevím, jak se k tomu postavit..
Je mi to celé tak hrozně moc líto, ale tchýně u mě skončila, já se tolik snažila. Děkuji za to, že jsem se mohla vykecat, holky moje :-* :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
377
13.6.17 00:34

Vzhledem k tomu, že je to tchýně, která má s manželem očividně dobrý vztah, asi s tím moc neuděláš. Ale chápu, jak moc to bolí, taky jsem si prožila pár takových zjištění. S tchýní bych omezila kontakt jen na nutné minimum. Jednání jen ohledně toho, co je opravdu nutné. Ať si tchýně té změny všimne, ale nemá tě z čeho nařknout, protože se stále budeš chovat slušně a asertivně. Pokud by na tebe někdy nějak uhodila, asi bych jí řekla, že se ke mně donesly jisté věci, ale že je pod mou úroveň to řešit. A dál bych se nebavila. Nicméně mě by spíš víc trápilo, že to nijak nezasáhlo partnera a chtěla bych si o tom promluvit s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
13.6.17 00:40

Ahoj, mám to úplně stejně. Roky jsem si myslela, že je vše dobré. Nazývala mě miláčku můj, pusinkovala mě. Pak jsem otěhotněla a už to šlo z kopce. Chvíli po narození dítěte kdy si našeho ani nevšimla skoro jsem se dozvěděla, nějak obdobně jaká jsem svině, píp, píp, píp, hajzl, zmetek, nestvůra, pííí…a takto mě titulovala před známými i rodinou, ale do očí se mi s klidem podívala a ťuťuťu. A důvod? Úplně prostý. Nikdy se nesmířila s tím, že se její syn rozvedl s první manželkou. I když z toho vztahu odešla ona za jiným. Jenže i když jsme byli už manželé a neměli svoje dítě tak mě ještě byla ochotná snášet, protože jsem lítala kolem manželova prvního dítěte, hlídala, jezdila s ním po výletech. Pak jsem si dovolila otěhotnět a jelikož mi od šestého měsíce doktor zakázal co se dalo kvůli hrozbě předčasného porodu tak jsem hold hlídat půlku dne a jezdit po výletech s prvním přestala, protože kdyby něco a manžel byl ve 20 km vzdálené práci neměl by se o to dítě kdo postarat v tu chvíli. To už se jí nelíbilo a po porodu když si manžel dovolil mít další dítě a tudíž novou rodinu tak už jsem byla vetřelec. Jí jsem neviděla ani nepamatuji a taktéž manželovu rodinu, která jí uvěřila. Potkat jí na ulici přejdu na druhou stranu a dělám, že jí nevidím. Taky mě to hodně mrzelo, hlavně když jsem se to dozvěděla jak mě pomlouvá to mrzelo, ale teď už je mi to jedno a jsem ráda, že toho člověka už ve svém životě nemám. A s klidem můžu říct, že ona je jediný starší člověk, ke kterému jsem pozbyla veškerou úctu a dojít ke konfrontaci tak jí na plnou pusu pošlu do míst kam slunce nesvítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
13.6.17 00:54
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chvíli jsem se svoji tchýní bojovala. Poslední 2-3 roky si libuji, jak nám to hezky klape. Dnes jsem chtěla, po asi týdnu, na fcb. Byla tam přihlášená ona, ptž tam naposledy něco hledala a chtěla poradit. Ani by mě nenapadlo si u ní něco číst, ale viděla jsem tam neustále zmiňované moje jméno. Soustavně již nekolik let mě špiní u celé rodiny..úplně mě to dohnalo k pláči. Můj muž stál vedle mě, když jsem to zjistila-nezájem, nehodlá to řešit. Já teda taky ne, ale ta boldest v srdci je hrozná. Vubec nevím, jak se k tomu postavit..
Je mi to celé tak hrozně moc líto, ale tchýně u mě skončila, já se tolik snažila. Děkuji za to, že jsem se mohla vykecat, holky moje :-* :-)

neuděláš nic, já se s tchýní nebavila roky :lol:, ale manžel byl vždy na mojí straně a o svojí mámě ví že si nevidí do pusy ale teď se snaží :lol: Já jí na tvrdo řekla co si o ní myslím. nebavily jsme se celých 8 let, uteklo to :mrgreen: manžel říká že za to já nemůžu že by jí vadila každá :lol:, ukradla jsem jí ho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
13.6.17 01:02

Neres tchyni. Res to, ze se te chlap nezastal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.17 01:48

Mám to podobně, akorát já to tušila od začátku, ale kdykoliv ve vztahu krize tak manžela navádí a tlačí do rozchodu… málem jsme se kvuli ní nevzali protože jsme se hrozně pohádali a pak při krizi kdy jsme byli chvíli od sebe juchala do nebes… když jsme se usmířili, jeli na dovolenou kde se mělo rozhodnout co s námi bude dál a volala manželovi a nějakou novou jedeš na dovolenou? A jsi sám? a nedokázala pochopit že jsme se usmířili… zastala se mě před manželem jednou! to jsem čuměla, ale i tak, ten „milý“ vztah co ted panuje je jen přetvářka z obou stran bych řekla… já ji už nevěřím a neuvěřím…

Můj tchán to samé v bledě modrém - nežijí s tchýní už leta, ale taky, že jsem zlatokopka a jdu po majetku, vynutil si závet abych náhodou ten jeho „dar“ nemohla zdědit případně atd.. špinil mě u manželovi sestry, ta i když se nevýdaj mu volala aby mu domluvila aby mě opustil… nyní jsou vztahy „dobré“ ale spíš je to přetvářka… jediný s kým si rozumím jsou další manželovi tři sourozenci :-( kterým tak nějak věřím.
nechápu co je přimělo takhle mě vnímat, myslím naopak že jsem toho s manželem musela projít dost a nejsem špatný člověk… taky furt dumám jestli něco vyzařuji nebo proč mě tak vidí :think:
srovnej se s tím jak to je, víc zpozorni, já kontakt omezila na formální minimum, oslavy, povinnostní návštěvy, konverzace o povrchních věcech atd..

• Citovat
  • Upravit
1776
13.6.17 07:37

@JaimeG Trefně napsané, včetně postoje manžela. Navíc je bohužel téměř jisté, že jí nejsi sympatická. I kdybys dělala co chtěla, nejste na stejné vlně. Tak to nech plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
13.6.17 07:37
@ejhle píše:
Neres tchyni. Res to, ze se te chlap nezastal.

asi tak… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.6.17 07:43

Ja ti nevim, tchyne je proste tchyne. Proste ji nejsi sympaticka, neumi jednat narovinu a holt je takova jaka je. Kazdemu se nezavdecis, smir se s tim a ignoruj ji.
Ale horsi mi teda prijde pristup tveho muze. Že te necha takhle urazet, vlacet vlastni mamou po rodine a je mu jedno jak se citis. Zvlast kdyz to trva nekolik let… To je teda sila. 8o Protoze at je to jakkoliv a je to jeho mama ( a ano ma jiste pravo na nazor), mel by ji dat najevo, ze k němu patris, ze za tebou stoji a chce, aby se krotila a snazila se te respektovat, protoze kdyz urazi tebe, znemoznuje a urazi tim i sveho syna :nevim: Manzelstvi klape? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.17 07:50

Tak ja to mela"jednodussi" :lol: kdyz mpritel predstavoval, tak mi pomalu ani nepustila ruku a uz hlasila, jak nejsem holka pro nej. Neustale se po me vozila a davala mi fakt sodu. O tom, jak me vsude pomlouvala ani nemluvim. Ne jednou jsme se kuli ni rozesli, beustale sem ji lezla do zadku. Pritel se me jednou zastal a ona mu rekla, ze jestli se s ni hodla hadat, tak ja at se seberu a tahnu do haj.zlu(byla sem tam na vikend) a ze to se teda dozila, ze ho spatne vychovala…strasne sem se kuli ni natrapila. A pak mi muz rekl takovou hezkou vetu, ze vi, ze kdybych to nebyla ja, byla by to jina a ze ji nikdy nikdo nebyl dost dobrej. Tedka se budem brat a ona rekla, ze je pritel uplne blbej a ze jde v cernym. Tak sem ji rekla, at klidne jde, ale ze to bude jeji ostuda a at jde spis teda nekam na funus. 2 dny semnou nemluvila, ale prijeli jsme a uz ma koupeny bily boty :lol: jako ono to chce se povznest, ikdyz chapu, ze to jde dost tezce. Tchyne me taky vsude pomlouva, rejpe a pred muzem me shazuje. Ale jak rekl muz, ona je proste takova. Prijemny to neni, ale uklidnuje me, ze pomlouva uplne kazdyho a opravdu NIKDO!!!neni dost dobrej. Takze hlavu vzhuru a mysli si cosi o pr.deli :mavam:
Anonym prosim, chodejnsem znami

• Citovat
  • Upravit
4399
13.6.17 08:02
@nela812 píše:
Ahoj, mám to úplně stejně. Roky jsem si myslela, že je vše dobré. Nazývala mě miláčku můj, pusinkovala mě. Pak jsem otěhotněla a už to šlo z kopce. Chvíli po narození dítěte kdy si našeho ani nevšimla skoro jsem se dozvěděla, nějak obdobně jaká jsem svině, píp, píp, píp, hajzl, zmetek, nestvůra, pííí…a takto mě titulovala před známými i rodinou, ale do očí se mi s klidem podívala a ťuťuťu. A důvod? Úplně prostý. Nikdy se nesmířila s tím, že se její syn rozvedl s první manželkou. I když z toho vztahu odešla ona za jiným. Jenže i když jsme byli už manželé a neměli svoje dítě tak mě ještě byla ochotná snášet, protože jsem lítala kolem manželova prvního dítěte, hlídala, jezdila s ním po výletech. Pak jsem si dovolila otěhotnět a jelikož mi od šestého měsíce doktor zakázal co se dalo kvůli hrozbě předčasného porodu tak jsem hold hlídat půlku dne a jezdit po výletech s prvním přestala, protože kdyby něco a manžel byl ve 20 km vzdálené práci neměl by se o to dítě kdo postarat v tu chvíli. To už se jí nelíbilo a po porodu když si manžel dovolil mít další dítě a tudíž novou rodinu tak už jsem byla vetřelec. Jí jsem neviděla ani nepamatuji a taktéž manželovu rodinu, která jí uvěřila. Potkat jí na ulici přejdu na druhou stranu a dělám, že jí nevidím. Taky mě to hodně mrzelo, hlavně když jsem se to dozvěděla jak mě pomlouvá to mrzelo, ale teď už je mi to jedno a jsem ráda, že toho člověka už ve svém životě nemám. A s klidem můžu říct, že ona je jediný starší člověk, ke kterému jsem pozbyla veškerou úctu a dojít ke konfrontaci tak jí na plnou pusu pošlu do míst kam slunce nesvítí.

Chudák dítě z prvního vztahu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
13.6.17 08:06

Taky jsem si nenechala s. r.a. t na hlavu, ale manzel byl na me strane. Tchyne kula pikle a my se jeste vice semkli dohromady. To same, kdyz ma takove tendence moje mama. Vi ze narazi, ale cas od casu to zkousi :nevim:
Tchyni uz nemam a mama uz ma hodne let, takze to bereme s nadhledem.

Tchyne se tenkrat vytrestala sama. Kontakt s ni jsme omezili na minimum - jeji narozeniny, narozeniny naseho syna a vanoce. To se dalo prezit. Ted ji budeme 2× rocne navstevovat na hrbitove. Na jeji narozeniny a vanoce. To aby vedela, jaka jsem byla spatna snacha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
13.6.17 08:22

Jinak každý z tvé i z manřelovi rodiny občas o tobě mluví hnusně, to se vsad. Nemáš šmejdit v cizích profilech, zbytečně sis vytvořila problém, který neexistuje.Ona tchýně tě může mít ráda, ale zároven může mít i soupustu věcí, které by dělala jinak a nesouhlasí s nimi.
Anebo tě ráda nemá, ale jste už jednou rodina, tak se k tobě chová slušně. Co to otbě říká za zády je jedna věc, druhá například to, co tady dáme vykládáte o svých tchýních :lol: Taky by se jim to asi nelíbilo :mrgreen:
Pochybuju, že je vždy chyba jen na straně tchýně. Ani se nedivím manželům, že nezavrhnou vlastní matku kvůli tomu, že dvě slepice na jednom smetišti se nesnesou :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
13.6.17 08:23

Taky mam takový exemplář tchyně. Takže při styku s ni nasazuji neutrální úsměv a myslím si svoje. Manzela do toho netaham, nechci mu kazit vztah s mamkou. Teď nás ovšem čeká společný týden na chalupě a to teda nevim jak vydrzim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.6.17 08:24

Nevadila by mi tchyně, ale to, že se mě manžel nezastal. A hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová