Svěření dětí tchýni a zlý pes

2054
5.6.17 10:43

Svěření dětí tchýni a zlý pes

Zajímá mě, co byste dělali, a jestli zbytečně hysterčím nebo ne.

Tchýně s tchánem si nedávno pořídili psa. Tedy nedávno, už jsou mu asi tři roky. Bohužel to se psy neumí, a podle toho to dopadlo (už opakovaně, je to pořád to samé). Pes je celodenně zavřený v kotci, pokud si nevzpomenou ho na krátko pustit nebo s ním jít na řemenu na pár minut ven. Pouštět ho ale můžou jen tehdy, když není doma nikdo jiný, protože pes startuje, je agresivní. Už pokousal dokonce i tchýni, pokousal její matku, kdokoliv projde okolo kotce, tak ten pes má pěnu u huby a cení zuby tak, že to nahání strach. Když byl pes puštěný na zahradě a my jsme vykoukli z baráku, hned se řítil s vrčením a pěnou u huby po nás. Když jsem se nabídla, že ho vezmu ven, aby nebyl chudák zavřený, dostal vodítko, náhubek a i přesto mi okamžitě skákal po krku! To jsem nikdy nezažila a to mám psy ráda a máme psy v rodině.

Bohužel tchýně ani tchán nejsou ochotní chodit se psem na cvičák, řešit jeho výchovné problémy. Kotec je starý a je zvrchu částečně otevřený. Myslím si že pro psa není naprosto problém zábranu přeskočit. Že to ještě neudělal je jedna věc, ale bojím se, že se to stane.

Co byste dělali? Bojím se tam nechávat děti na hlídání.

Příspěvek upraven 05.06.17 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.6.17 10:45

Dítě tchýni nedávat, dokud tam bude pes, co je fakt nebezpečný pro tchýni i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.6.17 10:51

Dítě bych tam nedala a důvod prarodičům řekla. Je to možná i jediná věc, která je pohne k tomu, aby toho psa netrápili v kotci a začali to nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.6.17 10:59

Nedala vych tam deti dokud tam bude pes. Toho je potreba sverit nekomu zkusenemu, myslet si, ze ono zacnou psa cvicit a vychovat je naivni. Doufam, ze manzel stoji pri tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
5.6.17 11:03

@jenny.fields @bubulina @hudečice Manžel si myslí, že trochu hysterčím, na druhou stranu ze psa má taky strach a bojí se, co vyvede. Přišel s variantou, že by udělali psovi bytelnější lepší kotec :nevim: Pro psa to ideální není, bohužel oni na to jako majitelé mají právo takhle psa držet a i přes to, že jsme jim to rozmlouvali, to takhle dělají už u čtvrtého psa v řadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
5.6.17 11:03

Dítě bych hlídat nedala - tuplem, pokud k věci přistupuje takhle lehkovážně, že cvičák ani výchovu řešit nehodlá. Dětem bych kontakt s babičkou samozřejmě neupírala, ale buď by chodili ven (hřiště, výlety, cokoliv), nebo by chodila jen na návštěvy k nám.
Také mám tchýni i mámu se psem, pokud by se ohledně psa a syna chovaly nezodpovědně, bylo by zle (a byla bych nekompromisní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
5.6.17 11:07

@Imamother pes po vás jde s pěnou u huby a tvůj manžel si myslí, že hysterčíš?
:mrgreen: 8o
Tak ať si klidně myslí, že jsem hysterka (a na další návštěvu bych přivezla fotky pokousaných dětí od klidných psů. Natož od těch agresivních)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
5.6.17 11:11

@Mar__tanka1983 A co ten lepší kotec?

@kdochcekam To je bohužel přesně ten případ. Pes přece k baráku patří a druhá věc - prý odrazuje zloděje, že štěká. Ale prostě si nedají vymluvit, že zloději je to celkem buřt, když je pes zavřený v kleci a navíc z té klece ani nevidí dozadu za barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
5.6.17 11:17

Ne, tak tam bych dítě na hlídání nenechala. Jak mám psy ráda, jsem pejskař a obvykle se jich v diskusích zastávám, tak tohle je přes čáru. Nemůže za to samozřejmě pes, ale nezodpovědní majitelé. Někomu, kdo není schopen svého psa pořádně vychovat tak, aby nebyl svému okolí nebezpečný, a ještě to zlehčuje, bych dítě na hlídání nesvěřila. To bych musela pořád být nervózní, co se stane, kdy to tchýně podcení nebo neuhlídá a dítě se potká s vypuštěným psem. Ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
5.6.17 11:19

Na stavbu „lepšího“ kotce bych se vykašlala. Nikdy nevíš, jestli se pes třeba nějak dědovi neprosmýkne, když mu půjde dát vodu apod. U nás se to stalo a odnesla to babička. Starší lidi mají prostě pomalejší reakce a tohle je pes v plný síle (pokud není teda nějak nemocný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6849
5.6.17 11:25

Ne děti bych na hlídání nedala.Taky nedávám své dítě mamce která má psa. Její pes hned na syna vrčí, zatím se po něm nikdy neohnal ale to mě nezajímá. Prostě tomu psovi nevěřím a radši to hlídání oželim. Divím se že vůbec přemýšlíš že tam děti necháš samotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15351
5.6.17 11:31

@Imamother Děti bych v blízkosti agresivního psa určitěte nenechávala… Jinak tedy nechápu, proč tcháni mají psa když se o něj nestarají, mě by se tímto přístupem ke zvířeti naprosto zprotivili, neměla bych chuť se s nima stýkat natož jim dávat hlídat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
5.6.17 11:35

Dat tam dite? Ani omylem…Nektere chyby se muzou udelat jen jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
5.6.17 11:37

@bubulina @vejilka @Alušáček Jo máte pravdu, ten pes by mohl prosmýknout a taky starší dítě se těžko uhlídá. Vleze na zahradu, strčí ručičku k pejskovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6849
5.6.17 11:41
@Imamother píše:
@bubulina @vejilka @Alušáček Jo máte pravdu, ten pes by mohl prosmýknout a taky starší dítě se těžko uhlídá. Vleze na zahradu, strčí ručičku k pejskovi…

Přesně tak, děti jsou na tohle rychlé. Hlídání bych oželela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová