Jiné názory mé mamči na výchovu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5575
10.12.11 13:43
Gladys píše:
Barčo, tím spíš bys to měla řešit, aby ta návštěva byla příjemná pro obě strany. A napadlo mě, teď jde jen o oblíkání a chování, ale až bude dítko větší, co bude pak. Co když tvoje máma tvoje dítě uhodí, když nešla pro ránu daleko ani v tvém dětství? Já bych zkrátka chtěla, aby respektovala, co řeknu, abych se pak vyhnula nějakým horším situacím, nemluvě o tom, že až bude Maxík víc vnímat, tak vycítí neshodu mezi tebou a babičkou, asi pak nebude moc dobrý se před ním dohadovat, co tvoje máma může a co ne. Tohle se samo od sebe nezlepší.

To jo, to by udělala jen jednou. Já pak už vybuchnu a řeknu jí to hnusně, př. do telefonu. Pak se cítim vinná a mám výčitky.
Dnes ráno jsem jí to v klidu řekla, že malý pláče proto, že ho dala do postýlky, myslela jsem, že to pochopila, ale nenene. Šla s taťkou nakoupit a já jsem nakojila. Chudáček, tak usnul, prostě tuhoš, že jsem si ho dala zase do naší oblíbené pozice, ať si do oběda trošku pochrupká. Mamča dorazila cca 5 min po ukončení kojení a zase, že proč není v košíku. Já nevím, jak jí to mám říct, mně přijde, že ona nevnímá nic, a stejně si chce udělat podle svého. To bylo celé moje dětství, u nás neexistovala diskuze, a vlastně ani neexistuje.
Taky sme se včera pohádali kvůli atestaci. Mám po povinné praxi, kromě 3 měsíců, které musím pracovat v Praze v Podolí, nebo U Apolináře. S miminkem to jasně nejde, takže si to dodělám během rodičáku, až bude Maxík větší, pro mně to není problém, mám tam i kde bydlet. Tak mi řekla, že si ho vezme v cca 1,5 roku na slovensko a já si to můžu udělat. Řekla jsem jí, že tak malé dítě bych nikomu na 3 měsíce nedala. Tak se urazila. Já vím, že to myslela dobře, ale ona to někdy nedomyslí. Včera jsem ji sprdla zato, že malému sahala na dudlíka, když předtím vynesla ven smetí - u nás se musí kontejner odemykat, takže je to kolem opatlané vším možným. Tak se zase urazila.
Jinak to není jenom o oblíkání, nebo o spaní, ale o všem, jenom jsem se nerozepisovala. Když jsem odcházela z porodnice, tak jsem si malého vyfotila v autosedačce, protože byl takovej šmudla, všechno mu bylo velké. Tak mi pak říkala, že jestli jsem normální dávat tak malé miminko do sedačky, že jsem měla vzít korbu od kočárku, aby tam ležel (nějak nedokázala pochopit, že mimino musí být v sedačce). Voláme si přez Skype, aby malého viděli a to bylo furt něco, že není v zavinovačce, že má, nebo nemá dudlík. Když pláče má určitě žízeň, ať mu dám čaj (je plně kojený), nebo je mu zima, proto škytá a podobně. Je toho hodně, všechno si ani nepamatuju, protože to vypouštím. Do toho chtěla abych šla k nim na 2-3 měsíce v létě, že mi doma udělali dětský pokojík i s postýlkou a tak. Nedokáže pochopit, že manžel tolik dovolené nemá a já mu malého na tak dlouho neodvezu. Naštěstí je můj taťka většinou při mně (až nato oblíkání, kdyby bylo podle něho, tak malý je doma v kombinéze :mrgreen: ).
No, budu se muset obrnit a zapracovat i na sobě, abych jí dokázala odporovat.
Přeji všem krásný den. Já jsem babču a dědu vyslala s kočárem a jdu do vany :palec:
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.12.11 13:53

Čajem moje máma prudila taky fest, pomohla mi až hláška od laktační poradkyně - kdyby pánbůh chtěl, aby dítě pilo čaj, tak v prsu udělá jednu dírku na čaj a jednu na mléko ;) Mámě spadla čelist a mám klid ;)
Ale tvoje mamka bude asi odolnější vůči jiným názorům ;) Chápu, že se neumíš ozvat, mám to podobně, taky se to učím být asertivní a nenechat si všechno líbit. Je to těžké, ale doufám, že to nebudu ventilovat až v mámině stáří, jako ona to dělá babičce. Taky jí celý život poslouchala, neodporovala a teď jí občas nepěkně sprdne, s babi to je těžký - beran, ale často mám pocit, že to bylo zbytečné, že to mohla přejít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.12.11 14:33

Asi bych mamince rekla nasledujici: Myslis si, ze jsem opravdu tak blba, ze se nedokazu postarat o vlastni dite? Jak jsi me to teda vychovavala, ze nic neumim? Ano, mozna delam chyby, ale to jsi urcite delala i ty. Urcite budu rada, kdyz mi poradis, pomuzes… ALE kdyz te o to poprosim! asi tak nejak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.12.11 14:40
kadlina píše: Čajem moje máma prudila taky fest, pomohla mi až hláška od laktační poradkyně - kdyby pánbůh chtěl, aby dítě pilo čaj, tak v prsu udělá jednu dírku na čaj a jednu na mléko ;) Mámě spadla čelist a mám klid ;)
Ale tvoje mamka bude asi odolnější vůči jiným názorům ;) Chápu, že se neumíš ozvat, mám to podobně, taky se to učím být asertivní a nenechat si všechno líbit. Je to těžké, ale doufám, že to nebudu ventilovat až v mámině stáří, jako ona to dělá babičce. Taky jí celý život poslouchala, neodporovala a teď jí občas nepěkně sprdne, s babi to je těžký - beran, ale často mám pocit, že to bylo zbytečné, že to mohla přejít :nevim:

A třetí dírku na kakajíčko! Mimochodem, na kakajíčko mám osypky od tý doby, co jsme ho sama musela pít :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová