Ach ty babičky...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8911
28.10.11 18:33
  • Mobil vypni nebo si dej napotichu, pevnou linku vytáhni ze zdi.
  • Přezdívku dětem neřeš, to jsou prkotiny, nevidím na tom nic špatného. Spíš by mi vadilo šišlání na dítě.
  • Za hlídání budeš jednou třeba ráda, tak bych moc vztekle nevyskakovala, ale poděkovala za nabídku a třeba řekla, že za to budeš ráda, až jednou přestaneš kojit (například, nebo si vymysli jiný důvod) :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
28.10.11 18:38

Anonymní U mobilu se dá vypnout zvonění a pevná vytáhnout ze zásuvky ;-) rychlé a účinné, taky to používám, když se chci vyspat.

S oslovování neporadím, já taky zezačátku malého moc neoslovovala jménem, přišlo to nějak postupně, ale pokud ti to vadí, tak ji zkus říct to co si napsala, třeba to zabere.

Tvoji tchýni neznám, takže psychický stav neposoudím, ale mě osobně by potěšilo, kdyby se mi někdo nabízel na hlídání, u takhle malého mimča mu člověk vrazí kočárek na procházku a za 2 hodiny se vrátěj na kojení… na tom se snad nic zkazit nedá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.11 18:43
j.a.n.i1 píše:
Anonymní U mobilu se dá vypnout zvonění a pevná vytáhnout ze zásuvky ;-) rychlé a účinné, taky to používám, když se chci vyspat.

S oslovování neporadím, já taky zezačátku malého moc neoslovovala jménem, přišlo to nějak postupně, ale pokud ti to vadí, tak ji zkus říct to co si napsala, třeba to zabere.

Tvoji tchýni neznám, takže psychický stav neposoudím, ale mě osobně by potěšilo, kdyby se mi někdo nabízel na hlídání, u takhle malého mimča mu člověk vrazí kočárek na procházku a za 2 hodiny se vrátěj na kojení… na tom se snad nic zkazit nedá :think:

Mobil už vyplej mám. :-) S tim hlídáním mi to příjde uhozený. Sotva jsem se vrátila z porodnice a tak nějak se jako rodinka sžíváme, proč bych měla mimčo hnedka někam strkat. Vím, že časem to třeba ocením, ale teďka nevim, jak se jí zbavit, a dát ji najevo, že i když je babička, tak prostě s ní nechci být v kontaktu každej den. Navíc mě už dopředu po rodině pomlouvá a vymýšlí scénáře, co a jak bude. :roll: bydlíme moc blízko, chtělo by to přesunout se tak o 50 km dál. :lol:

• Citovat
  • Upravit
102800
28.10.11 18:51

Uhozený nevím, to je věc názoru… pokud se někdo na hlídání nabízí (a mám pocit, že ho později budu chtít využít), tak bych ho nechtěla na začátku zbytečně odradit, takže rozhodně neříkám každý den, ale půjčit mu dítko na 2 hoďky na procházku mi přijde jako rozumný kompromis a ne odkládání dítěte.
Je fakt, že je něco jiného, když má člověk klidné a spavé mimčo, případně partnera brzo doma z práce, to to tolik neocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.10.11 18:57
Anonymní píše:
Já jsem pár dní po porodu a tchýně nás častuje brzo ráno telefonáty. Jsem v 6nedělí a prostě mě to s..e. Jasně, že má zájem o vnouče, ale nemusí volat každej den a v době, kdy normální lidi ještě spí. :roll:
Taky mě štve, že miminko ani jednou ještě neoslovila jménem. Říká mu trapnými přezdívkami. Nevim, jestli zabere, když ji řeknu za mimi:" babičko Lído, já ale nejsem …, já se jmenuju …"
Už se dotazovala na hlídání, nevím, jestli je tak blbá, ale novorozence ji na hlídání fakt nedám. S jejim psychickym stavem se budu bát ji svěřit potomka i ve dvou letech.Prostě všichni z rodiny a přátelé mě nechávají odpočinout,a jsme dohodlí, že s návštěvami se ozveme sami, až se zdaptujeme doma, jen tchýně otravuje každej den. Děsně mě to vyčerpává. Ráda bych ji to řekla, ale zas budu já ta nejhorší. Cjlap už ji řekl svoje, ale další den otravovala zase.

nepíšeš jakou má diagnozu - ale nepomohlo by, kdybys jí dala mimčo na hodinu - dvě do kočárku na procházku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
28.10.11 19:13

no bud ráda že se tchýně nabízí malýmu je rok a tchýně s ním byla asi 5 a to bydlíme ve stejný baráku je fakt že se nám do ničeho neplete to je fajn ale občas by to hlídání člověk potřeboval jako kdfyž si řeknu tak pohlídá ale málo kdy přijde sama že si ho veme do kočáru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.10.11 19:51

Anonymní: uplně tě chápu až na ty telefonáty to máme uplně stejně :pocitac:
Malé jsou teď 3 měsíce a tchýně jí neřekla snad ani jednou jménem je to u ní prostě ,,holčička,, to mě dokáže vytočit maximálně. Když jí řeknu že jsme jí dali jméno ELiška proto, že se nám líbí a protože jí vždycky říkáme pěkně tak na to reaguje,,ale mě se to taky líbí,, a v zápětí se nad ní nahne a šišlá na ní ,,no to viš že jo, ty jsi naše krášná holšiška,, áááá :zed:
A hlídání? nehrozí na to když potřebuješ klid v šestinedělí.
já osobně jí nedám hlídat ani v roce, protože vím jaké to bylo když hlídala synovce(když pominu její zdravotní stav, že špatně chodí a často sama od sebe spadne a bolí jí záda) tak do nich cpala sladkosti vrchem spodem, takže prostě maxinálně pod dozorem.
A taky vedle tchýně ještě švagrová. Když přišla na návštěvu tak se mě ptala jestli už ve dvou měsících pase. když říkám že má ještě čas a že pochybuju že bude ve 3 měsících pás protože má řemínky - tím pádem se jí všechno malinko zpozdí, hned začala aby jsme s ní cvičii že ona to musela dělat taky atd… a když malá nechtěla dudlíka tak hned tak jí ho namočte do mědu to chít bude - no ani omylem.
Takže tvoje pocity chápu ale věř že v tom nejsi sama. :pankac:
Takže holky, pevné nervy a hlavně stojme si za svým :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.10.11 20:20

Se jménem… Našemu malýmu tchánovci taky často říkají „kluk“, je to divný, ale co s tím nadělám… :nevim:

K hládní.. Buď ráda a neodmítej to, my jsme furt dokola hlídání odmítali, až si všichni zvykli, že hlídat nechcem a teď by se nám to občas hodilo a máme málo lidí, co by nám děti pohlídali…

Na druhou stranu tě ale chápu, s prvním prckem jsem to taky viděla jinak… Teď jsem ráda, když se dětí na hodinku - dvě zbavím (i když většinou si všichni berou jen toho staršího a mladším mi zůstane stejně doma :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
29.10.11 01:13

Ahoj anonymní,
tak to já tě chápu!! V šestinedělí a i pak se přece chcete s miminkem sžít a užít. Je to intimní čas jenom pro vás a uběhne tak rychle. Taky by mi bylo proti srsti dát malé od sebe a poslat ho s tchýní jezdit. Notabene pokud tchýni člověk zrovna nemusí.
Měla jsem to po návratu z porodnice skoro stejně. Tchýně vyzváněla každý den několikrát! Střídavě na můj mobil, když neuspěla tak na pevnou, a když ani to, tak na mobil přítele. Volala třeba 4× denně kvůli ničemu a běda pokud se hned nedovolala! Ty výčitky!Ani jí nenapadlo, že třeba můžu chtít spát, kojit nebo jít ven. Hrozný!!! Jednou když se takhle nemohla hned dovolat (byla jsem venku a mobil jsem jí nevzala, přítel byl v práci a telefon jí taky nevzal), tak si zjistila číslo do nemocnice a chtěla to tam obvolávat jestli tam náhodou nejsme. To vše proto, že se hned někomu nedovolala. Naštěstí se jí přítel ozval dřív než spustila pátrání. Po tomhle už s ní musel vážně promluvit a k mé úlevě to stíhání ustalo.
Co se týká ježdění… to, že jí třeba někdy budeš chtít poprosit o ježdění neznamená, že si musíš nechat nutit věci, které ti nesedí.
A ke jménu… třeba má nějaký blok oslovovat malé jménem, třeba si potřebuje „zvyknout“. Tak snad to přijde.
Přeju hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.11 07:46
Wiolla píše:
  • Přezdívku dětem neřeš, to jsou prkotiny, nevidím na tom nic špatného. Spíš by mi vadilo šišlání na dítě.

Záleží co je to za přezdívku. Zrovna jednu blbou přezdívku jsme museli nedávno řešit. Babička začala staršímu synovi říkat poštěváčku :oops: :roll: . A to proto, že zlobí (poštívá - asi nějaké archaický tvar od pošťuchuje), mladšího syna. Naučili jsme ho babičce říkat, že je kluk, takže má pindíka a poštěváčka že mají holky :mrgreen: .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová