Ach ty babičky...

488
6.9.11 14:13

Ach ty babičky ...

Musím si postěžovat. Moje mamka bydlí vedle v paneláku a nepřijde se na malou vůbec podívat. Když jsem byla těhotná, tak se nemohla dočkat až ji porodím. Ale od té doby, co ji mám, tak se sama od sebe na ni nepřijde ani podívat. Nezajde ani na kafe. Když jsem jí řekla, že se má stavit, když jde z práce (odpoledne), tak se pořád vymlouvala, že buď má hodně práce (žádnou doma nemá) nebo je unavená. Nebo mi řekla ať přijdu já, přitom ví, že s malou k ní nepůjdu, protože se mi u ní nevleze kočárek do výtahu. Mrzí mě to, protože ostatní si myslí, že chodí s kočárkem (nebyla ani jednou, a to ani se mnou) nebo, že za malou chodí na návštěvu. Ale to ne, ona má vnučku jen na to, aby o tom vykládala a aby mohla přeposílat po netu nebo ukazovat její fotky. Ptala jsem se jí, kdy přijde povozit malou a měla tisíc nesmyslných výmluv. Přitom celé dny sedí většinou doma a času má dost. Já vím, že je to někde horší, ale taky lepší. Prostě mě to mrzí a musela jsem to někomu „říct“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
6.9.11 14:24

A proč tohle neřekneš mamině?Proč se jí prostě nezeptáš co v tom je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
6.9.11 14:41

To znám … nejdřív se těší a pak nic, že jooo??? Máti taky byla radši, když jsem chodila k nim, ale u nás se občas zastavili taky.
Ona to maminka určitě nedělá schválně, třeba ani netuší, jak tě to mrzí. Prostě jí to řekni!
A když jste vlastně sousedky, tak proč řešíš kočárek??? Na ten kousek cesty ho brát ani nemusíš … :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
6.9.11 15:14

Holky mám skoro to samý :-(
Když jsem byla těhotná, tak to ještě šlo. Nejvíc se zajímala okolo termínu porodu-to my snad volala každej den-jestli už jo nebo ne
A když se Peťa narodil :srdce: tak nebyli s tátou za mnou ani v porodnici-přijeli se na malého podívat po asi 10 dnech jen na otočku. To by jsem ještě zkousla, ale co mně dostalo-tak máma měla začátkem června týden dovolenou-na malého se nepřijela podívat vůbec a ani my o té dovolené pro jistotu ani neřekla.
My jsme jeli domu s manželem a s Peťou na začátku července(jak byli ty svátky), tak jsme tam byli na týden-od úterka jsme se těšili domu :cert: nedalo se tam bejt :cert:
No a pak měli naši dovolenou prvních 14 dní v srpnu a přijeli na jeden jedinej den-a to na otočku-a to si ještě vybrali den, kdy měl malej po dvojitým očkování a nenechali si to rozmluvit a nakonec jsem ta špatná byla já :cert:
Teď máme jet domu s manžou a s Peťou buď v září nebo v říjnu, ale rozhodně to nebude na celej tejden, když oni nejsou schopný ani přijet se na malého podívat :cert:
Mámu jen zajímá, jestli už přikrmuju, aby jsem ji poslala fotky a mohla se s nima chlubit v práci. Ale to že jsem jí třeba psala, že malýmu vyrostl druhý zub, tak na to se neuměla ani ozvat :cert: Nevím, co se to s ní stalo. Ona taková nikdy nebyla, to až prostě po porodu malého :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
6.9.11 15:24

Já to měla podobné… Moje mamka bydlela dokonce v jednom paneláku - o 6 pater výš… :-D Jsem si říkala /a každý to říkal/, jak to budu mít fajn, mamku takhle po ruce… Ale… realita byla jiná… Je fakt, že mamka krátce po mém porodu začala mít trošku psychické problémy (myslela si, že je v přechodu, až po dlouhé době se ukázalo, že to tak není, ale že má špatné dávkování léků na štítnou žlázu…). Já za mamkou chodila, ona se sice taky občas stavila, ale jak říkáš, když jsem se zeptala, jestli si nechce vzít malého na procházku nebo na chvilku k sobě, tak pořád nějaké výmluvy… Taky mě to mrzelo… Možná to bylo tím, že jak jsme byli kousek od sebe a ona viděla malého v podstatě každý den (i když si ho nějak zvlášť „neužívala“), tak prostě asi neměla potřebu… :nevim: Teď se její zdravotní stav zlepšil a dokonce se stěhovali (to byla taková rychlá akce…), sice taky jen kousek od nás (tak 5 minut autem), ale i to pomohlo… Mamka se staví, když jde z práce, teď měla malého na 1 den o víkendu… :huban: Jako neříkám, že je to povinnost prarodičů se starat, to vůbec, ale rozumím Ti. Mrzelo mě, že se mamka na mimčo tak těšila a pak nic - jen podívat a to je vše…

Tak mě napadlo, jestli v tom u Tvé mamky taky nemůže být nějaký zdravotní stav (psychika je prevít!)… :?: Zkus si s ní promluvit, jak se cítí a jestli jí něco netrápí… (na mé mamce na „oko“ nic poznat nebylo, až po delší době to z ní začlo „lézt“ ven…) Třeba potřebuje sama nějakou pomoc… :nevim: Uvidíš, určitě se to nějak vysvětlí… Zkus třeba i mamce navrhnout, že byste mohli někam zajet na společný víkend (já vzala mamku do lázní, udělalo jí to moc dobře! :palec: ) Držím palce! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
6.9.11 15:32

amando, měla bys to ale mámě říct, že jsi smutmá, že se nepřijede podívat :think: Přímo jí nezvi, jen se jí mezi řečí zeptej, proč k vám nepřijde, že malá dělá pokroky. A nebo udělej to, že s kočárkem počkáš před jejím zaměstáním, jako že jí jdete vyprovodit domů :-) Pokud stále uvidíš nezájem, tak „potrestej“ tím, že jí nebdueš posílat fotky, a ať si malou vyfotí sama…je to možná kruté, ale pokud ti opravdu záleží, aby měla s malou kontakt, tak asi jediné řešení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.9.11 21:11

Třeba to myslí dobře, nechce se vám příliš plést do života, do soukromí..Chce, abyste si užili ranného věku dcery bez jejích zásahů..Nepovažuje za vhodné, aby babička příliš zasahovala do života a denního řádu mladé rodiny..
Přestože je častější opačné jednání ze strany novopečených prarodičů, i toto se může stát..
Kolikáté vnouče je dcera? Pokud to myslí, tak jak popisuju, tak takové zralejší jednání je častější u prarodičů, kteří už nějaká vnoučata mají, dokáží situaci reálně zhodnotit, vidět třeba svoje předchozí chyby :nevim: A samozdřejmě jsou už starší, pohodlnější, unavenější..
Takoví prarodiče ale nemají problém svůj postoj vysvětlit.

Zkus si s ní na rovinu promluvit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.9.11 07:39
Jana206 píše:
Třeba to myslí dobře, nechce se vám příliš plést do života, do soukromí..Chce, abyste si užili ranného věku dcery bez jejích zásahů..Nepovažuje za vhodné, aby babička příliš zasahovala do života a denního řádu mladé rodiny..
Přestože je častější opačné jednání ze strany novopečených prarodičů, i toto se může stát..
Kolikáté vnouče je dcera? Pokud to myslí, tak jak popisuju, tak takové zralejší jednání je častější u prarodičů, kteří už nějaká vnoučata mají, dokáží situaci reálně zhodnotit, vidět třeba svoje předchozí chyby :nevim: A samozdřejmě jsou už starší, pohodlnější, unavenější..
Takoví prarodiče ale nemají problém svůj postoj vysvětlit.Zkus si s ní na rovinu promluvit..

Tohle je její první a asi už i poslední vnučka, protože má jen mne a já už asi další děti mít nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.9.11 07:41
verenika píše:
A proč tohle neřekneš mamině?Proč se jí prostě nezeptáš co v tom je?

Já jsem se jí ptala a řekla mi, že prostě jen nemá čas. Přitom vím, že času má dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.9.11 07:42
klara123 píše:
To znám … nejdřív se těší a pak nic, že jooo??? Máti taky byla radši, když jsem chodila k nim, ale u nás se občas zastavili taky.
Ona to maminka určitě nedělá schválně, třeba ani netuší, jak tě to mrzí. Prostě jí to řekni!
A když jste vlastně sousedky, tak proč řešíš kočárek??? Na ten kousek cesty ho brát ani nemusíš … :palec:

Ano, na ten kousek cesty ho brát nemusím, ale taky mám nějakou svou hrdost a za každou cenu se nebudu vtírat, když ona sama pro to neudělá vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
7.9.11 07:43
zoubky píše:
amando, měla bys to ale mámě říct, že jsi smutmá, že se nepřijede podívat :think: Přímo jí nezvi, jen se jí mezi řečí zeptej, proč k vám nepřijde, že malá dělá pokroky. A nebo udělej to, že s kočárkem počkáš před jejím zaměstáním, jako že jí jdete vyprovodit domů :-) Pokud stále uvidíš nezájem, tak „potrestej“ tím, že jí nebdueš posílat fotky, a ať si malou vyfotí sama…je to možná kruté, ale pokud ti opravdu záleží, aby měla s malou kontakt, tak asi jediné řešení :nevim:

Asi to tak stejně skončí. Ona se nezlepší a já jí prostě budu odpovídat na její otázky, co je nového, tak, že jí řeknu, že kdyby se zastavila, tak ví, co je nového. Po dobrém to prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
27.9.11 08:32

Ajo, ja uz nemam mamu, ale tohle presne mam s rodici od pritele. Staci jim fotky na internetu a videa. Tak jsme se s pritelem rozhodli, ze je uz nebudeme nikam pridavat, treba jim bude chybet „ziva“ vnucka.

Jinak me je z toho hodne smutno, takze ti uplne rozumim. Doufala jsem, ze Anicka bude mit milujici babicku a dedu, kdyz uz ja nemam zadnou rodinu, ale ono to tak vypada, ze je spis pro ne takova „vec na chlubeni“ a ani nemaji potrebu ji videt :-? :-(

Jeste doufam, ze se to vekem zmeni. Kdyz uz bude mala chodit a poskakovat, treba je to bude bavit vic…doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
27.9.11 09:59

To mi říká každý, že prý až bude malá chodit a bude s ní větší sranda. Ale ona tu přece není pro ostatní na pobavení. Tchyně se chytla za nos, když jsem s ní mluvila o tom, kdy si zajde pro kočárek a už s ní párkrát byla. Hezky si to užila, protože malá je v kočárku hodná. Moje matka po diskusi o chození s kočárkem se jen zase vymlouvala, že nemá čas apod. Ona nechápe, že přichází o její nejkrásnější období a pak, že pro ni bude cizí, když už bude větší na to, aby s ní byla „větší sranda“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikoltea
27.9.11 10:14

Takhle kdyby se chovala od přítele jeho mamka.Bud.tchýně tak bych byla ráda,nebot takou osobu-generál mých dětí nechci.Ale u tebe je to jiný případ,nebot je to tvá mamka.Mě by to taky vadilo kdyby se tak moje mamka chovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.11 18:26

Já jsem pár dní po porodu a tchýně nás častuje brzo ráno telefonáty. Jsem v 6nedělí a prostě mě to s..e. Jasně, že má zájem o vnouče, ale nemusí volat každej den a v době, kdy normální lidi ještě spí. :roll:
Taky mě štve, že miminko ani jednou ještě neoslovila jménem. Říká mu trapnými přezdívkami. Nevim, jestli zabere, když ji řeknu za mimi:" babičko Lído, já ale nejsem …, já se jmenuju …"
Už se dotazovala na hlídání, nevím, jestli je tak blbá, ale novorozence ji na hlídání fakt nedám. S jejim psychickym stavem se budu bát ji svěřit potomka i ve dvou letech.

Prostě všichni z rodiny a přátelé mě nechávají odpočinout,a jsme dohodlí, že s návštěvami se ozveme sami, až se zdaptujeme doma, jen tchýně otravuje každej den. Děsně mě to vyčerpává. Ráda bych ji to řekla, ale zas budu já ta nejhorší. Cjlap už ji řekl svoje, ale další den otravovala zase.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová