Palení plastů

2458
5.9.11 11:46

Paleni plastu

Holky spis se potrebuju vykecat, ale zajima mne i vas postoj, jak by jste se zachovali.

Takze byli jsme na vikend u tchanovcu na sumave, vse bylo ok paradni sobota byli jsme tam cela rodina, deti blbli v bazenu proste pohoda, Jinak musim dodat ze s tchanovcema vychazim super, tedy az do vcerejska. Vecer jsme vsichni sedeli u ohne kdyz tchan mirne pripitej zacal do ohne hazet stare hardy a odpad jako plastove lahve a tak, hrozne to smrdelo, sedeli tam deti. Vzala jsem malyho dovnitr do pokoje a zavrela vsechna okna i dvere, kdyz usnul vratila jsem se ven a rekla tchanovi svoje, ze kdyz uz nebere ohled na lidi ve vesnici a vubec vsude na svete mohl by brat ohled alespon na nase deti, ze ten hnus budou dychat jeste cele generace lidi, a jak by to na svete vypadalo kdyby to delal kazdej. On ze to nic neni a ze to delaji vsichni a podobny blaboly, ze nebude platit za skladku a jine keci. Podotykam ze nejsem zadna super ekologicka zenska, ale tohle bylo uz moc. Mohl si to odpustit alespon kdyz tam byli ty decka. Muj muz si mne zastal, ale pak jsme radeji sli spat a nerozdmychavali dalsi hadky. Rano to bylo divny tchan byl urazenej ze delam z komara velblouda. Ja nevim mozna jo. Co myslite vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
5.9.11 11:49

Co si myslím?že tchán není normální.Na každým rohu stojí kontajnery na plast a bordel snad může hodit do popelnice ne?

Je to hnus :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
5.9.11 11:49

Buď v klidu, já s tebou naprosto souhlasím. taky bych asi něco řekla i kdyby tam nebyly děti. A neboj on zase splaskne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.9.11 11:52

Při pálení každého plastu vznikají nějaké s+ačky. Nejsem chemik, jen co jsem si přečetl, při spalování polyvinylchloridu (PVC - podlahová krytina, interiér osobních aut, izolace elektrických kabelů…) vzniká bojový plyn fosgen (uhlovodík obohacený o atom chlóru). Účinky fosgenu se můžou projevit i za několik let. Do těla vstupuje plícemi a kůží a kromě dýchacích orgánů poškozuje i centrální nervovou soustavu.
Tvému tchánovi přeju dlouhý a spokojený život v nevědomosti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
5.9.11 12:02

Pálit plasty doma na ohýnku je hnus. Vzniká velké množství dioxinů :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.9.11 12:04

taky bych se ozvala, z toho nemusíš mít špatný pocit. Máma to dřív taky pálila a já se na ní jako dvanáctiletej harant taky rozeřvala :mrgreen: Tohle mi fakt vadí. To pozná i malý dítě, že to asi není dobře, když to tak pekelně smrdí :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
5.9.11 12:06

Ja vim ze je to hnus, proto jsem se ozvala, jen mne mrzi ze je to ted kvuli tomu blby mezi nama a tchanovcema, radi tam jezdime. Doufam ze tchan vychladne, uz kvuli manzelovi je z toho spatnej, ale omlouvat se nebudem my nemame zaco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
5.9.11 12:06

Sice nesnáším pálení plastů, ale aby to nějak narušilo vztahy mezi mnou a tchánovci, to teda ne. Pro mou babičku je naprosto normální, že když se dopije pití, tak se PET vyhodí v lese. Taky ji to můžu vysvětlovat do aleluja, že se to nedělá a vždy to zvednu. Ale nikdy ji kvůli tomu nepřestanu mít ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.9.11 12:10
papavlinka33 píše:
Ja vim ze je to hnus, proto jsem se ozvala, jen mne mrzi ze je to ted kvuli tomu blby mezi nama a tchanovcema, radi tam jezdime. Doufam ze tchan vychladne, uz kvuli manzelovi je z toho spatnej, ale omlouvat se nebudem my nemame zaco.

neboj, vychladne… Neměj strach. Na každou takovouhle hádku se zapomene. A třeba se chytí za nos a už nic pálit nebude… Aspoň před váma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
5.9.11 12:14
Vichrice píše:
Sice nesnáším pálení plastů, ale aby to nějak narušilo vztahy mezi mnou a tchánovci, to teda ne. Pro mou babičku je naprosto normální, že když se dopije pití, tak se PET vyhodí v lese. Taky ji to můžu vysvětlovat do aleluja, že se to nedělá a vždy to zvednu. Ale nikdy ji kvůli tomu nepřestanu mít ráda.

Ja je mam rada, vadilo ze jsou tam ty deti a fakt to priserne smrdelo, mozna kdybychom tam byli jen my dospelaci tak bych radsi byla ticho, vim ze tchan je buran a nic s tim neudelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.9.11 12:26

Tak já myslím, že tvůj tchán zaspal dobu. Moje babička byla taky zvyklá všechno pálit (mmch starý boty hořej fakt dobře :mrgreen: ) Jenže ta umřela před dvaceti lety a tenkrát nebylo tolika plastových obalů, maximálně tak pytlíky od mlíka, jinak vše z papíru nebo z skla. Takže jestli je tchán ze starý školy, tak ho prostě nepředěláš :zed: ale je to hnus. Tady na vsi pálí humusy fakt málokdo, spíš takový ti ještěři - starousedlíci, ale většinu vidím třídit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
5.9.11 12:26

Taky by mi to hodně vadilo a určitě bych se ozvala. My doma recyklujeme (a to celé město - malinké, 16tis obyvatel), všude je dostatek kontajnerů. Na obyčejný odpad máme na 1 cihlák (18 bytů) jenom 1 odpadkový koš, který nám vynesou 1× týdně a nikdy se mi nestalo, že bych už neměla odpad kam dát.
Když tady mám rodiče a babičku, tak se pokaždé pozastavovujou nad tím, jak tady všichni recyklují, že i moje sousedka (70-ti letá babča) se tahá s taškama do plastů a tak.
Rodinu mám ze Slovenska a už 11 let tam nežiju, ale co si pamatuju, tak alespoň ve městě rodičů se skoro nerecykluje.

Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
6.9.11 16:28

Ahoj, tak to dělá můj tchán taky.Pálí plasty v kotli. A můžu mu říkat, co chci, je mu to úplně jedno. Ještě má takový nesmyslný výmluvy, že když se to dá do hodně rozžhavenýho kotle, tak je to v pohodě. Fakt bych ho zabila… :cert: Moje bývalá kolegyně v práci zase, když jsem se jí ptala, proč netřídí odpad, tak prý: A to to tam mám jako nosit? Né asi, kupuj si flašky s nožičkama… :cert: A to má děti a jde jim takhle příkladem. Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
6.9.11 16:31
Paoloska píše:
Ahoj, tak to dělá můj tchán taky.Pálí plasty v kotli. A můžu mu říkat, co chci, je mu to úplně jedno. Ještě má takový nesmyslný výmluvy, že když se to dá do hodně rozžhavenýho kotle, tak je to v pohodě. Fakt bych ho zabila… :cert: Moje bývalá kolegyně v práci zase, když jsem se jí ptala, proč netřídí odpad, tak prý: A to to tam mám jako nosit? Né asi, kupuj si flašky s nožičkama… :cert: A to má děti a jde jim takhle příkladem. Ach jo

Noo to jsem se zase konecne zasmala s tema flaskama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová