Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky pomoc,já se z té tchýně opravdou asi jednou zblázním.Koukala jsem tady na spoustu diskuzí a většinou jsou na tom snachy vždy podobně.Tchýně mi vadí a nemůžu s tím nic dělat,je strašně zvědavá,do všeho by nám mluvila,hrozně se vnucuje,naštěstí bydlí od nás 20 km daleko,ale stejně..teď čekáme miminko a já se bojím,že to bude horší a horší.
Navíc jsem minulý rok poznala,že ona je studenej psí čumák…minulý rok jsme totiž přišli o miminko(20tt)a s ní to ani nehlo a pak ze sebe s tchánem udělali důležitý,když šli do nemocnice vynadat doktorům,jak se ke mě špatně zachovali,to aby zase stoupli v ceně u svého syna…a navíc jsem se dozvěděla,že tchýně prohlásila,že ta událost,zasáhla daleko víc jeho než mě,pane bože jak vůbec mohla něco takového vypustit z pusy,když ani neví,co jsem si musela prožít!!!!!!!Tohle se mě velice dotklo a už to ve mě zůstane,navíc když se nám to stalo,tak to řekla úplně všude,ale stylem aby ona byla za chudinku a lidi litovali jí,navíc to řekla i cizím lidem a to mi vadí úplně nejvíc.
Ale ona je dokonalá,řekla mi,že ona která odrodila tři děti,že to nebylo nic hroznýho..jo jasný bych ji chtěla vidět.Ona mi tak může něco říkat,když bydlí se svojí tchýní kterou nesnáší a šikanuje ji!!!Díky za přečtení ale musela jsem se vypsat........
se uklidni, hoď na to bobek a řekni si, že jsi nad ní.
„Ale ona je dokonalá,řekla mi,že ona která odrodila tři děti,že to nebylo nic hroznýho“ - no ono to fakt není nic hrozného a za pár let po porodu, ačkoliv ho budeš mít třeba hodně dlouhý a hrozný, budeˇš říkat to samé.
„Navíc jsem minulý rok poznala,že ona je studenej psí čumák…minulý rok jsme totiž přišli o miminko(20tt)a s ní to ani nehlo a …“ a co to jako s ní mělo udělat? Kdyby se hroutila, dlouze plakala, tak zase budeš říkat, že to přeháněla, že byla hrozná, a že největší smutek patří rodičům (a je to pravda)
Díky,ale o takovouhle odpověď jsem zrovna nestála,asi nevíš o čem vůbec mluvím…
klíííd
to je ještě jen slabej odvárek toho jaké tchýně se vyskytují jinde ![]()
No bože,tak je studenej čumák - to je její problém.Hvní je jak se k tobě v té době choval manžel.Jestli s tebou soucítil on,jestli měl pochopení a byl ti oporou.Mě se ve 29.týdnu narodil kdysi chlapeček který žil jeden den a pak umřel.Měnila bys?A co myslíš že na to tchánovci?To nic…život jde dál..ještě budete mít spoustu dětí.Oni měli tenkrát pravdu,ale to vím až ted.Tenkrát jsem na ně pohlížela jako na necitlivé surovce kteří mě nechápou.Neboj,oni to zřejmě nemyslí zle,jen už mají své zkušenosti a tím pádem jiný náhled na svět.
bud ráda, že žiješ tady a ne někde na jihu, nebot tam si s chlapem bereš i celou jeho rodinu a jim příjde normální chodit na návštěvy kdy chtějí a na jak dlouho chtějí, příjde jim normální do všeho kecat, řídit chod rodiny atp ![]()
no já jsem ráda, že žiju tady a mám muže z dalekého jihu a oni na návštěvy často nejezdí a když už, tak respektují evropskou kulturu ![]()
Chápu, je to nepříjemný soupeřit s tchýní, ale jednou je to matka tvého muže a babička dětí a ty s ní musíš vycházet jestli nechceš mít doma peklo ![]()
švitořilka píše:
Díky,ale o takovouhle odpověď jsem zrovna nestála,asi nevíš o čem vůbec mluvím…
milá švitořilko,
bohužel (bohudík?) si ve zdejších diskuzích nepřečteš jen odpovědi, o které bys stála. Navíc, Ynax má svým způsobem pravdu…
Těhotenství je citlivé období, kdy si i banální hádky příliš bereš. Spousta tchýní prostě čas od času pronáší takové „perly“, protože jde přece o jejich synáčka, kterého jsi jim „ukradla“. Pokud se svým partnerem vycházíš v pohodě a on se nenechá řečmi matky ovlivnit, neřešila bych to. Jen si zbytečně přiděláváš starosti.
Milá Švitořilko,
ráda bych Ti poradila, ale tady je každá rada drahá. My máme domek vedle tchánů a taky je to občas na palici, co Ti budu povídat. Ony to ty tchýně vždycky myslí dobře, ale dobře pro koho? Já mám pocit, že chtějí mít vždycky navrch a stále přesvědčovat okolí, že ony jsou lepší než my, jejich snachy. Na jednu stranu mě to štve, na druhou to chápu, přeci jen - léta jim ubíhají a tak si chtějí ještě něco dokázat… Já vždycky, když mě něčím vytočí, si řeknu, že je to taková daň za mé fakt supr manželství. Tchyni nezměníš, ani náhodou, je to předem prohraná bitva. Neříkám, abys jí jen ustupovala, ale spíš ty její útoky ignoruj. Užívej si to ostatní, to hezké co Ti život přináší, nervy máš jen jedny. Přeju Ti hodně sil. ![]()
Já teda tchýni nemám
(ale jinak to byla super ženská), za to mám tchána
naštěstí teď bydlí asi 120 km od nás ![]()
Když jsme ale kdysi s přítelem studovali tak jsme tam byli často (škola byla ve vedlejším městě), tak jsem měla s tchánem taky pár konfliktů…je to arogantní hovado a tak se choval i k příteli a o mně na začátku našeho vztahu říkal, že jsem na prachy, že je přítel jen přestupní stanice atd…nenechala jsem si to líbit a vždycky se ozvala…no udělalo to na něj asi dojem, nebo co a dal pokoj ![]()
pevné nervy přeji…
Zvu Tě do naší skupiny „Tchýně a všechno kolem nic“ ![]()