Ach ty brýle – jak se dcera cítí?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9166
9.12.10 23:02

Ortoptická a
strabolologická ambulance
pondělí 8.00 - 12.00 (MUDr. Šimičák)
13.00 - 15.30 (MUDr. Šimičák)
středa 13.00 - 15.30 (MUDr. Vláčil) čtvrtek 8.00 -12.00 (MUDr. Špačková)
13.00 - 15.30 (MUDr. Špačková)
pátek
8.00 - 12.00 (MUDr. Karhanová)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
9.12.10 23:04

ww - jo a v létě jsem trvala na lepení, jenom na dovolené u moře s tchýní nelepila, bylo tam 35° ve stínu. Vyrážka se jí naštěstí nedělala,ale to proto, že ty největší vedra jsme promarodily (obě jsme dostaly zápal plic) takže jsme byly v chládku domova a když jsme se uzdravily (v půlce srpna), bylo už po létě

Pro mě je dojíždění do Olomouce trochu na nic, tak se snažím aspoň o ta cvičení. Ve školce mají ráno různou tvořivou činnost, o víkendu se jí snažím přimět k omalovánkám nebo aspoň k prolížení knížek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
9.12.10 23:08

jo jo, taky jsem musela mladou do okluzoru nutit, má to smysl, samozřejmě důležitost nošení je na místě. Ale pak si zvykla, i na blbé připomínky spolužáků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
9.12.10 23:10
sandrik píše:
ww - lepení je jedna věc, další věc jsou intenzivní cvičení (takové ty „oční tábory“)
jinak kromě lepení samotného je dlůležité, co v té době dítě dělá takže třeba:
malovat, vybarvovat drobé věci, obkreslovat přes pauzák, navlékat korálky, prohlížet obrázky s tím, že se musí soustředit na detail atdjo ty nálepky jsou na oku jen chvilku, pak je taky nalézám všude možně. Jednou jsem přišla na jednání, položila kabelku na stůl a až po pár minutách tam našla nálepku hrocha :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Tak to ona pořád maluje, navlíká korálky atd. Takže aspoň něco. Já nechápu ty doktory…proč jako neinformují o všech možnostech! Já jsem laik bez zkušeností tak ani nevím na CO se mám zeptat a co si vyhledat, na co se soustředit… Tímto děkuji za všechny rady a zkušenosti!!!

• Citovat
  • Upravit
20656
9.12.10 23:19

ww - mě taky nic neřekli, ani na očním :think:
já si teda zjišťovala věci hned, jak jsem se dozvěděla podezření na tupozrakost, nemám ráda nevědomost, takže jsem prosefrovala, co se dalo. Bohužel kdybych čekala na info od dr. tak nevím doteď nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
9.12.10 23:31
sandrik píše:
ww - mě taky nic neřekli, ani na očním :think:
já si teda zjišťovala věci hned, jak jsem se dozvěděla podezření na tupozrakost, nemám ráda nevědomost, takže jsem prosefrovala, co se dalo. Bohužel kdybych čekala na info od dr. tak nevím doteď nic :nevim:

No vidíš. Já čekala, důvěřovala(mudře) a teď po roce se dozvídám tolik věcí!!! Kdyby nám alespoň řekla ať maluje detaily, ale ona nic!!!

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
21.4.11 10:49

Jdu se pochlubit!

Holky já se jdu jen pochlubit :dance: Byli jsme na očním a malé se to natolik zlepšilo, že už nemusíme lepit!!!!!!!!!
Když jsme vyšli před oční, zdála se mi holka smutná. Ona nepostřehla, že ji doktorka gratuluje k „nelepení“. Chuděrka si myslela opak :roll: :lol: Tak jsem ji to venku vysvětlila a to by jste museli vidět ten její výraz. Plakala štěstím(a já s ní) a obě jsme skákaly radostí jak dvě kozenky.

Jenže máme skoro celou krabičku lepítek. Co s nimi? V okolí nikdo nelepí :think:

• Citovat
  • Upravit
20656
21.4.11 16:52

ww - gratuluju! :palec: :potlesk:

Dcera byla na kontrole v lednu a pořád stejný - ale aspoň, že ne horší - další kontrolu máme začátkem května, tak uvidíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.18 09:10

Mohu se zeptat, jak se to vyvíjí? Moje dcera má taky astigmatizmus, taky 5 D na jednom oku, brýle pořád někde zapomíná. Nosí je tak 5× do týdne. Zjistili jí to kolem 5 roku, taky docela pozdě. Nicméně cvičíme na oči dle paní Botlíkové
 http://www.cvikyprozdravi.cz/kontakt/

jsem zvědavá, jestli to bude mít nějaký efekt.
Já jsem měla normální krátkozrakost, dostala jsem se na 9D, ted jsem 10 let uz po operaci, ale predtim jsem nosila prevazne cocky, od 13 let, brýle jsem nenávidela a nechala jsem si dat radsi spatné známky, nez priznat, ze na tabuli nevidím, hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí