Ach ty peníze :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8036
4.5.13 20:01
@Burj Chalifa píše:
Na jednu stranu chápu Tvé lítosti, ale na druhou stranu je to tu věčné téma. Děti jsou počínány velmi rychle(zde dva měsíci po známosti),lehkovážně, bez základního zázemí, rodiče velmi mladí, bez peněz, bez bytu, není na kočár, postýlku, práce není jistá. Pak tu brečí, že je vše špatně. Mě není líto těch dospělých, ale dětí, do jakých podmínek včetně materiálních se rodí.

Burj Chalifo, neříkám, že nemáš pravdu, ale děti se rodily i v horších dobách. A nic netrvá věčně. :think: Pro ně je důležité, že budou mít milujícího rodiče. Kdyby všichni čekali na to, až budou zajištěni, tak by těch dětí asi bylo hodně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
4.5.13 20:04

Máš internet tak si projdi co ti holky radí, a myslet že se vzdáš dítěte jen proto že nebude mít takovej pokojíček a bůh ví co ještě sis představovala to snad né, sežeň to základní pro něj a hlavně že ho budeš milovat, doufám, že až porodíš poprvé si ho pochováš tak doufám že ho neopustíš, a že tyhle myšlenky mít nebudeš!!! Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.5.13 20:05
@Anonymní píše:
@111verunka111 Protože bych alespoň věděla, že to dítě bude žít s někým, kdo by se o něj dokázal postarat hned ze začátku. :nevim:Vzhledem k tomu, že mamka mě posílala na potrat a sama nemá moc peněz, tak v rodině tu dočasnou finanční podporu vážně nemůžu čekat…
Nevím ty měsíce v nejistotě, jak to bude dál už mě pomalu začínají ničit. Přítel mě uklidňuje, že to bude v pořádku, že všechno mít budeme a zvládneme to, ale ve mě pořád hlodá taková ta otázka „Co když ne?“… Asi bych se potřebovala přemístit v čase o pár měsíců dopředu… :nevim:

Nemysli na takové věci, hele přítel má snahu, zkus mu důvěřovat. Ve dvou to zvládnete :hug: odkud jste? Zkusila bych nějak pomoct něco sehnat. Hlavně nemysli a nejhorší! My taky na tom nebyli moc dobře, až dva měsíce před porodem jsem začla nakupovat. A i poslední týden jsem ještě furt někam lítala nakupovat.

• Citovat
  • Upravit
35734
4.5.13 20:07

Hele, dítě potřebuje střechu nad hlavou, něco málo na sebe, plíny, když nebudeš kojit tak mlíko. Postýlku a kočárek seženeš i použitý, dítěti je nějak jedno co ten kočár stál.
Ostatní jsou výmysly, bez těch to přežiješ. Pokud prostě není, tak není.. Navíc spoustu věcí seženeš buď za pár kaček, nebo za odvoz, poptej se kamarádek, oblečení třeba nebude mít jak z časáku, ale zima mu nebude. Ono se nic nestane a dítě z toho citovou újmu mít nebude.

Příspěvek upraven 04.05.13 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.5.13 20:08

Dnes? :think: jsem tu četla diskusi maminky, co má 2 děti a na těhotenství přišla pozdě, že to třetí prostě neuživí ( chápu), tak hledá možnosti a chce dát mimi k adopci.
Já si to taky neumím představit ( právě proto jsem kdysi v téhle složité situaci šla na potrat, ale nikdo neví dopředu, co se může stát) - zakladatelko. Dnes je dnes. Jestli cítíš, že ten chlap se snaží a snažit se chce, práci s profesákem najde, tak to zvládnete. To je na tom celém to nejdůležitější.
Jestli jste na tom tak pšatně, na porodné 13 000 máte jako rodiče nárok, pokud vaše holky prosím korektní radu, jak to přesně je? 160000 za posl. půl roku společné příjmy dohromady? ,potom si vylítat doplatky na bydlení, nebo do životního minima… Prvních x měsíců budeš mít rd 7600 tuším, pak až se ti to sníží, prostě počítejte, přemýšlejte, vždy se najde cesta :hug:

Příspěvek upraven 04.05.13 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
4.5.13 20:09

A co na pritele pritlacit at ma dve prace? Kdyz se chce teda tolik starat? Coz je chvalihodne, ale slova nestaci ;) A ty se zbytecne nestresuj, male mimino toho zase tolik nepotrebuje, rodis v lete, tak ti alespon odpadaji palky za vyteplene fusaky atd..projdi si ty bazarky, nemej nervy at mas mliko=nejlevnejsi a nejdostupnejsi strava, za porod se snad jeste neco v cr dava a za to treba postylku a kocarek. No a nez toho mimono bude potrebovat vic urcite se situace zlepsi.Zni to hodne zlehcene, ale trapit se, ti ted pomuze ze vseho nejmin. Obejdi si treba i socialku a pozjistuj si na co by jsi mohla dosahnout! Uvidis, na konec vsechno dobre dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.5.13 20:17

@berry4 porodné myslím už není ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.13 20:19
@111verunka111 píše:
Nemysli na takové věci, hele přítel má snahu, zkus mu důvěřovat. Ve dvou to zvládnete :hug: odkud jste? Zkusila bych nějak pomoct něco sehnat. Hlavně nemysli a nejhorší! My taky na tom nebyli moc dobře, až dva měsíce před porodem jsem začla nakupovat. A i poslední týden jsem ještě furt někam lítala nakupovat.

@111verunka111 Tak teď jsi mě moc uklidnila, děkuji :kytka: Já asi jen potřebuji slyšet, že to ostatní také zvládly a já v tom případě také. Asi to všechno vidím moc černě…
@pikola V tom máš pravdu a já to tak také beru, použitý kočárek je stejně dobrý jako nový
@berry4 Na porodné musí být čistý příjem nižší než 2,4 životního minima tj. nějakých 18000. Upřímně řečeno, já jsem ráda už jen za to, že dostanu mateřskou. Tak oni ty peníze budou, za pár měsíců určitě. Mě jen šíleně děsí, jak to bude do toho srpna, září…
@svycarka Přítel by měl ty práce klidně i tři, aby se o nás postaral, to vím. Navíc práci na HPP, bude mít od června jistou. Jen s tou brigádou je teď potíž, kdysi něco hodně „podělal“ vlastní blbostí a seděl, takže brigády, kde chtějí čistý trestní rejstřík může rovnou škrtnout. Stejně tak ty, kde není pracovní doba mezi 11-17, protože ráno má školu a odpoledne jízdy, aby mu tu pitomou kartičku dali :zed:

• Citovat
  • Upravit
29577
4.5.13 20:23
@Anonymní píše:
@111verunka111 Tak teď jsi mě moc uklidnila, děkuji :kytka: Já asi jen potřebuji slyšet, že to ostatní také zvládly a já v tom případě také. Asi to všechno vidím moc černě…
@pikola V tom máš pravdu a já to tak také beru, použitý kočárek je stejně dobrý jako nový
@berry4 Na porodné musí být čistý příjem nižší než 2,4 životního minima tj. nějakých 18000. Upřímně řečeno, já jsem ráda už jen za to, že dostanu mateřskou. Tak oni ty peníze budou, za pár měsíců určitě. Mě jen šíleně děsí, jak to bude do toho srpna, září…
@svycarka Přítel by měl ty práce klidně i tři, aby se o nás postaral, to vím. Navíc práci na HPP, bude mít od června jistou. Jen s tou brigádou je teď potíž, kdysi něco hodně „podělal“ vlastní blbostí a seděl, takže brigády, kde chtějí čistý trestní rejstřík může rovnou škrtnout. Stejně tak ty, kde není pracovní doba mezi 11-17, protože ráno má školu a odpoledne jízdy, aby mu tu pitomou kartičku dali :zed:

a jestli máš tp s maminkou, tam by to nevyšlo? Myslím porodné… Ale to se asi ptám zbytečně, vidím, že se orientuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.13 20:26

@berry4 Tak vzhledem k tomu, že mám za sebou dva roky a před sebou taky dva školy s veřejnoprávním zaměřením, tak docela ano. Ale nikdo - ani já - neví všechno…

• Citovat
  • Upravit
29577
4.5.13 20:34

@Sasha001 heledˇ společné příjmy se pořítají tam, kde máš tp. Tzn.ty a máma asi :think: Z toho vycházej. Dál bych být tebou požádala maminky tady o pomoc, já se už vydala, ale určitě se tady najde plno mamin, co mají doma přebytky, jakékoli, třeba za poštovné, kočár ti bude stačit zatím hluboký, na sporták budete mít času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
4.5.13 20:37

Podivej, pokud ma pritel jistou praci od cervna tak bych se opravdu nestresovala.Veci muzete nakoupit potom a to nejnutnejsi do zacatku pres bazarky.Tech par bodycek neni zas takovy majlant, pokud budes kojit mas vystarano, plenky prece nemusi byt nutne pampersky, flasky nepotrebujes, prebalovak-nac, staci postel…ja vim, ze by jsi chtela mit vsechno pripravene( a ktera z nas ne),ale vidim, ze pritel ma snahu a starat se chce a urcite to vsechno dozenete. S tim bydlenim u mamy- a co do zacatku jen nejakou garsonku, tam se vlezete s miminem a postupem casu neco vetsiho.Ja moc nevim, jak to chodi v cr s prispevkama, ale muzu ti rict, ze muj prisel taky o praci- ja v 6 mesici na rizikaci, musel se zmenit byt, muj drel jak kun a stejne bylo malo.Ok,me pomohla moc sestra, ale taky jsem nemela kazdy moderni prd, ktery „zarucene“ mimino potrebuje.Pak prisla nova prace a dneska jsme uz zase na svojem a v novem byte. Z vlastni zkusenosti- mimino prvni 2 mesice potrebuje jen plenky, prso a tvoji naruc ;) Bude zase dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.5.13 20:39

@berry4 to je blbost, na porodne se pocita prijem maminky a tatinka. Ja mela TP s dalsimi 6 lidma, a pocitali jen nas a narok jsme na to meli..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.5.13 20:42

@berry4 Děkuji moc za pomoc. :kytka: Já tohle nepsala, aby mi někdo nabízel nějaké věci pro mimi. Já se potřebovala trochu vyzpovídat, nejlépe někomu kdo mě v reálu nezná a nebude soudit… Nějak to ze sebe dostat… Protože už mi z toho pomalu začíná hrabat - psychika je mrcha, ale když vím, že se to dá zvládnout, tak mě to nakopává k tomu, abych to neviděla tak černě. Jsou tu maminky, které by pomoc ostatních určitě potřebovaly víc než já. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1115
4.5.13 20:49

@111verunka111 Na porodné se počítá příjem otce a matky dítěte. Na další příspěvky jako je třeba příspěvek na bydlení se počítá příjem osob, které mají na dané adrese trvalý pobyt.

Příspěvek upraven 04.05.13 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat