Ach ty peníze :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
4.5.13 20:49

@111verunka111 Cituji : U matky-samoživitelky činí hranice čistého příjmu 11 712 měsíčně. Pak si spočítejte měsíční čistý příjem vaší rodiny (rodičů dítěte ve společné domácnosti, případně jen samoživitele). Ten se počítá jako průměr z předchozího kalendářního čtvrtletí.
Jestli nemá zakl. společný tp s přítelem, tak na porodné nárok má, dokonce sama, bez příjmu matky
Odkaz: http://wiki.aktualne.centrum.cz/…i-porodneho/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.5.13 20:54

@Sasha001 jj to jsem myslela tou maminkou a tatínkem :) jakože matka a otec dítěte :lol:

• Citovat
  • Upravit
1115
4.5.13 20:57

@111verunka111 Já vím, jen jsme chtěla osvětlit tu druhou část s trvalým pobytem a ostatníma dávkama… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.5.13 20:57

@berry4 Podle mě je tohle ale fakt blbost. Když jsme žádali o porodné, nešlo jim o to zdali máte TP společný s přítelem. A zdali bude otec dítěte napsaný v rodném listu, musí se počítat i partner

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
4.5.13 20:59

@Sasha001 :palec: a nevíš jak je to, kdyby chtěla od sociálky přispět na kočárek apod?

• Citovat
  • Upravit
82
4.5.13 21:09

Porodné je 13000 Kč. Počítají se příjmy obou rodičů za předchozí čtvrtletí než se ditě narodilo (pokud se narodí v červnu, tak se sečtou čisté příjmy obou rodičů za 1. čtvrtletí roku 2013). Porodné dostanete pokud vaše příjmy nejsou vyšší než 18 500Kč a nějaké drobné čistého za měsíc. Takže vy ho dostanete. I jako samoživitelka, tam je ta hranice nižší, myslím kolem 11 000Kč. Stačí vyplnit formulář a přílohy, žádat můžete až s rodným listem dítěte ihned jak Vám ho dají až do 1 roku dítěte. Posílají to poměrně rychle.

https://formulare.mpsv.cz/…orm/edit.jsp?…

https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.13 21:13

Zakladatelko, jste na to dva, to už je alespoň jedno velké plus, ty budeš mít rodičák, on bude mít taky nějaký příjem. Taky se mi občas chce brečet, že nemůžu něco dětem pořídit, že kámošky přemýšlí, jestli si koupit kočár za desítku nebo za patnáct, jakou koupily komodu, povlečení do postýlky, přemýšlím i nad tím, že budu za šmudlu v porodnici, nemůžu si dovolit ani koupit kojpodprdu…jenže já jsem (budu) na dvě děti sama, tatínek neplatí, nezajímá ho to a tenhle stát v ničem nepomůže. Je fakt, že já aspoň budu mít mateřskou, tak to bude na nějakou krátkou dobu alespoň nějaká koruna navíc oproti rodičáku. Neboj, všechno zvládnete, koukni po netu, spoustu věcí některé maminy darují a taky s rozvahou nakupovat, některé věci nejsou nutné ihned a dají se dokoupit až bude mimčo na světě a to jsi psala, že už přítel bude příjem mít. To nějak dáte, miminko si vás vybralo jako rodiče a bude vás milovat i v dupačkách ze sekáče.

• Citovat
  • Upravit
3157
4.5.13 21:14

To je jasne, ze se to zvladne, neplas. Sranda to treba s malo penezi nebude, ale to obdobi nejak prekonate a miminku je to fakt jedno. Ono je asi prijemny, mit doma miminkovskou houpacku, ale oni se ti prdolkove stejne nejradsi houpou v mamincine naruci :) Zakladni veci sezenes, jak tu holky psaly, tak neboj. Kdybys ho dala k adopci, tak by ti to asi pak bylo hodne lito. A kdyt vubec nevis, komu se dostane do ruky. Ty se o nej postaras nejlip. Budes super mama i bez nobl pokojicku. Miminko chce jenom tvoji lasku, tak neblbni. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.5.13 21:33

@111verunka111 já to nevyřeším. Cituji to, co je napsáno. Ostatně já, jako matka samoživitelka jsem tenkrát dokládala jen svůj příjem(i když otec v rl zapsán byl) a stačilo to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
4.5.13 21:37

@111verunka111 No tak vzhledem k některým státem stanoveným parametrům nevím nevím… Když by se hodně snažila a otravovala, tak asi něco dostane, když si za tím tvrdě nepůjde, tak asi ne… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
4.5.13 21:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.13 21:46

Anonymní: Dát jejich otce k soudu asi moc nepomůže co? Protože z toho stejně nějak vyvázne, nebo než k tomu soudu vůbec dojde… To už by ty děti mohli být dávno v pubertě… :zed: :zed: Ty to také zvládneš, uvidíš ;) Já si taky myslela, že to nezvládnu :oops: no a teď pomalu, ale jistě začínám měnit názor. Nemusím mít všechno hned, nebo nové. Ono bude stačit, když to nejdůležitější bude za pět minut dvanáct, ale hlavně že to bude. „miminko si vás vybralo jako rodiče a bude vás milovat i v dupačkách ze sekáče.“ No to byl ten důvod, proč bych na potrat jít nemohla, protože prcek se rozhodl, že prostě chce přijít na svět teď a už se mu nechce ten rok nebo dva čekat.
@Mrňátko :hug: :hug: Děkuji :kytka: Tak nějak jsem tohle všechno asi potřebovala slyšet. Já chci, aby se moje dítě mělo co nejlépe a mělo všechno co potřebuje. Ale asi ne všechno, je nezbytně nutné. stačí, že bude mít rodiče, kteří ho milují. Tedy alespoň doufám, že to bude to nejdůležitější, co bude potřebovat - lásku a péči.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
3165
25.6.13 15:15

NOVÝ DOTAZ

Holky, vím, že to sem moc nepatří, ale název odpovídá mému problému. Přítel dal našemu 9měsíčnímu mrněti moji peněženku (taky mi zůstává rozum stát, ale prý ho chtěl zabavit), ten si ji otevřel a roztrhal mi 3000kč. (dvou tisícovku a tisícovku). Co teď s tím? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
25.6.13 15:17

Kdysi platilo, že když dojdeš do banky, tak ti to vymění. A to i když by ti někdo v krámu (ale tam by s eto nemělo stávat) vrátli třeba s dírkou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
bara 1
25.6.13 15:17

8o no, to je dobrej teda…Asi do banky na výměnu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat