Ach ty peníze :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ach ty peníze :(
Ahojky jsem tady nová a sbíram zkušenosti ohledně šetření vím že je tady těchto témat nespočet ale nějak jsem se do toho zaplantala a než bych to všechno přečetla tak bych neudělala nic v baráku. Tak tedy je toho nějak moc manžel z výplaty platí inkaso a splátky na půjčky
těch teda je no a já z mojí mateřské 7600,– musím vyjít tedy na jídlo,plíny a drogerii 600,–mi odchází z účtu spoření na rekonstrukci kterou plánujeme dopředu ale nechceme další půjčkou pokrýt současné půjčky takže musíme to co nejdřív splatit. 7000,– na měsíc je dost to vím ale chci z toho aspon 3-4000,– ušetřit abych mohla buď něco dát na půjčky nebo mít rezervu kdyby něco
takže šetření na jídle no to je problém jsme s manželem rozežraní a máme 16ti měsíčního syny a to je taky jedlík zvalí opravdu všechno (skoro) takže jak ušetřit na jídle
děkuji všem za rady a omlouvám se za další neustál omývanou diskuzi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mně nemůžeš ušetřit 3 ani 4000, když musíš koupit jídlo pro 3 člennou rodinu, drogerii a plíny… To nejde. Podle mého tak max. 1-2000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit pohledat levnější tarif na telefon a levnější připojení k internetu? Ještě mě napadá jedna věc - zahrádka. V mém bývalém bydlišti byla možnost mít v nájmu zahrádku o velikosti 200 metrů čtverečních za čtyři stovky na rok. No a tam se dá vypěstovat něco zeleniny, rybízu, malin a jahod.....
Samé jednoduché věci, na to nemusíš být zemědělec. (Já třeba si sazenice rybízu, malin a vinné révy vyrábím sám.)
Příspěvek upraven 26.04.12 v 20:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě tedy připadá 7tis pro 3 lidi celkem akorát..4 tis ušetřit? Možná tak 1tis..
Ale třeba má někdo bezva radu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych ze 7tis neušetřila nic, obávám se,že by pochybělo.
Spíš bych zkusila,co psaly holky - levnější mobil,zvážit,zda je nutný internet,příp.kabelovka, šetřit na elektrice, vodě atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já si mobil dobíjím ale manžel má 5 přátel takže platí kolem 500,– ale už má dvě práce takže telefonuje skoro pořád takže si myslím že je to jakštakš výhodné:) bydlíme s tchýní takže platíme inkaso jí máme i zahradu a zatím mám nasazené jahody z podzimu a česnek snad z toho něco bude, jinak k zelenině jsem se nějak nedostala dá se zasadit i ted není už pozdě? v jedné diskuzi měla maminka 1500,– na měsíc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych z toho taky nic neušetřila…já mám na drogerii, plýny, jídlo, veškerý věci na psa, morče a rybičky..a taky nějaký to oblečení a prostě co je zrovna potřeba 10tis. měsíčně..ale je pravda, že se moc neomezujeme..když máme na něco chuť tak to prostě koupim..ale už se těšim až půjdu do práce, protože se nám ty příjmy doufám citelně zvednou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak plínky kupuji pemprsky v rosmenu jsou tam podle mě nejvýhodnější za 300,– 82 plínek myslím jinak DM nebo kauf za 420,– nebo tak nějak a měsíčně 1-2 spotřebujeme malého mažu olejíčkem aviril a jinak bepanthem je sice dražší ale je výborný a ted už ho tolik nespotřebujeme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha píše:
já si mobil dobíjím ale manžel má 5 přátel takže platí kolem 500,– ale už má dvě práce takže telefonuje skoro pořád takže si myslím že je to jakštakš výhodné:) bydlíme s tchýní takže platíme inkaso jí máme i zahradu a zatím mám nasazené jahody z podzimu a česnek snad z toho něco bude, jinak k zelenině jsem se nějak nedostala dá se zasadit i ted není už pozdě? v jedné diskuzi měla maminka 1500,– na měsíc![]()
Ahoj,ohledne penez neporadim,ja usetrim z materske max.1000-2000,–.Jinak co se tyce zahradky,tak jsem letos jednu zeleninovo-ovocnou zalozila a udu sazet az o vikendu.Takze urcite pozde neni.Pise se,ze se ma sazet az prejdou mrazy.Takze konec dubna,zacatek kvetna v pohode ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v tom případě asi jen hodně kupovat v akcích a jen základní suroviny - tj. žádné polotovary a všechno ve větších baleních - vyjdou levněji než menší. Snažit se co nejvíc vyrábět doma - dají se třeba i jogurty, hodně péct - i chleba atd. A kupovat třeba celé kuře místo jednotlivých „dílů“, to vyjde taky levněji. Vynechala bych alkohol, brambůrky, slané tyčinky, sladkosti a různé další pochutiny.
Místo prášku na praní se dá použít mýdlový sliz, ten vyjde hodně levně a omezit různé čističe - dá se mýt (koupelna) třeba octem se sodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oka takže zítra manžela naženu s rýčem na zahradu
a nasadím mrkev,petržel,kedluben co se ještě hodně využije u vaření která zelenina
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha : no 1500,– na měsíc , ale původní zakladatelka měla slušné zásoby ve špajzu a mrazáku. Hlavně se jednalo o pouhý měsíc. ![]()
Druhá to má horší, ale zase má asi 4000,–
Z toho co jsi psala je reálné ušetřit tak 1000,–
Minimum je asi tak 4-5 na jídlo pro 3 + 1 drogerie / plenky .....
každopádně hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já nepiju ani nekouřím teda už nekouřím a ani mi to nechybí ale manžel hulí jak prokopnutý ježek a dá si i to pivínko a to jsem mu řekla že na tyhle dvě zbytečnosti ode mě neuvidí ani vyndru. Peču i vařím ráda ale spíš drahé varianty jako je třeba medovník apod…
sladkosti miluju to je fakt ale od nového roku se stravuji zdravě a chodím cvičit takže další položky
a co to je ten mydlový sliz to slyším poprvé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mucha : v téhle diskuzi najdeš hodně inspiracehttp: www.emimino.cz/…mesic-96311/
a v té druhé spoustu laacných receptů https:www.emimino.cz/…05582/:palec:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám na měsíc 1800, ale jsem sama s malým, tak se to ještě dá.
Mě ani nepříjde, že bych nějak šetřila.
Vařím nám jídlo dohromady nejčastěji kuře + něco nebo omáčky, toho je hodně a za málo peněz. Potom si většinu věcí dělám sama doma - šunka, žervé, máslo, chleba, jogurty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit