Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj já jsem stále proti, už jen kvůli dopadum jaká mají. I když mám teď těžké odbodi. Mám větší sklon k bylinkam které také mají uklidňující účinky. A dokud to na mě působí, nerozhodnu se jinak. Samozřejmě jsou na tom lidí tací, kteří je potřebují brát. Záleží Na vás, jak na tom jste
Ahoj, antidepresiva jsem brala na posttraumatický stresový syndrom. Myslím, že mi to zachránilo život. Negativním dopadem byla ale naprostá emocionální plochost. Prostě nebyla jsem zoufalá, ale ani jsem se z ničeho nemohla radovat, a to přetrvávalo i po vysazení AD. A ještě ze začátku mně bylo hrozně zle, pocity na zvracení, točení hlavy, děsivé živé sny, nechutenství. Hodně jsem ze začátku zhubla, později jsem však pomalu a plíživě nabrala 10 kg . Bohužel to vypadá, že tohle posttrauma je u mě chronické. Zatím s tím bojuji, ale obávám se, že si budu muset jít brzy pro recept ![]()
ja byla hrdinka a podcenila jsem příznaky, myslela jsem, že to dam sama. jooooo jak jsem byla blbá
kdybych pelášila hned jak mi to přišlo jiny než obvykley, vyhla bych se totálnímu kolapsu.během měsíce 4kg dole, totální ztráta normalního uvažování, strach ze všeho, 2 měsíce jsem pomalu nevylezla z postele
tohle nepřeju zažít nikomu.divím se, že jsem neskončila na psychině, neměla jsem k tomu daleko. je super to zvladat sám, ale jà bych to už neriskovala.clověk si může zadělat na sakra velkej prů.ser.díky bohu za prášky a jo je to berlička a chemie a bůhví co všechno, ale čert to vem. kdo nezažil, nepochopí. hanit antidepresiva může jen totalní ignorant, co ví prd o lidsky duši a mozku.
@malá_holka můžu se zeptat s čím jsi přesně bojovala a kdy ti došlo že tohle už není normální?Mě přijde že jsem právě na tom pomyslném útesu a nevím jak dlouho budu ještě schopna odolávat než „skočím“
Je to každého věc. Pokud bych však měla dlouhodobější potíže, na prvním místě by byla psychoterapie a až ta kdyby nepomohla, tak AD. Když mému dědovi zemřela manželka, moje milovaná babička, byl rok úplně na dně. Málem zemřel, zachranily ho až antidepresiva. Od té doby, co je užívá je spokojenější víc než x let předtím. Pro staré lidi, kteří mají nízkou hladinu serotoninu, psychocké problémy apod., bych se k tomu přikláněla.
@Ennny píše:
@malá_holka můžu se zeptat s čím jsi přesně bojovala a kdy ti došlo že tohle už není normální?Mě přijde že jsem právě na tom pomyslném útesu a nevím jak dlouho budu ještě schopna odolávat než „skočím“
měla jsem úzkosti,ale silný, se kterýma mi už nešlo pracovat.ale myslela jem, že to je stresem. zažila jsem totiž velkej napor na psychiku.a myslela jsem, že to přejde,že to chce čas.pak jsem se jednoho probudila úplně hysterická a nevěděla co se sebou.par dní jsem se to snažila přetrpět, ale nakonec prašky na uklidnění a pak antidepresiva.k psycholožce jsem celou dobu chodila a stejně se mi tohle stalo.
jestli se ti něco děje, zajdi si o tom s někym promluvit. klidně k obvodní, pokud je fajn a věříš jí. ať to posoudí doktor.můžeš to zvladnout sama, ale taky můžes dopadnout jako já.
ja se snažila, bylinkový čaje, jóga, ale přestala jsem spát a šlo to do kopru.
Beru AD na OCD a musim rict, ze mi sedi, citim se mnohem lepe, i kdyz to jeste neni 100%. Na zacatku byly nejake nezadouci ucinky, ale to se brzy srovnalo. Zhubla jsem 14 kg, coz mi prospelo. Dlouho jsem mela z AD obavy, stale si myslela, ze sve problemy zvladnu sama, coz vedlo pouze k tomu, ze se zhorsily. Pro AD jsem se rozhodla ve chvili, kdy jsem si uvedomila, ze mi moje porucha nici manzelstvi, zhorsuje vztahy s detma a celkove otravuje zivot. Mela jsem to udelat mnohem driv.
Ahoj, chtěla bych se zeptat.
Kdo z vás je pro užívání antidepresiv a kdo ne a proč?
Například při velkých úzkost, agorafobii, panickym atakam atd…