Adaptace ve školce

1563
17.1.15 14:46

Adaptace ve školce

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na postupnou adaptaci ve školce, pokud Vám ji školka umožnila? Syn začal chodit teď v lednu na 1 hodinu a postupně se to bude prodlužovat, ale začínám mít pocit, že to není zrovna dobrý nápad a lepší by bylo, kdyby tam zůstal rovnou do oběda…co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7346
17.1.15 14:50

@Pettule69 Mám lepší zkušenost s „hoď a plav“…ale všude se najdou výjimky.
Je to hodně o učitelkách a o tom, jak to zvládnou maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
17.1.15 14:52

Záleží to na dítěti, jestli je syn společenský a zvyklý být pár hodin od mámy, tak bych ho tam nechala do oběda, zas tak dlouho to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
17.1.15 14:52

Nechala bych ho tam do oběda, to jsou cca 4h. Ta hodina mi přijde málo, max tak ten první den. Naše školka teda vůbec neumožňuje postupnou adapci, u nás nabízí vyzvednutí bud po o nebo pak odpoledne po svačince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
17.1.15 14:57

Co dítě, to exemplář. Mladší to bylo fuk, první den do oběda druhý den bylo v polánu po O., ale v poledne mi volala majitelka, že Eli se po obědě sbalila, leha do postele a spí. :nevim:
Mladší měl adaptaci postupnou, v soukromé. probíhalo to v pohodě. Když už to na něj bylo dlouhé, majitelka mi zavolala, přišla jsem si pro něj. Při přestupu do státní to neumožňovali a u něj mi to přišla škoda získal tím nedůvěru, že nemá možnost dát najevo svoje pocity.
U mladší zas přestup v pohodě, rovnou tam spala a neměla žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
17.1.15 14:59

Dcera (2,5 roku) byla tyden v prosinci na 4 hodiny denne. 1 den brecela dost, ale jinak nic tragickeho. 1 hodina je docela malo, to ma smysl mozna 1 den a kazdy den hodku pridat, ze za tyden jsi na 4-5hodinach.
U starsi dcery se mi osvedcila lepe ‚skupina‘. to bylo mensi krouzek (max 10deti) a tem chodila na 4 hodky 2× tydne, asi 4 mesice. S prechodem do skolky pak nebyl problem.
Hodne stesti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
17.1.15 15:01

@SIMONA1234 já to zvládám v pohodě :-D akorát syn chodil do školky jen 4 dny na tu hodinku a pak už musel zůstat doma, protože tam něo chytil a onemocněl..ale když jsem ho já, nebo manžel vyzvedávali, tak si učitelka neustale stěžovala na jeho živost s tím, jestli nemáme podezření na hyperaktivitu…což mi trochu příjde že neví co s ním, nebo jak ho zvládnout…je pravda, že ani doma u ničeho nevydrží, je hodně živý, ale copak my za to můžem? :-D mě příjde že sotva ho tam odvedem, už ho musíme jít vyzvednout…no v pondělí jak ho povedu řeknu to učitelce, že se mi ta adaptace přestává zamlouvat…jsem zvědavá na reakci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.1.15 15:12

@Pettule69 Tak vyslovit diagnozu po 4 hodinách docházky a to ne souvislé… :mrgreen: Dobrý, no…
Možná se tím ujišťuje, že ho tam nenecháš na dýl… :mrgreen:
Ne, vtip…i živější dítě se časem zklidní, asi je nadšený z tolika dětí, hraček, prostoru…od toho je zvykačka, aby si zvykl. Tady je důležitá praxe a zkušenosti oné učitelky. Děti jsou čím dál rychlejší, ukřičenější, živější…ale i chytřejší než před 20, 30 lety…My byly ve školce jako pecky, doslova. Dětičky bábovčičky. Dnešní děti jsou jiné a tomu je potřeba přizpůsobit činnosti ve třídě i přístup pedagogů. Je to pytel blech a nebudou sedět na zadku celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
17.1.15 15:24

@SIMONA1234 no pravda je, že my opravdu podezření na hyperaktivitu máme ale to už je jiná…já si tak říkám, že když by měl tu adaptaci, že se to každý týden bude prodlužovat o hodinu, do toho bude pořád marod, tak kdoví, kdy by tam byl vlastně až do oběda, možná tak někdy v květnu :-D kdysi tyhle možnosti nebyly, ani dneska plno školek tyhle adaptace neumožňuje, takže přemýšlím, že v pondělí řeknu učitelce, že si pro něj příjdu až po obědě a basta… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
17.1.15 15:29

Podle mě je hodina málo. Mladšího jsem od září začala dávat dvakrát týdně na dopoledne do soukromé a to mu bylo 19 měsíců, hodně maminčin a hodně kojený. Ze začátku brečel, ale pak se vždycky uklidnil a hrál si. Pokud by tam byl na hodinu, ani by se nestihl pořádně uklidnit a všímat si toho pozitivního. Jinak brečel při příchodu až do Vánoc, ale postupně bylo vidět, že ty slzy fakt ze sebe úplně tlačí, jakmile se za mnou zavřely dveře, byl klid :mrgreen: A teď mi jen zamává, řekne „tau“ a utíká si hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
17.1.15 15:32

@AliTad Dan právě má v březnu 3 roky, ve školce vůbec nebrečel, ale co neníé, může být, že? Ale já si tak říkám, že v 8 ho tam zavedu, než se rozkouká, už jde zas domů a akorát má v tom zmatek…on i doma, když hlídá manžel a někam jdu, teprve se převlíkám a už mi říká papa a otevírá dveře :-D je vidět jak mě miluje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
17.1.15 15:33

@Pettule69 Zkusila bych to…hodina je fakt málo. A uvidíš co bude. Podezření ještě není diagnoza. On už byl v PPP…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
17.1.15 15:34

@Pettule69 Naše zdravé děti chodily rovnou na celý den. Bylo to pro ně i pro nás jednodušší, než vysvětlovat, proč se maj s dětma rozloučit, když ostatní tam zůstávají. Ale zase nemají problém se obejít bez rodičů. Jenom nemocná dcera měla adaptační období, ale ta je na tom tak, že po těch dvou hodinách na začátku prostě vyčerpáním usla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
17.1.15 15:41

@SIMONA1234 ještě nebyl, dostala jsem žádanku k psychologovi, ale nikdo nepřijímá, obvolala jsem jich asi 20 a prostě smůla 8o nejdřív je šance v létě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
17.1.15 15:43

@kotyk na mě syn nijak moc nelpí, jsem holt už „okoukaná“ :mrgreen: zato, když manžel jen zmizne na wc, to je řev a hledá ho po celém bytě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin