ADHD 3. stupeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Qwentin
12.9.17 16:56

@hanka.br. Ale poradna nestanovuje stupeň postižení. To stanoví lékař nebo psycholog.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 16:57
@Anonymní píše:
Asistentku má. Ale ona ho vůbec nezvládá :(

Návrh na změnu asistentky.

• Citovat
  • Upravit
30408
12.9.17 16:58
@Anonymní píše:
Ano, ale žádný IVP jsem nepodepisovala

IVP byla nahrazena plány pedagogické podpory(PlPP) a pokud já vím, tak je rodiče podepisovat nemusí. No zeptej se ideálně ve škole, protože pravidla jsou jedna věc a skutečnost je věc jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.9.17 16:58
@Qwentin píše:
@hanka.br. Ale poradna nestanovuje stupeň postižení. To stanoví lékař nebo psycholog.

Stupeň postižení stanovuje PPP nebo SPC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.9.17 17:00
@Qwentin píše:
Návrh na změnu asistentky.

Při zoufalém nedostatku asistentek to nebude asi nejlepší řešení. V době, kdy asistenta může dělat každý, je to samozřejmě problém. A otázka na paní exministryni, která to do škol houfně natlačila, ale nikdo si s tím neví rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
12.9.17 17:02

@hanka.br. Tak to slyším poprvé, nám stanovil stupeň postižení ADHD pouze a jen lékař ve spolupráci s psychologem.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:03

SPC ani PP nejsou lékaři, aby mohli hodnotit stupeň postižení.

• Citovat
  • Upravit
30408
@Qwentin píše:
@hanka.br. Tak to slyším poprvé, nám stanovil stupeň postižení ADHD pouze a jen lékař ve spolupráci s psychologem.

Tak vidíš. Každý den se učíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin

@hanka.br. Ano :-).

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:05
@hanka.br. píše:
Při zoufalém nedostatku asistentek to nebude asi nejlepší řešení. V době, kdy asistenta může dělat každý, je to samozřejmě problém. A otázka na paní exministryni, která to do škol houfně natlačila, ale nikdo si s tím neví rady.

Inkluze neměla být, my máme v pořadí už třetí asistentku, přitom syn nesnáší změny, vůbec se k tomu nepřihlédlo. Druhou asistentku dělala paní, co pracuje jako prodavačka. Žel Bohu toto zaměstnání není dostatečně finančně ohodnoceno, takže si musejí asistentky různě přivydělávat.

• Citovat
  • Upravit
16694
12.9.17 17:11

Návrh na změnu asistentky je podle mě dost předčasný. Vždyť běží teprve druhý týden školy, za tu dobu si nestačilo nic sednout. Jak zakladatelko zvládáš práci s dítětem doma? Syn víceméně první půl rok ve škole vůbec nespolupracoval a doháněli jsme doma. Bylo to náročné pro nás všechny a obdivuji učitelku i asistentku, že nad ním nezlomily hůl. Od pololetí už se chytil i na práci ve škole. Od té doby je to tedy výrazně lepší, to se vůbec nedá srovnat. Ale museli jsme nasadit léky. Přes všechna podpůrná opatření to prostě nezvládl a dostával ohromné afekty.

Mmch, ani my ještě nemáme podepsaný IVP. Myslím, že čas je do konce září (podepisovali jsme i později), protože paní učitelka musí to dítko taky trošku poznat, aby věděla, jak ten IVP sestavit. Pak to půjde na podpis rodičům a nakonec do PP nebo SPC (záleží, kdo vydal doporučení na asistenta pedagoga).

Neházela bych vinu na nezvládání ani na pedagoga, ani na asistenta. Pro dítě je to prostě ohromná změna a samo se s tím musí vyrovnat. V přechodné době prostě budete muset máknout hlavně doma. Pokud bude fungovat spolupráce rodič/škola/psycholog, tak věřím, že to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.9.17 17:13
@Qwentin píše:
SPC ani PP nejsou lékaři, aby mohli hodnotit stupeň postižení.

Stupeň postižení ne, ale určují stupeň podpůrných opatření. Takže otázkou ještě je, jestli se tu nezaměňují pojmy :lol: Kluk ani nemá stupeň ADHD určený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.17 17:18
@Kakika píše:
Návrh na změnu asistentky je podle mě dost předčasný. Vždyť běží teprve druhý týden školy, za tu dobu si nestačilo nic sednout. Jak zakladatelko zvládáš práci s dítětem doma? Syn víceméně první půl rok ve škole vůbec nespolupracoval a doháněli jsme doma. Bylo to náročné pro nás všechny a obdivuji učitelku i asistentku, že nad ním nezlomily hůl. Od pololetí už se chytil i na práci ve škole. Od té doby je to tedy výrazně lepší, to se vůbec nedá srovnat. Ale museli jsme nasadit léky. Přes všechna podpůrná opatření to prostě nezvládl a dostával ohromné afekty.

Mmch, ani my ještě nemáme podepsaný IVP. Myslím, že čas je do konce září (podepisovali jsme i později), protože paní učitelka musí to dítko taky trošku poznat, aby věděla, jak ten IVP sestavit. Pak to půjde na podpis rodičům a nakonec do PP nebo SPC (záleží, kdo vydal doporučení na asistenta pedagoga).

Neházela bych vinu na nezvládání ani na pedagoga, ani na asistenta. Pro dítě je to prostě ohromná změna a samo se s tím musí vyrovnat. V přechodné době prostě budete muset máknout hlavně doma. Pokud bude fungovat spolupráce rodič/škola/psycholog, tak věřím, že to zvládnete.

Já právě nechci měnit učitelku, ani asistentku, přesně si říkám, že se to třeba ještě zlomí, že si zvykne na nové autority.Doma se taky nechce učit, nechce dělat úkoly, je vzteklý, vrčí. Jsem hrozně zoufalá :( Nechce mi ani povídat co ve škole dělal, ani si nepamatuje co, řekne že už neví.
Jinak teda mi byli v PPP i u psychologa.PPP nám doporučila asistenta a poslali nás ještě k psychologovi, který určil 3. stupeň ADHD
Co děláte, maminky, když nechtějí vaše děti spolupracovat? Já ho opravdu vůbec nezvládám.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:20
@Anonymní píše:
Já právě nechci měnit učitelku, ani asistentku, přesně si říkám, že se to třeba ještě zlomí, že si zvykne na nové autority.Doma se taky nechce učit, nechce dělat úkoly, je vzteklý, vrčí. Jsem hrozně zoufalá :( Nechce mi ani povídat co ve škole dělal, ani si nepamatuje co, řekne že už neví.
Jinak teda mi byli v PPP i u psychologa.PPP nám doporučila asistenta a poslali nás ještě k psychologovi, který určil 3. stupeň ADHD
Co děláte, maminky, když nechtějí vaše děti spolupracovat? Já ho opravdu vůbec nezvládám.

A co nějaká medikace? My máme těžkou formu ADHD, pomohly mu trošku léky, aby se alespoň trochu mohl soustředit, jinak by jim tam lítal a museli by ho mít „uvázaného“.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:21

@Kakika Já si také říkám, jestli se neplete stupeň postižení ADHD a stupeň podpůrných opatření.

My máme těžkou formu ADHD a PO 4.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí