ADHD 3. stupeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5822
12.9.17 18:42

Tak mi máme též adhd, stupeň podpory 3 a ťuk ťuk škola je naprosto super. Již půl roku před školou jsem mu dávala každý den úkol pro predskolaky a teď se to hodí je vycepovaný že úkoly se dělat musí. Před školou cca 3 měsíce jsme nasadili medikaci bereme stratteru. Jinak máme asistenta na 4 hod do školy a 2 hod do družiny a hned první den jsem podepisovala ivp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
12.9.17 19:02
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se prosím zeptat: když je dítěti diagnostikována porucha pozornosti s hyperaktivitou a ještě s poruchou chování a to vše 3. stupeň, plus teda dítě je v první třídě a nedokáže vůbec pracovat, ani s asistentem, prostě se sekne a rozhazuje učebnice a pastelky a nedokáže si ani zapamatovat co dělali ve škole předchozí den - řekněte mi, jak takové dítě může projít první třídu? Vůbec si nedokážu představit, jak se naučí číst a psát. Nevíte někdo, jak takové dítě pak bude učitel známkovat a na základě čeho mu dá vysvědčení?
Děkuji moc za odpovědi.

Mám teď syna v 1. třídě, má stupeň 3 a k tomu asistentku. Ale nedovedu si představit, že s postižením na 3. stupeň dělá takovéhle věci.
Spíše bych to viděla na 5. stupeň a 1. třídu rozloženou aspoň na 2 roky.

Pokud bych měla možnost, tak vozím takové dítě do školy, kde se hodnotí slovně, známky jsou tak jako tak jen subjektivní pocit učitele.

Syn, pokud nikam jinam nepůjde, máme tady školu až do 9. třídy, tak vyjde s hodnocením.
Samozřejmě, jestli půjde do školy, kde chtějí známky, tak je napíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
12.9.17 19:03
@Kakika píše:
@Qwentin Karnosin v lékárně asi neseženeš. Já ho kupuji na stránkách kanosin-kolostrum, tam mi to vychází cenově ještě zvládnutelně.
Tak to my máme stratteru jen tu 25mg odpoledne.
Joo, já si říkala, že školu zvládneme a ono se nám to všechno sesypalo jak domeček z karet :lol: Také jsme zvažovali odklad, ale jedním z důvodů proti bylo i to, že nedával spaní ve školce. Celkově tu školku tedy už nedával, protože tam neměl asistenta. Byla to jeho druhá školka, v té první si s ním v pohodě poradili, ale tady s ním jednali z pozice autority a to nezvládá. Potřebuje logické argumenty (pojď si lehnout, protože když budeš sedět, mohlo by to některé děti rušit a nemohli by spát) ne ty nelogické (běž si lehnout, protože leží všichni ostatní). Nespal doma téměř od dvou let, nespal skoro ani v noci, tolik nuceného spánku prostě nedával. Navíc nám by se (dle psycholožky) ten problém s nástupem akorát o rok posunul, ale bylo by to stejné. Nepředpokládalo se, že by za ten rok v nějakém směru natolik dozrál, aby to přineslo nějaký kladný efekt.Věřím, že to zvládnete. My to nakonec také nějak zvládáme :mrgreen:

No lékařka nám říkala, že odklad bude mít mimo jeho poruch i kvůli tomu, že je narozený v červenci, což už se bere jako září, SPC velice tlačilo syna do školy, řekli, že odklad pro něj bude ztracený rok, ale já toho nelituji, aspoň si může ještě pohrát, na povinnosti je pro něj ještě čas. Když se po něm něco chce, absolutně nespolupracuje a ten rok navíc mu pomůže, jak říkají, naučit se sociální kompetence, které dle nich nemá. Nezvládá spaní, tak ho beru po obědě, ale říkám mu, že jen za dobré chování, docela ho to motivuje, že se v chování o něco zlepšil. Také jsme už měnili MŠ, v té předchozí to nešlo.

Karnosin-podívám se na internetu, malému to koupím.

• Citovat
  • Upravit
22939
12.9.17 19:36
@Qwentin píše:
A co nějaká medikace? My máme těžkou formu ADHD, pomohly mu trošku léky, aby se alespoň trochu mohl soustředit, jinak by jim tam lítal a museli by ho mít „uvázaného“.

Syn už má nějaký čas homeopatika, aby byl klidnější a soustředil se.
Je to Dopamine 9ch.
Ale jsou i jiná, zkus to. Třeba se zklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
12.9.17 20:00

@Qwentin Tak z pohledu učitele to chápu - i když má dítě asistenta, tak kolektiv např. o 25 dětech je pro tyto poruchy nevhodný. Nesmíte myslet jen na to jedno dítě, ale i na ty zbývající, které jsou s ním ve třídě.
Pokud je takové dítě v běžné školce (škole) ve větším kolektivu, tak i s asistentem je problém se mu dostatečně věnovat, protože učitelka musí rozdělit svůj čas rovnoměrně mezi všechny děti, ne pouze preferovat jedno.
Já osobně je nikam nenutím a nejsem nevrlá, ale je to potom velmi obtížná práce a i učitel je pouze člověk s omezenými možnostmi na pracovišti=)

@Anonymní píše:
Aha…mně se zdá že IVP vůbec ale nemá :think:

A na základě čeho má přiznaného asistenta? IVP se vypracovává během 1. poloviny září, my je odevzdáváme do příštího pondělí a ještě je má schválit poradna, tak se klidně mohlo stát, že jste ještě jako rodiče nic nepodepisovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.9.17 08:37
@jitka 11 píše:
Syn už má nějaký čas homeopatika, aby byl klidnější a soustředil se.
Je to Dopamine 9ch.
Ale jsou i jiná, zkus to. Třeba se zklidní.

Pomáhají mu ty homeopatika? Kolik to stojí? A kupují se v lékárně? Nemám s tím zkušenosti, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
13.9.17 08:39

@Sashie Proto jsem říkala, že inkluze není dobrá, takové dítě by mělo být ve speciální školce s menším počtem dětí, kde se mu budou individuálně věnovat, bohužel v reálu to není možné. V jeho třídě je takových dětí ještě pět s různými poruchami, obdivuji učitelku, asistentku, že to zvládají.

• Citovat
  • Upravit
22939
13.9.17 09:12
@Qwentin píše:
Pomáhají mu ty homeopatika? Kolik to stojí? A kupují se v lékárně? Nemám s tím zkušenosti, děkuji.

Moc pomáhají, aspoň jsem si toho všimla, když je začal brát.
Tak po týdnu, po 14 dnech už byl klidnější.

Nevím, kde bydlíš, moje maminka je kupuje v Praze, a abych řekla pravdu, nevím, kolik stojí.
Ano, kupuje je v lékárně. Má opakovací recept. Prvně ale musí jít k doktorovi, který dítě prohlédne a napíše ty léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.9.17 09:34

A jak se jmenuje lékař, který je předepisuje? Psychiatr, neurolog? Nemůžeš se maminky prosím zeptat, kolik stojí?
Moc děkuji :-).

• Citovat
  • Upravit
22939
13.9.17 11:51
@Qwentin píše:
A jak se jmenuje lékař, který je předepisuje? Psychiatr, neurolog? Nemůžeš se maminky prosím zeptat, kolik stojí?
Moc děkuji :-).

Je to dětský lékař, který je už v důchodu, a dělá to doma. Myslím Praha 10 :think:.
Karhan se jmenuje.
Co jsem se dívala na homeopatika, Dopamine 9ch tam není, tak stojí okolo 90,– Kč. :mrgreen:
 https://120na80.vitalia.cz/…-ch9-gra-4g/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
13.9.17 12:49

@Qwentin JJ, bohužel je to tak. Je to proti zdravému rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.9.17 13:01
@Sashie píše:
@Qwentin JJ, bohužel je to tak. Je to proti zdravému rozumu.

Přesně tak :potlesk: :potlesk: :potlesk:.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
13.9.17 13:01
@jitka 11 píše:
Je to dětský lékař, který je už v důchodu, a dělá to doma. Myslím Praha 10 :think:.
Karhan se jmenuje.
Co jsem se dívala na homeopatika, Dopamine 9ch tam není, tak stojí okolo 90,– Kč. :mrgreen:
https://120na80.vitalia.cz/…-ch9-gra-4g/

Aha, moc Ti děkuji, zkusím se zeptat dětské praktické lékařky :-).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.17 17:59

No je to tak, že ve třídě je 27 dětí včetně syna a učitelka se mu moc nevěnuje, asistentka s ním sedí v lavici a snaží se ho usměrňovat. Dnes mi říkala, že je to opravdu těžké, že on nechce spolupracovat, se vším hází, leží pod lavicí a odmítá cokoliv dělat. O přestávce lítá po třídě sem a tam.Jsem úplně zoufalá a fakt nevím co dělat :( K psychiatrovi jsme objednaný na konec října.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
15.9.17 15:08
@Anonymní píše:
No je to tak, že ve třídě je 27 dětí včetně syna a učitelka se mu moc nevěnuje, asistentka s ním sedí v lavici a snaží se ho usměrňovat. Dnes mi říkala, že je to opravdu těžké, že on nechce spolupracovat, se vším hází, leží pod lavicí a odmítá cokoliv dělat. O přestávce lítá po třídě sem a tam.Jsem úplně zoufalá a fakt nevím co dělat :( K psychiatrovi jsme objednaný na konec října.

No jak jsem už psala, stačí objednat se k neurologovi, on píše léky také. Zavolat, že potřebujete brzký termín, že se synem je to složité ve škole a snad něco najdou. Myslím, že tady pomůže jedině Strattera nebo Concerta. Držím Vám pěsti, ať to dobře dopadne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi