ADHD 3. stupeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
12.9.17 17:24

Jak jsem psala, syn nakonec skončil na lécích. On se celkem i snažil spolupracovat, ale ze zbrklosti dělal chyby, to těžce nesl, každou hrozně obrečel nebo chytil vzteklý afekt, kdy se vším mlátil. Pak už nechtěl ani nic zkoušet, úkol na pět minut jsme dělali s přestávkami i dvě hodiny. Byla jsem zralá na psychiatra. Nakonec se tyhle stavy přehouply až do auto i hetero agrese (ubližoval sobě i učitelkám), takže ač jsem lékům nakloněná nebyla, dali jsme je. Chvíli trvalo, než si to sedlo. Ale syn má i jiné potíže. Léky přímo na ADHD začal brát až na začátku druhé třídy (teď je ve třetí) a sám je spokojený, že se dokáže soustředit více a že ho tolik nerozptyluje okolí. Není to samozřejmě stoprocentní, ten motorický neklid prostě má dost výrazný i přesto, ale hodně mu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.17 17:24
@Qwentin píše:
@Kakika Já si také říkám, jestli se neplete stupeň postižení ADHD a stupeň podpůrných opatření.My máme těžkou formu ADHD a PO 4.

A kolikátý stupeň postižení máte, pokud se mohu zeptat? Nad léky jsem taky uvažovala, ale pořád si říkám, že třeba to zvládneme bez nich, ale asi nás to nemine

• Citovat
  • Upravit
16694
12.9.17 17:25
@Anonymní píše:
A kolikátý stupeň postižení máte, pokud se mohu zeptat? Nad léky jsem taky uvažovala, ale pořád si říkám, že třeba to zvládneme bez nich, ale asi nás to nemine

Objednejte se k psychiatrovi. Čekačky jsou dlouhé. Zatím tam můžete docházet i bez nutnosti hned předepisovat recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
12.9.17 17:29
@Kakika
@Anonymní píše:
A kolikátý stupeň postižení máte, pokud se mohu zeptat? Nad léky jsem taky uvažovala, ale pořád si říkám, že třeba to zvládneme bez nich, ale asi nás to nemine

My nemáme žádný stupeň jen těžkou formu ADHD, pokud syn má takové problémy, jak uvádíte, tak možná v budoucnu léky bude muset brát, u nás je to podmínka, aby mohl vůbec chodit do školky, léky mu podávají na jejich žádost i tam. Zajděte si k pediatrovi pro žádanku na vyšetření u psychiatra, ale je důležité mít i vyšetření u neurologa, se kterým byste už dávno měli spolupracovat taky, eventuelně může napsat léky i on a není u něj tak dlouhá čekací doba. Držím pěsti. :kytka: :andel:

• Citovat
  • Upravit
30408
12.9.17 17:31
@Qwentin píše:
SPC ani PP nejsou lékaři, aby mohli hodnotit stupeň postižení.

není hovor o stupni postižení, ale o stupni podpůrných opatření. Pleteš dvě rozdílné věci dohromady.
Edit - a vidím, že jsem s tím sama začala, tak se omlouvám.

Příspěvek upraven 12.09.17 v 17:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.17 17:32
@Kakika píše:
Objednejte se k psychiatrovi. Čekačky jsou dlouhé. Zatím tam můžete docházet i bez nutnosti hned předepisovat recept.

Děkuji. My k psychologovi chodíme, ale jsme objednaný až na jaro na kontrolu

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:36

@Kakika Já jsem také nechtěla o lécích ani slyšet, ale malý měl tak výrazné afekty, jak říkáte hetero i autoagrese, že nakonec byly ve školce pro něj nezbytné. Zkoušeli jsme Esprico, rybí olej, ale vůbec to nemělo efekt.

TEn psychomotorický neklid se alespoň trošku zlepšil, ale afekty má stále. Bere 3 druhy léků.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:37
@Anonymní píše:

Kakika myslela psychiatra, tam jsou opravdu dlouhé čekací doby, až 3/4 roku. A k psychologovi se můžete objednat klidně i dříve, aspoň my to máme podle potřeby.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
12.9.17 17:39

Anonymní:
A v kolika letech malému byl diagnostikován ADHD a kým?

• Citovat
  • Upravit
16694
12.9.17 17:40
@Anonymní píše:

Psycholog léky psát nemůže. Musíte přímo k psychiatrovi. Zatím můžete být v péči i bez toho, aby dával medikamenty. Až budou opravdu třeba (možná vám vysvětlí, že jsou třeba už teď), tak o vás bude alespoň vědět. Opravdu se objednej už zítra, protože termín může dát klidně až za tři měsíce i víc a to se do té doby zblázníte všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.9.17 17:43
@Qwentin píše:
@Kakika Já jsem také nechtěla o lécích ani slyšet, ale malý měl tak výrazné afekty, jak říkáte hetero i autoagrese, že nakonec byly ve školce pro něj nezbytné. Zkoušeli jsme Esprico, rybí olej, ale vůbec to nemělo efekt.TEn psychomotorický neklid se alespoň trošku zlepšil, ale afekty má stále. Bere 3 druhy léků.

U nás se to celkem stabilizovalo. Bere antipsychotika a Stratteru. Ani tak to není úplně ideální, ale cítí se mnohem lépe a to je pro mě hlavní. Zkoušeli jsme Eye-Q, Esprico (obojí více než půl roku a nic), částečně mu pomáhá karnosin (to je panečku peněz, ale opravdu to je poznat, když ho nebere…u něj tedy hlavně na úzkosti) a bere vysoké dávky magnézka. A B-komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
12.9.17 18:04
@Kakika píše:
U nás se to celkem stabilizovalo. Bere antipsychotika a Stratteru. Ani tak to není úplně ideální, ale cítí se mnohem lépe a to je pro mě hlavní. Zkoušeli jsme Eye-Q, Esprico (obojí více než půl roku a nic), částečně mu pomáhá karnosin (to je panečku peněz, ale opravdu to je poznat, když ho nebere…u něj tedy hlavně na úzkosti) a bere vysoké dávky magnézka. A B-komplex.

Tak to je dobře, že se mu to stabilizovalo. Malý bere 3 krát denně Risperdal a 2 druhy Strattery. A co je ten karnosin? Ty léky stojí opravdu hodně, to je pravda. Magnézium malému dávám též i B-komplex a jednou za čas ten rybí olej. Magnézium má hlavně na tiky, zjistili mu ještě chronickou tikovou poruchu, bolesti hlavy, ty má časté z těch afektů, k tomu ADHD pak abnormální EEG, jednu dobu jevil známky PAS, pak se důkladným vyšetřením zjistilo, že se jedná o zanedbanou VD. A to jsme byli u tolika odborníků, ani raději nepočítám.

• Citovat
  • Upravit
16694
12.9.17 18:13

@Qwentin Jaké dva druhy strattery? Syn taky bere Medorisper (stejná účinná látka). Karnosin je doplněk stravy, jak mi říkáme „výživa pro mozek“. Má také kombinovanou VD a k tomu ještě právě PAS. Ale musím říct, že je skvělý. Opravdu se hrozně snaží. Jo, někdy je to náročné, to když je horší období (čekám ho teď na podzim, druhé je pak ke konci jara), to mi přijde, že to vzdává a rezignuje na cokoliv, ale jinak dělá pořád ohromné pokroky. Každopádně první třída byla opravdu očistec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
12.9.17 18:19

@Kakika Tak to blahopřeji k pokrokům, u takovýchto dětí je to opravdu velikánská dřina a to celé rodiny i školy nebo školky, snaží se všichni. Stratteru 10mg a Stratteru 25mg, nižší dávku má ráno a vyšší večer. Tak já se na ten karnosin podívám v lékárně, snad ho i koupím, aby toho nebylo málo :-).

Z té školy mám husí kůži, ještě že mu dali odklad, nevím, jak by to zvládal. Aspoň díky Vám vím, na které období se psychicky připravit…

• Citovat
  • Upravit
16694
12.9.17 18:29

@Qwentin Karnosin v lékárně asi neseženeš. Já ho kupuji na stránkách kanosin-kolostrum, tam mi to vychází cenově ještě zvládnutelně.
Tak to my máme stratteru jen tu 25mg odpoledne.
Joo, já si říkala, že školu zvládneme a ono se nám to všechno sesypalo jak domeček z karet :lol: Také jsme zvažovali odklad, ale jedním z důvodů proti bylo i to, že nedával spaní ve školce. Celkově tu školku tedy už nedával, protože tam neměl asistenta. Byla to jeho druhá školka, v té první si s ním v pohodě poradili, ale tady s ním jednali z pozice autority a to nezvládá. Potřebuje logické argumenty (pojď si lehnout, protože když budeš sedět, mohlo by to některé děti rušit a nemohli by spát) ne ty nelogické (běž si lehnout, protože leží všichni ostatní). Nespal doma téměř od dvou let, nespal skoro ani v noci, tolik nuceného spánku prostě nedával. Navíc nám by se (dle psycholožky) ten problém s nástupem akorát o rok posunul, ale bylo by to stejné. Nepředpokládalo se, že by za ten rok v nějakém směru natolik dozrál, aby to přineslo nějaký kladný efekt.

Věřím, že to zvládnete. My to nakonec také nějak zvládáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati