ADHD na VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
10.3.21 15:59

@truelly Zadarmo ne, musis mít napřed „papíry na hlavu“. Ale jinak těm lidem není co závidět. Ono se to stejně potom asi projeví, co kdo umí. :nevim:
Trochu dobočím: Představ si, že mě se třeba v prváku po zkoušce zabil spolužák. Moc jsme se s ním nebavili, ale i tak nás to vzalo. Ale nechtěla bych být tím pedagogem, po jehož zkoušce se to stalo. To je možná další věc, kvůli které to někteří, jak se píše i výše, tak nehrotí. I tyto extrémy se stávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.3.21 16:26
@truelly píše:
@Petra Star Na učňák s maturitou dneska lezou typičtí trojkaři ze ZŠ. takoví lidé nemají na vysoké co dělat, beztak i tu maturitu má jen díky úlevám. Ale však ona na to přijde, že na výšce žádné úlevy mít nebude.

I čtyřkaři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
10.3.21 16:29

@SAJ ano i…už jsem to nechtěla hrotit. Je to strašný úpadek a ještě mají tu drzost lézt na výšku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.3.21 16:31
@beata84 píše:
Děkuji všem za reakce. Něco se mi třeba bude hodit do budoucna. Teď to zkusím nějak uzavřít.
Se studentkou jsem měla již rozhovor a chápu tedy, že je dost „jiná“ i osobnostně. Vyjadřovala se dost nesouvisle, celkem složitý rozhovor to byl. Již se mi ozval i koordinátor, takže jsme se mohli domluvit na nějakých úlevách typu delší čas u písemky, případně, pokud bude potřeba individuální domácí úkol. Rozhodně jsem tedy minimalizovala dodatečné konzultace k výuce nad rámec toho, co poskytuju ostatním (určitě né po týdnu, první konzultace již proběhla a to bylo dobře, ale dál pokračovat nebudeme). To mi koordinátor také schválil. Žádné „doučování“, kam se to studentka dle mého pocitu snažila nasměrovat se konat nebude.
Mimo jiné jsem se při odkazovaní na SŠ učivo na konci rozhovoru dozvěděla, že mé požadavky jsou nad rámec SŠ, že ona má učňák s maturitou a tam se to nebralo :roll: Jsem ochotna pochopit, že to má složité, ale zároveň její rozhodnutí studovat VŠ (a navíc dosti náročný obor - technika+ekonomie) je jen její rozhodnutí.

Ona nemá na VŠ co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.3.21 16:37
@truelly píše:
@SAJ ano i…už jsem to nechtěla hrotit. Je to strašný úpadek a ještě mají tu drzost lézt na výšku :roll:

Protože je inkluze. Ono to stačí vidět na ZŠ. Na jedné ZŠ je dítě v páté třídě a má učebnice pro třetí třídu speciální školy. A stejně učení nedává. Kde to jsme? Chápu, že má některé dítě ADHD, normální intelekt a je na ZŠ. Proti tomu nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí