ADHD - rady a tipy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1426
22.9.15 16:04

Ahoj maminky rada bych se k vam pridala a zaroven poprosila o radu? Zijem v italii mame holcicku 3roky a dva mesice a to je teda dilo, ale jelikos s tady na kazde vysetreni ceka i pul roku tak nez se na nas dostane rada asi se zblaznim myslim ze mije dcera by mohla mit ADHD ale spis se s tim utesuji protoze podle ucitelky v materske skole a podle znamich nase mala je autisticka ted vam ji trosku popisu…takze nase Sophie ve 3 letech nemluvi rekne asi 4 slova z toho dve cesky a dve italsky mluvime na ni dvouma jazykama pac tatinek je ital. Chodi porad po spickach Umi rict piti ale nepouziva to radsi bude celej den hlady a o zizni nez aby si rekla to bud ceka az ji dame napit nevo nas dovede do kuchyne a kouka na hrnek s pitim dokad nepochopime skorem nic neji a je schopna bejt hladova i celej den. neji ovoce ani zeleninu a ani nic co se ji od pohledu nelibi a nechce ani ochutnat. kdyz ji dame do pusy nasilim rve jak kdyby jsme ji nohu rezaly az uplne zmodra a vse vyplive nenecha na sebe sahnout hruza. nejradej ma chleba sunku obcas nejakou susenku ale tomu taky moc neda, hranolky testoviny trosicku a to byla vzdy velkej jedlik. nosi stale plenky pac je schopna byt celej den bez pleny a nepocurat se drzi to celej den na nocniku sedet nechce to hned utika na zachode to same jeci jak kravka. Od rana do vecera lita jak splasena furt nekam leze do skrine nebo na stul, u jidla neposedi porad sebou sije a kope nohama, kdy chci aby si sedla nebo ji reknu aby neco udelala hodi sevou na zem a jeci kope nohama, nebo nas fackuje, jakmile vidi bendu nebo jos hned tam vleze s kazdou hrackou si hraje asi tak dve vteriny pak uz ji nebavi, rozebira hracky strasne ji zajima jak hracky vypadaji vevnitr a dokud neni s prominutim hraacka na sracku tak nema klid. na nic se nesoustredi vse ji hned zacne nudit ze zacne delat neco jineho, kolikrat kdyz si z nicim hraje nebo ej necim zaujata muzem na ni mluvit jak chcem tak nas ani neposloucha nebo dela ze neslysi proste se na me ani nepodiva, kdyz kouka na pohadku a ja na ni mluvjm tak jakoby me ani nevnimala, z detma si nehraje nebo vetsinou ne hlavne kdyz jsou okolo hracky. kdyz jsou nekde deti a nejsou hracky tak jo snazi se komunikovat ale jak jsou hracky to je konec vsechny je chce mit porad je detem bere a kdyz ji je nedaj je schopna se i prat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
25.10.15 12:12

Ahoj, existuje nějaká poradna či pomocná skupina pro děti s ADHD - nebo spíš pro jejich rodiče? Jsou v Praze lékaři, kteří se přímo specializují na tuto poruchu?
Budu ráda za jakékoliv tipy.

D9kiy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
25.10.15 13:48

@petruska113
Ja nejsem odborník ale na PAS to vypadá :think: tohle nevyřídíš sama musíte k odborníkovi s tim se hold nedá nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
26.10.15 08:59
@Klarindas píše:
Ahoj, existuje nějaká poradna či pomocná skupina pro děti s ADHD - nebo spíš pro jejich rodiče? Jsou v Praze lékaři, kteří se přímo specializují na tuto poruchu?
Budu ráda za jakékoliv tipy.

D9kiy [/citace

Já mám zkušenost s poradnou dětské psych.ve Vokovicích(Praha6) po návštěvě psychologa a vyšetření dcerky-diagnostika ADHD potvrzena-doporučili mi spec. školu..přímo ve Vokovicích..přímo s kolektivem dětí s ADHD zkušenosti nemám-Esterka chodila na grafomotoriku, chodí na logopedii -máme speciální školu, kde je ve třídě 10dětí-učivo klasické školy, jen menší kolektivy-více učitelů a asistentů-individuální přístup k dětem-komunikace s rodiči…chodíme teď do 2.třídy a posuny jsou znát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.15 09:26

Prosím vás a ovlivnuje ta ADHD lidi v pracovní činnosti? Jako jestli jsou schopní v dospělosti normálně pracovat? Slyšela jsem že někdy ne že mají důchody :nevim: A v dospělosti nejsou schopný mít jednoho partnera jsou prý promiskuitní :?

• Citovat
  • Upravit
1114
7.11.15 09:55
@Anonymní píše:
Prosím vás a ovlivnuje ta ADHD lidi v pracovní činnosti? Jako jestli jsou schopní v dospělosti normálně pracovat? Slyšela jsem že někdy ne že mají důchody :nevim: A v dospělosti nejsou schopný mít jednoho partnera jsou prý promiskuitní :?
…no já jen vím, že u nás jde o pomalé dozrávání nervové soustavy…my potřebujeme čas na dovyvinutí…časem se zklidňuje a většinou z toho děti vyrostou-znám spoustu dospělých, kteří měli v dětství ADHD a dnes to na nich vůbec není znát(kamarád je lékařem u zachranné služby, kamarádka pracuje v centru pro děti…)co vím já, je to otázka dětského věku-děti z toho vyrostou…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
7.11.15 10:16
@Anonymní píše:
Prosím vás a ovlivnuje ta ADHD lidi v pracovní činnosti? Jako jestli jsou schopní v dospělosti normálně pracovat? Slyšela jsem že někdy ne že mají důchody :nevim: A v dospělosti nejsou schopný mít jednoho partnera jsou prý promiskuitní :?

O vlivu je možné mluvit při výběru střední školy… v návaznosti na příští zaměstnání. Samozřejmě normálně pracují.
Je vhodné něco nastudovat :think: než klást stupidní dotazy anonyme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
7.11.15 12:19
@Anonymní píše:

Ptala jsem se na to, prý v 15 můžou obtíže skončit, nebo ne. ADHD ale není tak těžká choroba aby na ni měl někdo důchod…Jen ten dospělý může být roztržitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.15 15:57

@Anturie Já stupidní nejsem můj partner tu mozkou dysfunkci má a bohužel i v dospělosti je občas na mě dost zlej bohužel se o tom, vůbec nechce bavit tak jsem se zeptala tady

• Citovat
  • Upravit
26.4.16 09:21

hry pro děti s ADHD

Dobrý den můžete mi někdo poradit jak pracovat s 8 letým dítětem s ADHD. Slyšela jsem že jsou různá cvičení, úlohy s kterými se dítě učí zlepšovat si soustředění apod. děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
26.4.16 11:02

@tanickatana Co přímo stránky rodičů dětí s ADHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
26.4.16 13:17
@tanickatana píše:
Dobrý den můžete mi někdo poradit jak pracovat s 8 letým dítětem s ADHD. Slyšela jsem že jsou různá cvičení, úlohy s kterými se dítě učí zlepšovat si soustředění apod. děkuji :-)
..já používám Logico piccolo tabulky-je to plastová interaktivní tabulka-kupují se do toho různé pracovníkarty-je to o koordinaci mluvení, přemýšlení a práce s barevnými(čudlíky:-)) v knihkupectví lze koupit spoustu druhů pracivních karet…až do 4.třídy-dcera má 9 a pořád používáme-jen je potřeba dokupovat sady-podle toho-co chcete naučit cena sady cca 220,– tabulka stála cca 260,–
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.4.18 18:43

@studentkagymnazia stačí to napsat jednou.. mmchdm, na gymplu mají ročníkové práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
25.4.18 19:25
@martina.se píše:
@studentkagymnazia stačí to napsat jednou.. mmchdm, na gymplu mají ročníkové práce?

Jj, my tedy meli. Od prvaku do tretaku. Priprava na psani diplomek na VS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí