Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak my jsme podali žádost v Praze na konci září, návštěva soc. pracovnice začátek října, ale zatím nám výzva na testy ani přípravku nedorazila. Každý den lezu do schránky, ale nic. S tou novelou se všechno asi dost protahuje
No je to pořád dokola nějaké čekání, já takto lezu do schránky ohledně výzvy na přípravku, všichni co znám a měly psychotesty až po nás, tak už tu výzvu mají, nám slibili, že to stihnem leden/únor a nic
, tak asi budu kontaktovat úřad, jestli se na nás nezapomnělo ![]()
@pepef Je třeba je uhánět
mě třeba všechny ty pozvánky, tedy ty dvě na psychotesty a na přípravku, přišli e-mailem.Je fajn že se můžeme podporovat na vzájem, to strašné čekání a doufání, hrůza. Tak děvčátka pevné nervy
![]()
Koukám pořád i na mail
Jinak já jsem uháněla v polovině ledna, ale prý se tady snad měnila organizace, která přípravku dělá, takže se to tím zpomalilo. Když se mi v dohledné době neozvou, mám zase zavolat.
Tak mně dnes volali a máme přípravku v Mladé Boleslavi 19.-21.3. a pak 2.-4.4..
V úterý jsem psala email jak sociální pracovnici u nás, tak na psycholožce na kraj a dnes se mi ozvali, tak nevím, zda to pomohlo, že jsem se takto ozvala
Další pidi krůček Hurá mám snad druhé vánoce
![]()
@pepef Moc gratuluju
Čtu vás, holky i na adopci.com
Dnes tam zrovna někdo psal, že byl schválený za půl roku od podání žádosti, jestli jsem dobře četla. Já na magistrát zase zkusím zavolat v polovině února, půl roku se blíží ![]()
@pepef Jééé Peťko to je paráda, moc dobře vím jakou máš radost
To jsem ráda
uvidíme jak to bude probíhat a hlavně ať brzy máme mimíska doma
papá
![]()
@Petraf1982 jojo mám z toho docela Vánoce, a už s manžílkem máme několik let vyhlídlý nabytek do pokojíčku, tak začneme postýlkou, kterou asi co nejdříve koupíme, ta se nezkazí
kočárek už mám sakra dlouho, takže pomalu začneme natvrdo zajišťovat věci, aby to pak nebyla pořádná raketa najednou ![]()
@pepef ahoj Peťko:-)zítra máme druhé sezení s psycholožkou a ve čtvrtek přípravku. Jsme tam taková menší skupinka, s námi 3 páry a dvě paní, ale jsme jediní, kteří žádají o adopci. Manžel to docela blbě snáží, protože se musíme zapojovat do diskuze, tak se snažím hlavně já. koukali jsme na film o pěstounské rodině z Ameriky a pak jsme podle toho odpovídali na otázky. Dostali knihu, kde se je co bude přípravka obnášet a dostali i domácí úkol. Mě schovává výbavičku moje ségra, tak snad už je brzy využijeme
![]()
Dobrý večer. Prosim o radu. Mám te 11 soud ohledne svereni meho vnuka do pece. Matka ktera ho porodila je v ustavu i s vnukem.Je ji 15let otec dusevne nemocny. Nemohou se ani jeden o neho starat. Já mam jeste jedno doma vyzivovaci povinost. Dceru které je ji14let.Za rok pujde do uceni.Chci požádat sou o svereni do pece pestounske. Protože nebudu dostavat ani od jednoho vyzivne.Nase socialka me rekla že nemam narok že jsem jeho babicka. Prosim poradite mi co s tim delat.Jsem už pomalu v koncich. Malemu je 8 mesicu. A chudacek trpi. Dekuji za odpoved Marcela
@macek704 a nebylo by lepší si prcka osvojit (adoptovat)? Záleží jak by se k tomu postavili „bio rodiče“ jestli by dali souhlas s tímto.
Zkuste kontaktovat OSPOD, kde určo poradí. Též jsem měla mít neteř v mé moci, ale mně bylo řečeno, že budu normálně pobírat příspěvky…
Osvojeni neni možné. Otec stále má o něho zajem. Zpočítala jsem si rodičovský příspěvek, a to bych dostavala do tří let je 5800kč plus přídavky. To není možné utáhnout rodinu. Z matčiny strany neni žádny pribuzny ktery by si ho vzal. Mě už je 44let a po třech letech mě už pomali nikdo nezaměstnaná. Už jsem podala žádost do pěstunské peče. Ted se to 11března bude řešit. Ale socialka stále trvdí že nemám na to nárok. Dnes jsem mluvila s advokátkou a ta tvrdí že nárok mam.Ted se budu obhajovat. Díte nemá nikoho jen mě. Bylo mi řečeno že nejsem černá tak nemám narok na pestounskou peci. Marcela ![]()
@macek704 pročtěte si ještě tohle, jsou tam i odkazy na případnou pomoc
http://www.adopce.com/…uze/tema.php?…
Moc Vám dekuji. Také jsem tam psala, a pani Vávrová moc hodná odepsala. Já to prostě nevzdám. Rodiče stoji na dve veci.Moc dekuji Marcela
@macek704 já jsem jim jednou i volala a moc ochotně poradili, odkázali, kam se ještě obrátit