Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ahoj Peťko
Co je u vás nového? My jsme už konečně taky oficiálně žadateli o adopci
dočkali jsme se na konci roku
A jak se ti vede a u Vás ještě telefon nezacinkal? Každopádně napiš až bude něco nového, ju. Opatruj se pěkně, papá
![]()
JoJo přesně jak tu píšete, nový zákoník je jen o čekání. mám doma 4. Letého klucinu z dětského domova ktereho jsme po oznámení že nám byl vybrán měli do týdne doma. Byl to sice drsný týden, ale člověk aspoň neměl čas moc přemýšlet. teď čekáme na druhé. zatím je mu 5. Měsíců a než ho dostaneme ani nechci počítat kolik mu bude. je u pěstounů má se tam určitě dobře, ale když za ním prijedem tak zatím brečí jak je na ně zvyklí a hlavně člověk má moc času na přemýšlení. a úvahy o tom jestli zvladnu dvě děti, jestli si na mě zvykne, budu ho mít ráda… To není na psychiku nic moc…takže začíná místo těšení se ovládat člověka strach…
Je to moc složitý boj… ![]()
Dobrý den chci se jenom zeptat že mojí rodiče dali před 11 rokama na adopci mého bráchu…
A já chci vědět třeba nějaké informace nebo něco jak ho mám najít když ani nevím ajké má příjmení… Prosím pomožte mi
Je tu někdo, kdo si zrovna prochází předáváním dítěte od pěstounů na přechodnou dobu? Nebo kdo si tím prošel po novelizaci zákona? Ptám se, jakou máte zkušenost s délkou soudního řízení a tedy délkou celého procesu. Přijde mi to šílené nejen pro všechny zúčastněné dospělé, ale hlavně pro děti. Když budoucí osvojitelé dochází několik měsíců do rodiny pěstounů, na povel vycházet s lidmi, které vidí poprvé v životě. Dojíždět několik hodin denně do místa, kde bydlí pěstouni. Blbnout dítěti hlavu, kdo je vlastně máma, táta, kdo jsou pěstouni. Postupné prolínání obou rodin, problémy se sourozenci, kteří u procesu také figurují a to všechno po dobu několika měsíců.
Pak čerpání rodičovských příspěvků pestouny, kteří čerpají ten nejvyšší.
Někteří budoucí osvojitelé mají problémy i se zaměstnáním. Je to prostě na budku a přínos pro dítě nevidím žádný. ![]()
@Anonymní píše:
Je tu někdo, kdo si zrovna prochází předáváním dítěte od pěstounů na přechodnou dobu? Nebo kdo si tím prošel po novelizaci zákona? Ptám se, jakou máte zkušenost s délkou soudního řízení a tedy délkou celého procesu. Přijde mi to šílené nejen pro všechny zúčastněné dospělé, ale hlavně pro děti. Když budoucí osvojitelé dochází několik měsíců do rodiny pěstounů, na povel vycházet s lidmi, které vidí poprvé v životě. Dojíždět několik hodin denně do místa, kde bydlí pěstouni. Blbnout dítěti hlavu, kdo je vlastně máma, táta, kdo jsou pěstouni. Postupné prolínání obou rodin, problémy se sourozenci, kteří u procesu také figurují a to všechno po dobu několika měsíců.
Pak čerpání rodičovských příspěvků pestouny, kteří čerpají ten nejvyšší.
Někteří budoucí osvojitelé mají problémy i se zaměstnáním. Je to prostě na budku a přínos pro dítě nevidím žádný.
Co potřebuješ vědět… máme teď doma třetí měsíc klucinu který je z pěstounské rodiny a na porovnání i druhého z dětského domova.. tak se ptej…
Ahoj, kamarádka študentka mě oslovila s dotazníkem ohledně adopce, ráda bych pomohla… ale nejsme ještě ani ofiko žadatele, zatím čekáme na zařazení.
Dotazník je určen osvojitelům, kteří osvojili kdykoliv po roce. 2014, mohla bych poprosit o vyplnění, nebo sdílení mezi osvojitele?
posílám odkaz: