Adopce do zahraničí

Anonymní
23.11.14 20:45

adopce do zahranici/ciziny

Zdravim, muj muz ma nabidku na nekolik let prace v zahranici. Zaroven mnoho let pracoval v mladi s detmi z detskych domovu a uvazovali jsme vazne o adopci ditete. Chteli bychom ceske dite, neb to jsou nase koreny i rec, a nevadilo by nam ani romske dite. Idealne bychom chteli dva sourozence.

Nevim ovsem, jak by to fungovalo, kdybychom se odstehovali na pet let do zahranici.

Ma s tim nekdo zkusenost? Diky za vsechny rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19746
23.11.14 20:46

Pokud je dítě adoptované - tzn. je právně vaše - se vším všudy, tak by to být problém asi neměl. Nevím jak by to ale bylo u pěstounství :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
23.11.14 21:10

Pokud požádáte a projdete všemi náležitostmi tady a dostanete dítě, není problém si ho dovézt do vašeho bydliště v cizině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.11.14 21:13

V tomto případě dvojnásob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.11.14 21:28

Odvézt již adoptované dítě/děti do zahraničí nebude problém, bude to, jako by byly vaše vlastní. Jen moc nerozumím tomu, jak to máte časově naplánované. Nabídla práce v zahraničí je časově neomezená? Zažádáno o adopci už máte? Protože proces adopce může trvat i několik let a pokud byste do ciziny měli odjet v dohledné době, tak než se vše vyřídí, můžete být už třeba zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 21:33

Zdravim,
prave v tom je ta potiz, chteli jsme pozadat na jare pristiho roku, ale nevim, jak by to bylo, kdybychom se mezitim odstehovali za hranice.

Pripadne, pokud bychom uz byli odstehovani a teprve podavali zadost. Ma s tim nekdo zkusenost?
Nabidka je puvodne na tri roky s prodlouzenim na dva (tj. pet let).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.14 21:36

@Hoa Mai prave, protoze to muze trvat nekolik let, nejsem si uplne jista, jak by to fungovalo napr. zhlediska kontroly bydliste - v Cechach vlastnime byt, v zahranici budeme pronajimat. To bude domovni prohlidka probihat tam? Nebo pokud se stihne tady a pak se budeme stehovat, tak budeme delat mrtveho brouka, ze budeme deti brat za hranice? Proto bych rada slysela zkusenosti ostatnich, co se ocitli v podobne situaci.

• Citovat
  • Upravit
10461
23.11.14 22:33

Já mám zkušenosti s adopcí jen zprostředkovaně, ale ta kontrola bydliště, jak zmiňuješ mě právě napadla jako celkem významný problém, protože v adopčním řízení se prověřuje, v jakém prostředí budou děti žít. A jsem si skoro jistá, že kontrolovat vaše bytové podmínky v zahraničí nikdo nebude, to je neproveditelné. Jako na různé pohovory se dá dojíždět, ale to posouzení budoucích životních podmínek dětí bude docela problém.
Taky musíš vzít v úvahu to, že ti jenom tak nešoupnou dítě s tím, že „ode dneška je vaše“, probíhá tam nějaký proces seznamování, kdy se hodnotí, jestli si budoucí rodiče s dítětem sednou, pak k nim to dítě jezdí třeba na víkendy a až po nějaké době jim je „přiklepnuto“. To mluvím ale o starších dětech (známí mají adoptované dítě), jak je to s třeba s úplnými miminky, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
23.11.14 22:55

Podle mě by nebylproblém, pokud se natrefí na normální sociální pracovnici, ukázat jim byt v ČR, kde mometnálně žijete. A byt v cizině třeba nafotit. No nevim no. Ale já bych zažádala v případě, že jste pro tuhle variantu rozhodnuti, co nejdřív, aby se návštěva doma odehrála bez potíží tady. A o stěhování mluvit nemusíte.
Každý kraj má přípravu vedenou jinak, my jsme jezdili cca 13×. Při přebírání dítěte to samý, časté návštěvy kvůli zvykání, pak předání. Ale pak se stejně musí čekat na soudy, až rozhodnou, až rozsudek nabyde právní moci…a to nebývá hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.14 23:01

@Izzz dekuji mnohokrat. Mohu se zeptat, jak stare bylo dite? Navic ja a muz mame ruzna trvala bydliste (lenost meho muze dojit si pro novy OP), ale je veden v usteckem kraji, kde jsou nektere socialni pracovnice dost na povazenou… nevim, zda to hraje pri zadosti roli, zda mame stejne trvale bydliste.

Nicmene jeste jednou dekuji, potrebovali jste pravni pomoc se zadosti?

• Citovat
  • Upravit
16906
24.11.14 09:45

Vy si můžete vybrat, kde požádáte…podle bydliště.
My jsme dostali 8měsíčního chlapečka, ale můžete si napsat, že chcete dítě třeba do 6měsíců - jen takové chce většina, tak se dýl čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová