Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potrebuji to nekam napsat, mam dceru 22 let vic jak, pred 3 lety utekla z domu s klukem, stala proti nam prestoze jsme ji na rukach nosili, otocila se k nam zady, to same k mladsim braskum. Nemohli jsme si zvyknout, stalo to vsechny strasne nervy, jeden z brasku se psychicky sesypal, druhy uzavrel, ja nespavala, probrecela noci a dny nebyla schopna fungovat normalne, po 2 letech nas z toho pomaloucku vytahla kineziologie, kdyz jsem se konecne smirila a vyrovnala s tim, ze jsme ji ztratili tak se vratila. Rok a pul bylo vse v poradku, napravilo se vse co pred tim pokazila, sla do sebe, brecela pri vzpomince co nam provadela, bylo videt ze lituje, nasla si kluka ktery k nam absolutne zapadl se vsim vsudy. Jenze potom jsme si poridili jeste miminko, kdyz se to dozvedela nebyla nadsena, a kdyz se dozvedela ze to bude holcicka tak nebyla nadsena jeste vic, pripada mi ze natruc se rozesla s klukem, aby zpusobila nejaky rozruch a nasla si jineho, se kterym si nemuzeme navzajem porozumnet, vychloubacny frajer
a vse zacina znova jako pred 3 lety, jen s tim rozdilem ze chce zustat doma, protoze uz vi jak moc slozite je zivit se sama. Odcizuje se milovymi kroky a ja se desim toho ze uz to podruhe nezvladnu, tolik trapeni, smutku, uz to nedam, byla to hruza. Zase jsem ta nejhorsi matka, miminko se ma narodit v breznu, pripada nmi ze nam to chtela nejak prekazit, ze jsme vsichni spokojeni, jen ona neni. Diky
![]()
A co když je doopravdy vina na vaší straně? a je chudák ona a ne ty? zkoušela jsi nad tím přemýšlet i ze druhé stránky?
@mataseb Víš/tušíš, co má za problémy? Co ji k takovému chování vede? Co se konkrétně stalo před těmi třemi lety (formulace, že stála proti vám je dost vágní, nevím, co si pod tím představit)? Její chování má asi nějaký důvod, který z tvého popisu ale nelze vyčíst.
Každopádně je mi to líto.
Příspěvek upraven 17.11.14 v 21:06
@mataseb a v cem je presne problem? Ze nemate radi jejiho kluka? Zkus to nejak rozepsat… Partnera si vybira kazdy sam, je potreba smirit se s tim, ze deti dospivaji v samostatne bytosti a maji svuj vlastni zivot. Nepjses o nejakem konkretnim problemu…
Adduse - zkousela milionkrat a nenasla jsem nic cim bychom ji ublizovali
Tak pokud v 19 letech vyletěla z hnízda a teď se vrátila podle mě ze žárlivosti a ještě dělá schválnosti - tak jaká druhá stránka?
Podle mě je dospělá - ano můžete jí pomoct, ale nemusíte u toho trpět její manýry.
22lete dospele zene bych zcela na ferovku rekla, ze pokud chce zit pod mou strechou, tak se bud bude chovat slusne, prispivat na domacnost nebo ma tri mesice na to, aby se odstehovala, protoze ja toto nemam zapotrebi.
Nevím co poradit, protože jestli mladá zkouší to samé, co před lety - očividně se nepoučila, co může znamenat poslat do háje rodinu kvůli chlapovi, tak je asi na čase, aby se holka postavila na vlastní nohy. Je jí 22, měla by mít dost rozumu.
Prostě jí vysvětlit, že žijete svůj život, a pokud ona nechce fungovat podle něj, tak jí nic nebrání se osamostatnit a prožít si vlastní život. Je možné, že bude chybovat, ale i tím se člověk učí.
Lehko se mi to radí takhle od klávesnice, ale postavila bych ji před hotovou věc, pokud nechce fungovat v symbioze s ostatními členy rodiny, tak ať jde, udělá se sama pro sebe, ať zjistí, že se vše nebude točit jen kolem ní (a že ona nechce další mimino do rodiny, je její boj, né tvůj)
Každopádně bych ji nenechala si tak vyskakovat, ted máte jistotu, že neuteče, že je to pro ni náročné, tak máte jedinečnou příležitost na ultimáta. Bud budeš sekat latinu a nebo prostě půjdeš z domu. Už je přece dospělá, ale podle toho, co píšete, rozhodně ne vyspělá. ![]()
@mataseb a zkoušeli jste třeba rodinné konstalace, hypnozu nebo cokoli? třeba se mezi vámi stalo něco a ani jedna to nedokážete vyjádřit ![]()
Ja totiz nevim v cem je problem, najednu stranu chce byt samostatna a na druhou stranu to nedokaze, stale za mnou chodi s nejakymi problemy a potom se citi, ze ji davame malo volnosti, kdyz se ji snazim na jeji prani s problemy pomahat. Nevim co chce, doma nic nemusi, ma vse co potrebuje, neskacu kolem ni jako kolem mladsich brachu ale v pripade kdy potrebuje jsme s ni a vzdy ji pomuzeme
@Adduše píše:
@mataseb a zkoušeli jste třeba rodinné konstalace, hypnozu nebo cokoli? třeba se mezi vámi stalo něco a ani jedna to nedokážete vyjádřit
Vykašli na na hypnozu a konstelace a hlavně si s ní povídej. To je možná to, to u Vás léta nefungovalo. Možná bylo navařeno, uklizeno, to ale domov ani vztah mezi dětmi a rodiči nedělá. Kolikrát sis v minulosti vlezla k holce pod peřinu nebo ona k Tobě a povídaly jste si jako kamarádky, tajnůstkářky
Příspěvek upraven 17.11.14 v 21:18
@Burj Chalifa to máš pravdu…ale ona psala, že si neuvědomuje, že by jí něčím ublížila nebo se mezi nimi něco stalo…pokud by mezi nimi nefungovala komunikace a nebo měla nedostatek lásky, tak by si to snad po všem, co zakladatelka prožila a zkusila měla uvědomovat ne? takže předpokládám, že tyhle věci tam fungují a zakladatelka už neví co dál
nebo se snad mílím? nedostatek lásky nebo málo komunikace podle mě je vada vztahu totiž ![]()