Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako asi to napíšu trochu tvrdě, ale co vy jste za citlivky? Devatenáctiletá holka se odstěhuje z domova, a všichni se z toho sesypou. Vrátí se, začne dělat problémy (protože nesmyslně hystericky reaguje na příchod nového člena rodiny) a vy už se zase sypete.
Možná tady je chyba, jestli vy jste až příliš přecitlivělí, nebo dcera je tak trochu potvora a ví, kudy na vás hrát na city, aby se točilo vše okolo ní, to těžko říct…
Přiznám se, že mi to trochu připadá, jakobyste se (vy všichni, celá rodina) nebyli ochotní se srovnat s tím, že je dospělá a je čas opustit hnízdo…
@Adduše píše:
A co když je doopravdy vina na vaší straně? a je chudák ona a ne ty? zkoušela jsi nad tím přemýšlet i ze druhé stránky?
Je dospělá, chce žít svuj život, tak ať ho žije, ale ne pod tvou střechou a to ze už jednou utekla, no co, nabila si hubu a vrátila se zpátky. Evidentně jí to jednou nestačilo, tak si tím musí projít znovu
A ze si našla pro vás nevhodného partnera? Každý rodič si vedle svého dokáže představit někoho mnohem lepšího
Nech jí trosku dýchat, ale jsou nejake hranice, ktere si musíte sami stanovit ![]()
Ja to nejak cele nechapu. Z ceho jste byli smutni? Ze odesla v 19 letech z domu? ![]()
Auto dostala k18, ted ji zaciname stavet dum, stavebni povoleni se vyrizivola jeste s predchozim klukem, planovali spolu co kde budou mit a za mesic nam domu dovedla kluka jineho, samozrejme ze jsme byli tak trochu vsichni v soku a podivili se nad tim, ale noveho kluka jsme vzali, po predchozim nam bylo smutno, neustale nam zivot otaci naruby
Ahoj, je mi líto, že se trápíte, ale nějak mi není jasné, proč si myslíš, že ten výběr partnera byl určený proti vám, vždyť je to mladá holka, ještě může potkat třeba pět partnerů, než se najde ona sama a dojde jí, kteří muži mají skutečné hodnoty.
To, že s jejím výběrem nesouhlasíte, je docela běžné. Pak bych prostě nastavila jasná pravidla, platící pro vaši domácnost, ne že zase zdeptá celou rodinu.
Ale poučit se asi bude muset ona sama, dokud jí to nedojde, tak jí ani tisíc rad nepomůže…
Jen pro odlehčení, já taky těsně po matuře zdrhla za svým klukem, který nebyl mámě k chuti…nu co, přežila to, s tím chlapem jsem dodnes a je z něj pracovitý slušný chlap a supr táta ![]()
@mataseb píše:
Auto dostala k18, ted ji zaciname stavet dum, stavebni povoleni se vyrizivola jeste s predchozim klukem, planovali spolu co kde budou mit a za mesic nam domu dovedla kluka jineho, samozrejme ze jsme byli tak trochu vsichni v soku a podivili se nad tim, ale noveho kluka jsme vzali, po predchozim nam bylo smutno, neustale nam zivot otaci naruby
Je dospělá a vy by jste si to mohli konečně uvědomit a ne ji brát porad jako malinkatou holčičku
Ona piskne a vy skáčete ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Jako asi to napíšu trochu tvrdě, ale co vy jste za citlivky? Devatenáctiletá holka se odstěhuje z domova, a všichni se z toho sesypou. Vrátí se, začne dělat problémy (protože nesmyslně hystericky reaguje na příchod nového člena rodiny) a vy už se zase sypete.
Možná tady je chyba, jestli vy jste až příliš přecitlivělí, nebo dcera je tak trochu potvora a ví, kudy na vás hrát na city, aby se točilo vše okolo ní, to těžko říct…
Přiznám se, že mi to trochu připadá, jakobyste se (vy všichni, celá rodina) nebyli ochotní se srovnat s tím, že je dospělá a je čas opustit hnízdo…
Taky z nich mám takový pocit ![]()
@Ivaneska píše:
Je dospělá a vy by jste si to mohli konečně uvědomit a ne ji brát porad jako malinkatou holčičkuOna piskne a vy skáčete
no jak se zakladatelka rozepsala, tak už mi to tak taky přijde…tady to vodění za ručičku je na nic, vidím to na přítelovi, když se odstěhoval od maminky posluhovačky, tak byl ze všeho vedle.
@mataseb píše:
Jestli ona holka nemá všechno, na co si ukáže…
Vy ji sice koupíte nebo dáte všechno, ale ne to, co ji doopravdy chybí, třeba lásku, důvěru, pozornost?
Kolik let mají bráchové? ![]()
A s tím, že jste zřejmě trochu přecitlivělí teda taky souhlasím.
Neni to tak jednoduche, ona uz nam tech kluku vystridala asi 6-7 za posledni 4 roky, coz by nam vubec nevadilo, nas dostavaji jeji zmeny chovani, chodi kolem nas jako bychom byli vzduch, nekomunikuje, je urazena, v tom se zije tezko, jakmile neco rekneme okamzite se uraži, kdyz ji muz jedinkrat dal facku, zavolala policajty
@Adduše píše:
no jak se zakladatelka rozepsala, tak už mi to tak taky přijde…tady to vodění za ručičku je na nic, vidím to na přítelovi, když se odstěhoval od maminky posluhovačky, tak byl ze všeho vedle.
Já odešla z baráku v 17ti letech a nikdo mi v tom nezabránil. Mela jsem hlavu a názory rodiny mi byli vis kde
Nabila jsem si hubu, časem dospěla a trosku zmoudrila. Byla to chyba, ale musela jsem na to přijít sama ![]()
@mataseb píše:
Neni to tak jednoduche, ona uz nam tech kluku vystridala asi 6-7 za posledni 4 roky, coz by nam vubec nevadilo, nas dostavaji jeji zmeny chovani, chodi kolem nas jako bychom byli vzduch, nekomunikuje, je urazena, v tom se zije tezko, jakmile neco rekneme okamzite se uraži, kdyz ji muz jedinkrat dal facku, zavolala policajty
Rozmazlili jste jí, jen sklizite to, co jste zaseli..