Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Toto není můj účet na emiminu nemam založeny zadny, jen ma hodna kamarádka mi sem dala prostor vypsat se a získat rady… Před týdnem mi doktor potvrdil těhotenství.., je mi 22 let par lidi ze mam zkažený život ze sem šílenec at si to nechám vzít ze deti jen lezou do peněz a ze budu akorát litovat. Takhle v ČR mam odpracovaný rok ted jsem v cizině kde pracuji, otec miminka je hodně dobry kamarád s kterým to vypadá nadejne ale spíše jsme jen spolu spavali ani nevim jak by reagoval a vůbec zda mu to říkat protože ještě kdybyste spolu náhodou nebyly a on pak bojoval o dítě a v cizině se tu priklaneji k nim co jsou tu rodili tak ještě abCh o dítě neprisla. Finančně na tom špatně nejsem pracuji.. Vydělávam si celkem slušně ale spis me zabijí ta hrůza na mateřský, vybavicku si dohromady nějak dam ale bojím se kdyz se vrátím zpět do cech jak to dopadne tady jsem mela v plánu pracovat… Všichni mi říkají at si to mimco vezmu ze je to zkažený život…
Tak jednoduche to mit nebudes, dite zivot nezjednodusi, to je jasne. Ale zkazeny zivot? To mi prijdou moc silna slova, jakmile mad dite v naruci, podstoupila bys kvuli nemu cokoli. Nejsi zadna pubertacka, pokud mas jakdite zajistit ekonomicky, tak duvod k potratu nevidim
@Triminka nevím kde začít, raději to napíšu v bodech jak to cítím:
1. Nejsi nejmladší a dítě v tvém věku není katastrofa
2. Myslím že bych to řekla otci dítěte, má právo to vědět a myslím že je lepší byt na to dva
3. Dokážeš riskovat že si to ted necháš vzít a za pár let se začneš snažit a zjistíš že to nejde a ani nepůjde?
Já kdybych věděla že to financne zvládnu i sama, nikdy bych na potrat nešla…
Postav se k situaci čelem!!! a řeš to, co nastalo..Zkazíš si život jedině tím, že v případě potratu ti myšlenky na dítě nedá spát..nevyrovnáš se s tím, bude se ti to stále vracet, budeš si to vyčítat. Máš dost dobrý začátek v tom, že nemáš strach z financí, pracuješ, výbavu si obstaráš…Nějak bylo, nějak bude. Zvládneš to, dítě bude radostí, třeba najdeš hlídání, brzy se vrátíš zpět do práce, budeš soběstačná.
Držím palce!!
@pannda neni nutne si zivot kazit tim, ze pujde na preruseni. zni to zvlastne, ale ja jsem v 25 sla (duvody netreba) a muzu rict, ze jsem ze to bylo v dane chvily spravne rozhodnuti… kazda to ma nastavene jinak a ja napriklad nelituju a nevycitam jsi to. Bt v te dobe matkou by byla pohroma pro dite- hlavne pro dite!
A musíš se vracet? Pokud tam je i otec dítěte, máš tam práci, vyděláváš dost, abys vás dva uživila. Vykašlala bych se na celou slavnou ČR a zůstala v cizině. Tady budeš mít nula nula nic, protože pracuješ v cizině, tudíž na mateřskou nárok nemáš, na RD taky ne, protože otec je v cizině a co tu budeš dělat po rodičáku? Seženeš tak dobře placenou práci jako máš teď?
@Bibi239 Přesně tak, samozřejmě, že s příchodem mimča se vše obrátí naruby, ale proč se toho jen bát, také žití dostane úplně jiné rozměry než doposud! A že být rodičem, přináší i nějaké oběti, to je jasné. Ale kolik to přináší nového, pěkného a smysluplného, těžko vypovědět…Takže pokud o to malé stojíš, i s překážkami, které se naskytují, tak se to ho neboj, nic není zadarmo a pro dětí stojí za to zabojovat!!
@Triminka navic odkud je pritel, ze by dite priklonili jemu? to mi zni jako Iran, Pakistan, Saudska arabie atd…
@svycarka píše:
@pannda neni nutne si zivot kazit tim, ze pujde na preruseni. zni to zvlastne, ale ja jsem v 25 sla (duvody netreba) a muzu rict, ze jsem ze to bylo v dane chvily spravne rozhodnuti… kazda to ma nastavene jinak a ja napriklad nelituju a nevycitam jsi to. Bt v te dobe matkou by byla pohroma pro dite- hlavne pro dite!
Ale tak samozřejmě, záleží na situaci, mě se spíš zakladatelka jeví, že to zvládne, než propadat panice, že je těhotná..
@pannda prave ta situace..netreba volit slova, ze ji to bude strasit do konce Zivota. Ikdyz kdo vi..tohle je tezke radit. Holka v cizine, buh vi kde, tehotna a sama.bez penez..parici kamosky radi potradit, otec ani nevi a buh vi kde je, ze se boji, ze dite prijde otci. Vezmu to ocima starsi kamaradky a reknu: „Mas kam jit? mas a ne ze ne, existuje cesko a ikdyz nejsi odmakana neco dostanes, chces to male a bojis se? odjet a porod v klidu a v cesku, Mas rodinu? pomuzou? a ikdyby ne..jsou instituce co pomuzou..“ Jenze to je pro 22 holku strasne tezke. nevidim ji do povahy, nevim nakolik je ochotna to martirium podstoupit. a ze bez podpory rodiny ji to ceka…to vime…
Co te ceka? Neco ohromneho a krasneho…tak aspon za me
Ja chtela od 18, 22 mi prijde ok
zvlast, pokud mas zazemi a pises i ze to zvladas hmotne, tak nevahej. Nejsem verici a presto-dite je fakt dar ![]()
@svycarka pise, ze si vydelava slusne…to ja bych o sobe pred MD, s VS a v 27 napsat nemohla ![]()
@svycarka A z vybavicky jsem taky nemela nic a kupovala. Jinak prave pise, ze by to zvladla.