Adopce - máme šanci?

74
15.8.15 18:25

Adopce-máme šanci?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda-li mám šanci co se týče adopce. Mám 13 měsíční dceru, kterou s přítelem vychováváme a bydlíme v podnájmu. Existuje nějaká šance pro nás a co vlastně vše musím splňovat? Chtěla bych miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30971
15.8.15 18:28

Nerozumim. Dcera je vlastni? Proc tedy adopce? Jsi ochotna nekolik let cekat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5931
15.8.15 18:33

Nemáš šanci, musíte být manželé, navíc dítě máš, a čekací doba je až 10 let, navíc se podstupují psychologické testy a sociálka bude se štárat v soukromí, i kdybych nakrásno prošla budeš čekat a miminka jsou nedostatkové, možná odrostlé dítě. Už nemůžeš mít dítě? Můžeš jedině se pokusit o pěstounskou péči, ale podmínky jsou stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.8.15 18:42
@mamule42 píše:
Nemáš šanci, musíte být manželé, navíc dítě máš, a čekací doba je až 10 let, navíc se podstupují psychologické testy a sociálka bude se štárat v soukromí, i kdybych nakrásno prošla budeš čekat a miminka jsou nedostatkové, možná odrostlé dítě. Už nemůžeš mít dítě? Můžeš jedině se pokusit o pěstounskou péči, ale podmínky jsou stejné.

Kde jsi na tyto nesmysly přišla?

Zakladatelko, šanci určitě máte. Zajdi na OSPOD, tam se dozvíš více.

Manželé být nemusíte, byt vlastnit nemusíte, čekačka je v závislosti od vašich požadavků na dítě, resp. dle vaší tolerance. Protože už 1 dítě máte, tak podle mne, abys dostala další, nemohla mít požadavky na absolutně zdravé dítě. Je pravdou, že bezdětné rodiny jsou upřednostňovány, ale ty jim můžeš „konkurovat“ tím, že ti třeba nebude vadit nějaká smyslová či tělesná vada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
15.8.15 18:45

@Capelucita Neni potreba mit alespon stredoskolske vzdelani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 18:50

Opravdu není třeba být manžele a vlastnit byt, ale je fakt, že pokud to máte, tak vaše šance se tím zvýší
taky záleží jaké dítě chcete - pokud 7mi leté, tak ho podle můžete za rok mít, pokud miminko, tak si myslím, že šancí moc nemáte, leda byste jste se spokojili s romskou menšinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5931
15.8.15 18:55

@Capelucita Tys už jsi to zkoušela, já to vím u nás v rodině jak to probíhalo, a na mimino jak píše že chce je minimální šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
15.8.15 18:56

@Conulka zakladatelka pise, ze by chtela miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.8.15 18:59

@Conulka romská menšina se k adopci moc nenabízí. Toto etnikum má svoje děti rádo. Nejvíc jsou asi k mání děti postižené - ty hodně jdou spíš pěstounům, nebo děti feťaček.

@mamule42 asi to bude hodně stará zkušenost. Hele, v 50. Letech dávali adopčtka až matkám po čtyřicítce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
15.8.15 19:00

@Cuddy nevím. Ale nevidím důvod, proč by mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
15.8.15 19:01

Kamarádka dostala do adopce holčičku 18 měsíců, po roce a půl dostala do adopce 4 měsíčního chlapečka. Takže běhěm dvou let se k ní dostali 2 děti. Vlatní děti mít nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 19:01
@Cuddy píše:
@Conulka zakladatelka pise, ze by chtela miminko.

aha, tak pokud chce bílé zdravé a co nejmenší, tak si opravdu myslím, že nemáte šanci nebo jen minimální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
15.8.15 19:02

@Capelucita To nevím, kde si přišla na to, že romské děti nenabízí. Naopak, většina dětí je romských. Na bílé dítě je delší čekací doba. To je požadavek navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.15 19:05

@Capelucita prošli jsme si adopčním kolečkem v Brně v roce 2013/2014 a o romských dětech se na přípravkách vedli velice živé diskuse a musím říct, že kdybychom chtěli romské dítě, tak nám bylo několikrát řečeno, že by se v tomto případě čekací doba zkrátila až na třeba rok nebo třeba i kratší dobu
v kojeneckém ústavu, kde jsme se byli povinně podívat, byli zrovna 3 romská miminka, všechno chlapečci, jeden byl mentálně postižený bylo cca 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
15.8.15 19:06

@Capelucita Kdyz jsou takove pozadavky na darce vajicek a spermii, klidne by mohli byt i na adoptivni rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí