Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s „adoptivní“ babičkou. S kluky (1,5 a 3,5 let) bychom potřebovali hodnou babičku - naše rodina žije moc daleko od UL, klukům, ale i mně s manželem babička chybí.
Dobrý den, našli jste prosím nějakou babičku? Případně jak se Vám to povedlo? Já nad touto myšlenkou začala v poslední době také uvažovat. S mojí mámou se bohužel nevídáme (nikdy o nás nejevila moc zájem a navíc nebydlí v UL) a tchýně není typická milující babička, jakou bych si pro dceru přála a jakou jsem měla já (vyrůstala jsem s tou nejúžasnější babičkou, bohužel před několika lety zemřela). Na prvním místě je ona, pak kamarádky a pak možná vnoučata, a to jen, jak se jí to hodí
Mám z toho sice docela obavy (pouštět do svého života někoho „cizího“), ale byla bych moc ráda, kdyby pro někoho má dvouletá dcera znamenala tolik, jako já byla pro svojí babičku a kdo by jí měl opravdu rád… A také bychom rádi i my někoho potešili, aby nebyl sám.
Omlouvám se za anonymitu.
Já bych do toho asi šla, v takovéto situaci, osobní zkušenost ale nemám
Moje teta je adoptivní babičkou na plný úvazek (něco mezi babičkou a chůvou) a hrozně si to pochvaluje, neboť vnoučata už má velký a bydlej daleko, tak si to babičkování užívá takhle. Ale myslím si, že to měla přes známé známých (jak už to tak bývá).
@nugetkaa píše:
Já bych do toho asi šla, v takovéto situaci, osobní zkušenost ale nemám
@Moncinas píše:
Moje teta je adoptivní babičkou na plný úvazek (něco mezi babičkou a chůvou) a hrozně si to pochvaluje, neboť vnoučata už má velký a bydlej daleko, tak si to babičkování užívá takhle. Ale myslím si, že to měla přes známé známých (jak už to tak bývá).
To je hezký ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, našli jste prosím nějakou babičku? Případně jak se Vám to povedlo? Já nad touto myšlenkou začala v poslední době také uvažovat. S mojí mámou se bohužel nevídáme (nikdy o nás nejevila moc zájem a navíc nebydlí v UL) a tchýně není typická milující babička, jakou bych si pro dceru přála a jakou jsem měla já (vyrůstala jsem s tou nejúžasnější babičkou, bohužel před několika lety zemřela). Na prvním místě je ona, pak kamarádky a pak možná vnoučata, a to jen, jak se jí to hodíMám z toho sice docela obavy (pouštět do svého života někoho „cizího“), ale byla bych moc ráda, kdyby pro někoho má dvouletá dcera znamenala tolik, jako já byla pro svojí babičku a kdo by jí měl opravdu rád… A také bychom rádi i my někoho potešili, aby nebyl sám.
Omlouvám se za anonymitu.
Dobrý den,
dlouho jsem tu nebyla. Nikoho jsme nenašli, ale třeba se ještě někdo objeví:) A Vy?
@k.jerabina píše:
Dobrý den,
dlouho jsem tu nebyla. Nikoho jsme nenašli, ale třeba se ještě někdo objeví:) A Vy?
Dobrý den,
my už byly s dcerou a babičkou na dvou schůzkách, tak uvidíme co se z toho vyvrbí. Můžu Vám dát kontakt na paní, která nám to zprostředkovala. Je to sice formou projektu, což já jsem původně nechtěla, ale je vše zdarma, tak to můžete vyzkoušet
Já doufala, že poznáme někoho bez prostředníka, ale toto má výhodu, že je babička prověřená (školení, pohovor s psychologem + nějaký psychologický test, výpis z rejstříku - toto vše absolvuje jen babička, Vy jdete jen na schůzku se zprostředkovatelkou a pak se čeká, až se najde babička, se kterou Vás po absolvování výše uvedeného seznámí)
@Anonymní píše:
Dobrý den,
my už byly s dcerou a babičkou na dvou schůzkách, tak uvidíme co se z toho vyvrbí. Můžu Vám dát kontakt na paní, která nám to zprostředkovala. Je to sice formou projektu, což já jsem původně nechtěla, ale je vše zdarma, tak to můžete vyzkoušetJá doufala, že poznáme někoho bez prostředníka, ale toto má výhodu, že je babička prověřená (školení, pohovor s psychologem + nějaký psychologický test, výpis z rejstříku - toto vše absolvuje jen babička, Vy jdete jen na schůzku se zprostředkovatelkou a pak se čeká, až se najde babička, se kterou Vás po absolvování výše uvedeného seznámí)
Dobrý večer, děkuju za odpověď…zní to zajímavě, tak pokud by Vám to nevadilo, mohla byste mi, prosím, poslat kontakt na email - k. jerabina@centrum.cz + třeba odkaz na nějaké netové stránky? Předem děkuju.
@k.jerabina píše:
Dobrý večer, děkuju za odpověď…zní to zajímavě, tak pokud by Vám to nevadilo, mohla byste mi, prosím, poslat kontakt na email - k. jerabina@centrum.cz + třeba odkaz na nějaké netové stránky? Předem děkuju.
Poslala jsem mail… Vaše adresa se mi hlásila jako neplatná, tak jsem vynechala mezeru za K. a pak se odeslalo, tak snad vám přijde ![]()