afty

449
3.11.04 13:17

afty

Ahoj maminky, minule jsem se v diskuzích dočetla jak krásně jste poradily někomu jak vyzrát na koutky a tak Vás prosím jestli by jste mi neporadily jak na afty. Můj 2letý Kubík na ně dost trpívá, vlastně má permanentně plnou pusinku aftíků asi od 1 roku. :evil: Dudlíky nepoužíváme a ani jsme nikdy neměli, má to asi dědičně po tchýni 8O . Chtěla bych se jen zeptat jestli máte nějaké zkušeností jak se jich zbavit. Podotýkám, že vitamín B užíváme. Doktorka dá malýmu vždy antibiotika když už ty vodičky nezabírají. Nejdřív jsme měli takovou hnědou nevím už jak se jmenovala, fakt je že zabrala jenom poprvé. Gentiánová violet nebo jak se to píše je úplně na ..... :( . Teď jsem to malýmu potírala aspoň vatovou tyčinkou namočenou v Tantum verde, já vím, že se nemá dávat malým dětem, ale jen to mu zabralo. Doktorka nám to v tom malém množství schválila, ale už to zase nezabírá a pořád mu dávat antibiotika nechci. Poradíte někdo? Máte s tím nějakou zkušenost? Já jsem aft v puse v životě neměla, ťukŤuk, ale prý to hrozně bolí. Děkuji za vaše rady, Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
BaM
370
3.11.04 13:45

Ahoj Petr,

afty jsou opravdu hodně nepříjemný a to mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Dcera měla hooooodně špatné afty jen jednou, ale byla to síla. Měla jich úplně plnou pusinku, dásně měla tak nateklé, že skoro neměla vidět zoubky, nejedla, nepila. TAky jsme měli tu „hnědožlutou“ vodičku jako vy a docela dobrý. Teď už mívá spíš sem tam ťupku, ale zdá se mi, že dobře funguje Calgel, případně doplněný Florsalminem. Calgel je i trochu anestetikum, takže je to tak stráááášně nebolí a aspoň se nají a napije. Florsalmin je bylinková tinktura (třezalka) a já to štětičkou poťupala. JE to docela silný a vysušuje to.
No je třeba zkoušet co se dá, ale ATB bych nevěřila. Je to přece jen virového původu a ATB by se měly podle mého názoru dát jen v případě, že by se tam objevil druhotný zánět.

Držím palečky ať Vás afty moc netrápí!

Blanka+Anežka (rok a 3/4)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
3.11.04 14:24

Ahojte holky,mám syna 17,5 roku a ten od mala byl zdravý doktorka jej kromě preventivek téměř neznala ,ale přesto ,že byl jinak zdravý od mala trpěl a trpí dodnes na AFTY.Nemívá je jen v puse,ale i na rtech a nikdy ne jeden,vit .B užívá téměř pořád ,mazali jsme bílou vodičkou ,fialovou a výsledek stejný.Zubař mu nasal nějaký rozto,který se poťupká před jídem a tím se to jakoby znecitliví,ale jinak nepomáhá téměř nic,vše je jen na chvíli.Zkoušel i kloktat šalvějí,heřmánkem a zkoušel i tee trea oil a nic. Nejstarší mívá občas zase opar a nejmladší koutek,každý má něco mají to asi rozděleno.Takže poradit jsem asi neporadila snad kdyby někdo na něco přišel,rádi vyzkoušíme taky.Mějte se fajn zdraví Anička :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kay
44
3.11.04 14:50

afty

Já sice ještě děťátko nemám, jsem teprve snažilka. Ale s afty mám osobní zkušenost. Je to dost otravné.. jednou jsem měla dokocne afty na mandlích.. :x Mám dobrou zkušenost s Florsamilem (bylinková tinktura) a s tea tree olejem. Jendo nebo druhé mi vždy mohlo. Taky si občas koupím SEPTOLETE jsou to cucavé tabletky na bolesti v krku nebo na desinfekci ustní dutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
3.11.04 18:21

Ahoj holky, děkuji za tipy, určitě vyzkoušíme ten Florsalmin, je to volně k dostání v lékárně? S calgelem už nějakou zkušenost mám, ale možná, že když to zkombinujem, uvidíme. Malý taky nemocný nebývá, nedostal ode mě ani angínu a to spí se mnou v posteli :wink: ,ale ty afty no hrůza. Tchýně na ně taky trpí a když se stravovala v jídelně nosila si vlastní příbor 8O jinak chytla aft. Škoda že se dědí takové potvorstva. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.11.04 11:21

Ahojky, i já přispěju trochu do mlýna. Taky jsem trpívala na afty a to dost. Pak jsem jednou nevím od koho dostala přípravek BUKOSAN. Je to přírodní, neobsahuje to žádné přídavné potvory. Jsou to jen vymačkané byliny. Sice to chutná strašně hořce, ale dá se to vydržet. Vždycky to stačí párkrát za den potřít vatovou tyčinkou a za chvíli je klid.

To mám alespoň z vlastní zkušenosti. Teď tluču do stolu, protože jsem aft už rok neměla.

Šárka

• Citovat
  • Upravit
534
4.11.04 11:26

Ahoj, možná to je mimo. Já jsem na afty s úspěchem užívala imudon. Ale musí se to cucat, tak nevím… Má to příjemnou mentolovou chuť. Jde to volně koupit, ale na předpis je to mnohe levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
4.11.04 17:41

nam na afty od malicka zaberala taka zelena vodicka, vobec to nestipe a je to vhodne aj pre deticky, len neviem, ako sa presne vola a ci ju dostat aj v cechach. Moja neter mala tiez hrozne vela aft a prestali sa po nejakom case robit uplne a odvtedy (cca od 4rockov) ich nema vobec,pricom nik nevie, od coho sa vlastne robili. Nejako same sa vytratili.. Drzim prsty,nech je malicky cim skor v poriadku!:)
 Zuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
5.11.04 09:55

Ahoj,
já na afty používám vit B, imudon, na desinfekci docela pomáhá septisan ńebo florsalmin. Nejrychlejší je podle mé zkušenosti vydesinfikovat slivovicí, pěkně s ní vypláchnout ústa a vyplivnout, pálí to sice jako čert ale zabírá to fakt rychle, jenom nevím, jestli se to hodí pro děti. V chronických případech je dobré upravit střevní mikroflóru (např. aktimel, kefíry…), protože afty mohou být způsobeny kvasinkamy ve střevním traktu.

Binisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
5.11.04 20:49

Ahojky,

na afty trpím já i manžel, děti zatím naštěstí ne. Já používám buď teatree nebo slivovici. Ale zdá se mi, že mi moc pomůže to potřít a vysušit. Snažím se držet potřený aft na vzduchu co nejdýl.
Jinak dlouhodobě mi od aftů pomohl eleutherococ od fy. Hadek. Navíc mě pomohl s imunitou, byla jsem každý měsíc nemocná.
Manžel si chválí Herbadent (hnědá vodička) a fialku.

Přeju úspěšný boj s aftama.

Ajka, Lenička 26 měsíců a Lukášek 2 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
6.11.04 20:44

Ahoj!

Já jako dítě taky hodně trpěla na afty. Známá zubařka dala pro mě mamce CHLUMSKÉHO ROZTOK. Používá se to prý pro koně :lol: , smrdí to děsně, pálí to jak sto čertů, ale POMÁHÁ TO!!!
Problém by asi spíš byl to sehnat, myslím, že se to běžně nepoužívá.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.8.05 15:02

Aft

Prave jsem dostala od zubarky Solcoseril nebo Mundisal gel… nesmyvaji se v ustech a jsou antisepticky, jeste zkusim ten vitamin B. … Afty mi zacali ozirat dasne kolem zubu. Zatim to vypada, ze Mundisal zabira.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML