Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý den,
jdu si sem pro radu. Jsem registrovaná na očko Covidu - 1. dávka, ale udělaly se mi v puse afty. Vím, že mi obvodní řekla, že při očkování se nesmí prodělávat žádná infekce. Zde váhám, zda to brát jako také infekci a raději počkat nebo to neřešit ![]()
@cecetka ono se pise, ze ty afty mohou byt zpusobeny virovou nakazou, proto se ptam ![]()
@Ajinac píše:
@cecetka ono se pise, ze ty afty mohou byt zpusobeny virovou nakazou, proto se ptam
Afty jsou virového původu naprosto minimálně. Fakt. Aft je obvykle reakce tkáně úst na nějaké podráždění - buď mechanické (kousnutí apod.), nebo třeba chemické (ostré jídlo). Já na ně trpím hodně
A téměř vždy je na začátku poškození tkáně.
@Bábrdl píše:
Afty jsou virového původu naprosto minimálně. Fakt. Aft je obvykle reakce tkáně úst na nějaké podráždění - buď mechanické (kousnutí apod.), nebo třeba chemické (ostré jídlo). Já na ně trpím hodněA téměř vždy je na začátku poškození tkáně.
Já to mám jinak, afty se mi objeví vždy, když je tělo oslabené - únavou, stresem, začínající nemocí. Takže já se svými zkušenostmi bych očkování odložila, ale opravdu proto, jaké mám zkušenosti.
@Titty také mě to napadlo. Pár nocí jsem teď špatně spala a vstávala k malé. Ráno jsem vždy byla, jako by na mě něco lezlo, než jsem to rozchodila a probrala se. Ale přišly ty afty, tak je to možná únavou
@Ajinac kdy máš jít na očkování? Mně teď docela skolila ta druhá dávka. Je pravda, že jsem pár dní před ní špatně a málo spala, tak mi nebylo úplně dobře, možná to k tomu přispělo.
Nemám tedy horečky ani žádné velké bolesti, ale jsem TAAAAK MOC unavená! A to v práci jen sedím u počítače, domácí práce jsem omezila na minimum… Pár dní mě bolela hlava, samozřejmě ta ruka, svaly, klouby, byla jsem celá rozlámaná. To už je teď lepší, ale ta únava je příšerná.
Ale ta první byla celkem v pohodě, po dvou dnech mi bylo zase dobře. A ty jsi nejspíš o dost mladší (mně je 45), tak to budeš mít snad lepší. ![]()
@Titty O deset let mladší. ale cítím se jak stařena se dvěma malýma satanama doma. Spánku si také moc neužiju. Měla jsem jít teď v pátek, ale teď na večer je mi i celkově blbě, takže to asi odložím. Obávám se, že by mě to pěkně porazilo.