Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Dobrý den, jsem objednaná na očkování proti Covidu. Můžu tam jít s dítětem když ho nemám kam dát?
Roušky a respirátory: Jak se o ně máme starat?
Sledujte: aktuální info o koronaviru na iDNES.cz
Přečtěte si článek: Které vakcíny zahrnuje doporučené očkování?
Ano, můžeš. Já jsem byla na očkování na poliklinice a s dětmi nás tam bylo víc. Nikomu to nevadilo.
@annali píše:
Ano, můžeš. Já jsem byla na očkování na poliklinice a s dětmi nás tam bylo víc. Nikomu to nevadilo.
Dekuji😀
@Palyyy píše:
Dobrý den, jsem objednaná na očkování proti Covidu. Můžu tam jít s dítětem když ho nemám kam dát?
Určitě, se mnou byli akorát dvě paní a měly s sebou opravdu malé děti
.
@Palyyy píše:
Jo, ja jdu v utery taky
navic pocitam s tim, ze na ockovani jdou zdravi lide bez priznaku ![]()
Minule mi dorazilo hlidani az tesne na knap, uz jsem byla u registrace a chlapik rekl, ze muzu jit i se špuntikem ![]()
Když jsem před 2 týdny doprovázela své děti do očkovacího centra, tak tam byli manželé s malým batoletem a bez problémů si ho mohli vzít sebou na očkování.
Ahojte, už se v těch různých nařízeních ztrácím a na internetu se mi to nějak nedaří najít, tak se chci zeptat Vás. Když jsem 14 dní po druhém očkování musím nosit respirátor nebo stačí rouška? Kdyby Jste někdo měl aktuální odkaz kde to píšou, tak mi ho prosím zašlete ![]()
Očkovaní žádné výhody v nošení/nenošení nemají. Takže pro všechny platí stejná pravidla. Bohužel. ![]()
@MKSP píše:
Ahojte, už se v těch různých nařízeních ztrácím a na internetu se mi to nějak nedaří najít, tak se chci zeptat Vás. Když jsem 14 dní po druhém očkování musím nosit respirátor nebo stačí rouška? Kdyby Jste někdo měl aktuální odkaz kde to píšou, tak mi ho prosím zašlete
Ochranu úst musíš nosti i nadále.
@MKSP
stále se nosí hadry na obličeji.
Včera jsem byla nakupovat, roušku jsem si nenasadila, nikdo nic neříkal. Respirátor jsem nikdy na obličeji neměla.
Je to pouhé nařízení vlády, nevím jakou má vypovídací hodnotu. Není nouzák.
Mimořádné opatření – ochrana dýchacích cest, s účinností od 8. 6. 2021 do odvolání
tak je napsané na MZ, které nemá žádné pravomoce k zákazům, příkazům, může dát pouze návrh
@DanielaD píše:
@MKSP
stále se nosí hadry na obličeji.
Včera jsem byla nakupovat, roušku jsem si nenasadila, nikdo nic neříkal. Respirátor jsem nikdy na obličeji neměla.Je to pouhé nařízení vlády, nevím jakou má vypovídací hodnotu. Není nouzák.
zkus si místo hadru koupit certifikovaný respirátor. Hadry se nosily v době, kdy byl celosvětový nedostatek veškerých roušek a respirátorů. Proto se to šilo z látek. Doba pokročila, je všeho dostatek doslova za pár korun, tak zkus vyměnit hadr. Jakou by asi vypovídající hodnotu mělo nařízení vlády. TVL zas.
@Arboretka
hadr, míněno ironicky
respirátor na sebe nedám, ty si dej co potřebuješ. Lidi už to sabotují, nařízení nemá hlavu patu.
Díky za odpovědi, ale já se neptám zda ochranu úst musím nosit, to samozřejmě vím že ano, ale údajně prý stačí rouška místo respirátoru. Tak mě zajímá zda doopravdy stačí rouška.