afty u dospělého

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
21.2.08 15:44

Ta homeopatika Borax maji v kazde lepsi lekarne kde prodavaji homeopatika, pripadne je do druheho dne objednaji. Opravdu doporucuji, pokud se ti ta afta opakuji a mas s tim problemy doporucuji celkovou homeopatickou lecbu, ale to je pak na tobe. Ale jako akutni lecba je to asi nejlepsi.

Bubina

• Citovat
  • Upravit
847
21.2.08 15:50

Tak Borax veneta je tetraboritan sodny, je bily mineral, ktery se v krystalicke forme vyskytuje v alkalickych pudach a solnych lozisci v Tibetu, kanade, peru a transylvanii.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
21.2.08 19:08

Na afty jako první pomoc chladit, desinfikovat popř. znecitlivět ať můžeš polykat.
Chladit ledem.
Dezinfekci jakou pokládáš za vhodnou, od heřmánku, čajovníku či šalvěje po borax, genciánovou violeť (ta je ale spíš na kvasinky) nebo alkohol (slivovice nebo Septoderm), všechno jsou to více či méně jedy, ale pít to nebudeš a lokální užití není takový problém.
Znecitlivět dermálními gely apod.
Jinak je aft vlastně zánět, takže se zkus nadopovat vitamíny B a C (kvasnice a rakytníkový sirup), někomu to pomáhá.
A příčiny? To se přesně neví. Ale jako spouštěč funguje stres a únava (a to se maminkám malých dětí stává), takže odpočinek, pestrá strava, sluníčko a relax.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.2.08 21:48

poděkování

Jste zlatíčka, všechno jsem si pečlivě zaznamenala a moc moc děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
23.2.08 09:38

Já taky děkuji, tuhle diskuzi jsem založila.
Jenže jsem nebyla na svém PC a nešlo mi přihlášení.

V týdnu zajdu do lékarny a něco koupím. Jen jste mě vyděsili s tím, že se to nedá vyléčit úplně. Strašně mě ty afty štvou a vadí mi. Bohužel na to trpíme s manželem oba.

Na ty homeopatika asi recept být nemusí, ne. No optám se v lékarně.

Ještě jednou díky
Marťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.2.08 09:53

Mavo na homeo (teda ten Borax určitě) recept být nemusí.

Tohle je na akutno a podle holek by to mohlo jít homeopaticky vyřešit, ale to se musí k homeopatovi a pořešit to celkově. Což můež chvilenku trvat (jako já to řešim od prosince, ale prostě teď nejni kdy)…ale zkusit to chci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
23.2.08 13:05

Já se toho taky chci zbavit naplno, protože mě to vážně obtěžuje.

Tak zjistím možnosti v okolí. Dosud jsem se o homeo nezajímala, takže ani nevím jestli tu někdo je, ale určitě bude.

marťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25183
20.3.08 12:53

Ahoj,

tak sem si tu opsala všechny doporučené léky a vyrazila do lékarny.

Lékárnice mi poradila B6. Tak ji teď budu užívat a uvidím.

Už mě ty afty štvou :roll: :twisted: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ladyhawkie
20.8.12 21:49

Na afty me fialka vzdycky zabere ale pokud nekdo nechce chemii staci si vyplachovat dutinu ustni odvarem ze salveje… desinfikuje a hoji navic je to super vec na zanety zubu… me to pomohlo skvele a pouzivam to jako prevenci, tak hura na bylinky…

• Citovat
  • Upravit
RusalkaVladimirka
19.2.13 09:09

Ahoj, měla jsem s afty problémy odmalička, klidně až 5 najednou, zkoušela jsem všechno možné, ale jsou to většinou prparáty na už vzniklé afty. Když se něco takového často dělá, je to nějaký problém v těle, který je potřeba vyřešit, a pak se afty nedělají. U někoho to může být projev alergie (nejčastěji rajčata, ostré koření, citrusové plody). Já jsem však (z jiného důvodu) začala brát b-komplex (nejlepší je pangamin - pivovarské kvasnice) a afty se mi samy od sebe přestaly dělat. Jedno s těch béček mi prostě chybělo a když pravidelně doplňuju, jsem bez aftů.

• Citovat
  • Upravit
1
25.2.15 11:15

dotaz

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám fialovou vodičku SOLUTIO GENTIANAE na afty. Mám jí poprvé, tak jsem se chtěla jen dozvědět jestli zabírá a jak dlouho po aplikaci budu mít v puse ještě tu fialovou barvu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.18 18:23

Afty

Dobrý den, chtěla bych přispět zkušeností s aftama.
Můj syn,je měl od 4 let. Nyní je mu 13.
Prošel různými vyšetřeními…od kolonoskopie po odebírání vzorků sliznice.Na nic se nepřišlo. Afty se vracely, kolikrát jich měl plnou pusu, dásně, mandle…prostě v celé dutině ústní. Nejedl,nechtěl ani pít. Museli jsme ho krmit pudinkem aby alespoň něco snědl.
Vyzkoušeli jsme všechny vodičky,tabletky na cucání,doplňky stravy od B komplexu po spirulinu,chlorelu,colostrum a mnoho různého. Vždy jen krátkodobý efekt :( .
Až minulý rok jsme na doporučení více známých šli na čínskou kliniku v Ostravě.
Syn dostal Pu Ji Xiao Du Yin Pian - pilulka bílého zámotku.
První zkušenost byla taková, ze syn měl 2× po sobě hrozné afty :,( .
Už jsem to chtěla vzdát, ale známí mi řekli, ať ještě vydržíme.
No a po mesici afty uz neměl. Když uz byl nemocný, chřipka nebo něco podobného, tak se objevil sem tam jeden vřídek.
Asi 2 měsíce zpět, jsem zkoušela pilulky vysadit.Byla jsem zvědavá, co se bude dít.
Syn měl do necelých 2 týdnů afty zpět :roll: , opět plná pusa. Takže jsem koupila další Pu Ji a zase má klid.
Možná to bude vypadat jako nějaká reklama ale opravdu není.
Prošli jsme si peklem,při každé lžičce pudinku spoustu slz a nám pukalo srdce :,( .
Pokud budete mít zájem o bližší informace,napište mi na email. Myslím, že bych mohla dohledat nějaké foto pusy syna když měl afty.
Mějte se hezky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.18 18:26
@Lucie941982 píše:
Dobrý den, chtěla bych přispět zkušeností s aftama.
Můj syn,je měl od 4 let. Nyní je mu 13.
Prošel různými vyšetřeními…od kolonoskopie po odebírání vzorků sliznice.Na nic se nepřišlo. Afty se vracely, kolikrát jich měl plnou pusu, dásně, mandle…prostě v celé dutině ústní. Nejedl,nechtěl ani pít. Museli jsme ho krmit pudinkem aby alespoň něco snědl.
Vyzkoušeli jsme všechny vodičky,tabletky na cucání,doplňky stravy od B komplexu po spirulinu,chlorelu,colostrum a mnoho různého. Vždy jen krátkodobý efekt :( .
Až minulý rok jsme na doporučení více známých šli na čínskou kliniku v Ostravě.
Syn dostal Pu Ji Xiao Du Yin Pian - pilulka bílého zámotku.
První zkušenost byla taková, ze syn měl 2× po sobě hrozné afty :,( .
Už jsem to chtěla vzdát, ale známí mi řekli, ať ještě vydržíme.
No a po mesici afty uz neměl. Když uz byl nemocný, chřipka nebo něco podobného, tak se objevil sem tam jeden vřídek.
Asi 2 měsíce zpět, jsem zkoušela pilulky vysadit.Byla jsem zvědavá, co se bude dít.
Syn měl do necelých 2 týdnů afty zpět :roll: , opět plná pusa. Takže jsem koupila další Pu Ji a zase má klid.
Možná to bude vypadat jako nějaká reklama ale opravdu není.
Prošli jsme si peklem,při každé lžičce pudinku spoustu slz a nám pukalo srdce :,( .
Pokud budete mít zájem o bližší informace,napište mi na email. Myslím, že bych mohla dohledat nějaké foto pusy syna když měl afty.
Mějte se hezky :srdce:

Omlouvám se, zapomněla jsem napsat email.
edit admin - ozvěte se v soukromé zprávě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.9.24 15:09

Co mi funguje na afty

Co funguje mně a to velice efektivně. Na afty trpím od dětství. Vyzkoušel jsem spoustu vodiček, mastiček, kloktaní, cumlání i babských rad - vše s minimálním efektem. Problém je v tom, že všechny metody mají krátkodobý akutní účinek - když si vykloktáš nebo namastíš to místo na noc, tak za 20 minut je po efektu - sliny všechny účinné látky odplaví.
Jak na to? Šalvěj lékařská a to čerstvé lístky. Pěstuje se sama. Utrhnu 2 - 4 lístky, před spaním, každý lehce pokoušu, aby se mohly uvolňovat látky a nechám přes noc v puse za žgraněmi. Tím to působí celou noc a jde poznat hned první ráno, že se aft začíná zatahovat. Když se kousnu do jazyka, po čemž se mi aft většinou aft objeví, tak si dám takto šalvěj preventivně a neudělá se mi.
Vyzkoušej a napiš, zda ti to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 00:30

Obnovuji diskuzi! :mavam:
Udělaly se mi afty na dásních, bolí to fakt jak čert! :cert: Bolí mě z toho i zuby a je to fakt nepříjemný! Co na to pomahá? Na afty docela trpím, vždy jsem použila nějký gel a tantum verde. Jelikož tady jsou afty fakt větší, tak máte něco, co vám vždy pomůže? Šli byste třeba k zubaři? Děkuju moc!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex